31 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ 2018 ΚΑΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Το 2018 που φεύγει ήταν μία χρονιά, η οποία έδωσε την ευκαιρία στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να αντιληφθούμε τα μείζονα εθνικά ζητήματα, να αντιδράσουμε πατριωτικά και δημοκρατικά σε κακές λύσεις και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι νέοι μας ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του Ελληνισμού περισσότερο από ό,τι νομίζαμε.

Ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της χρονιάς έκαναν τα πάντα για να πεισθούμε ότι η Τουρκία είναι επιθετική και απροβλεπτη ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Κάποιοι στη χώρα μας έγραφαν ότι οι απειλές των Τούρκων ιθυνόντων οφείλονταν στο προεκλογικό κλίμα λόγω των εκλογών του Ιουνίου. Όμως οι Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές ανήκουν στο παρελθόν και η τουρκική προκλητικόιτητα συνεχίζεται. Ας μην αυταπατώμεθα: Η Τουρκία αποτελεί πραγματική απειλή στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Αμφισβητεί συνθήκες, σύνορα και συμφωνίες, διότι αυτή είναι η κοινή αντίληψη και των Ισλαμιστών και των Κεμαλικών.

Το Μακεδονικό ζήτημα και η απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών αφύπνισαν την εθνική μας ευαισθησία και οδήγησαν σε εντυπωσιακές μαζικές αντιδράσεις του λαού μας. Κάποιοι ίσως πίστευαν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι Έλληνες είχαμε αποκοιμηθεί και αδιαφορήσει. Να, λοιπόν, που έρχονται οι Πρέσπες και αποδεικνύουν το αντίθετο. Οι 3 στους 4 Έλληνες απορρίπτουν άνευ άλλης συζητήσεως την παραχώρηση ονόματος, γλώσσας, εθνότητας και ταυτότητας στους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων. Τα επιχειρήματα της Συριζαϊκής κυβερνήσεως καθιστούν προφανή την έλλειψη ιστορικής γνώσεως και την εμμονή σε αποτυχημένες μαρξιστκές και διεθνιστικές παρερμηνείες.

Είναι πολύ ευχάριστο ότι η χρονιά κλείνει με την διακήρυξη των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας μας υπέρ της ιστορικής αλήθειας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες των βορειοελλαδικών επαρχιών καλούν τους Βουλευτές μας να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία για να μην αμαυρώσουν το όνομά τους.

Ο φόνος του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία ήταν η θρυαλλίδα που ξανάναψε την πατριωτική φλόγα και ανανέωσε το ενδιαφέρον μας για τον χειμαζόμενο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Το κομμουνιστικό αθεϊστικό καθεστώς κατέρρευσε το 1990, αλλά οι δήθεν δημοκρατικές κυβερνήσεις των Τιράνων μιμούνται πολλές από τις καταπιεστικές μεθόδους του. Προβλέπω ότι ο Ράμα θα γίνει πιο επιθετικός το 2019, ενώ δεν μας αφήνουν αδιάφορους οι προκλήσεις των Τσάμηδων και οι δηλώσεις περί Μεγάλης Αλβανίας.

Στα θετικά του 2018 καταγράφω και την ψύχραιμη και τεκμηριωμένη αντίδραση πολλών ιστορικών και φιλολόγων απέναντι στην προσπάθεια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής να εισαγάγει Νέα Προγράμματα Σπουδών στη σχολική Ιστορία, με επίκεντρο την αμφισβήτηση της συνέχειας του Ελληνισμού και τη συρρίκνωση σημαντικών γεονότων, όπως είναι η Επανάσταση του 1821.

Ας αξιοποιήσουμε αυτή την πατριωτική αφύπνιση με πνεύμα Ορθόδοξο Χριστιανικό και δημοκρατικό.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 30.12.2018
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.