31 Δεκεμβρίου 2018

Λίγες σκέψεις με το τέλος του 2018 και τον ερχομό του 2019

Γράφει ο Θάνος

Αγαπητοί μου φίλοι
Μια ακόμα χρονιά έφθασε στο τέλος της.
Μια ακόμα χρονιά μας αξιώσε όλους όσους διαβάζουμε αυτές τις γραμμές (κι εμένα που τις γράφω) ο Θεός, να είμαστε ζωντανοί και υγιείς. Ισως κάποιοι από εμάς να εχούν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας αλλά, όπως απαντάει κι ένας καλός φίλος στην ερώτηση: "Πως είσαι;"
- Αναπνέω, το σημαντικότερο από όλα...

Σε παρόμοια άρθρα πριν το τέλος του έτους συνήθως κάνω κάποιους απολογισμούς για την πατρίδα μας, για την κοινωνία μας και γενικά για την ανθρωπότητα, όμως σήμερα προτιμώ να γράψω δύο λογια παρηγορητικά, ευχετήρια και αισιόδοξα παρά τις δυσκολίες που μας περιμένουν, ως άτομα, ως κοινωνία, ως έθνος και ως ανθρωπότητα...

Φίλοι μου μπροστά μας βρίσκεται ένα νέο έτος...
Πέρασαν 2019 χρόνια από την εποχή που γεννήθηκε ο Χριστός μας και μας έφερε το Ευαγγέλιο Του.
Το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της αγάπης και της σωτηρίας μας...
Πρέπει να το πάρουμε οριστικά απόφαση και να επιστρέψουμε κοντά Του ειλικρινά κι όχι τυπολογικά...
Οσες δυσκολίες κι αν περάσαμε κι όσες δυσκολίες ακόμα πρόκειται να μας βρουν, η μόνη αληθινή μας ελπίδα είναι Αυτός.
Αν αληθινά μπορέσουμε να πλημμυρίσουμε την καρδιά μας με την αγάπη Του είναι απολύτως βέβαιο ότι θα σώσουμε τους εαυτούς μας, την κοινωνία μας, το Γένος μας και εντέλλει ίσως και την ανθρωπότητα, της οποίας αποτελούμε απειροελάχιστα αλλά μοναδικά ζωντανά κύτταρα...

Γύρω μας ο λυσσασμένος εχθρός με μανία προσπαθεί να μας πάρει από κοντά Του...
Τα χτυπήματα έρχονται από παντού στην κυριολεξία...
Από πολιτικούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους, επαγγελματίες όλων των ειδών, καλλιτέχνες ακόμα κι από εκκλησιαστικούς παράγοντες!!!!
Ερχονται από ξένους, αλλά και δικούς μας Ελληνες...
Η Νέα Τάξη έχει απλώσει το υλιστικό στρατευμά της και επιτίθεται με κάθε μέσο στην πνευματική Ορθοδοξία μας....
Και εμείς καλούμαστε να λάβουμε θέση μάχης.
Να προστατέψουμε τα κεκτημένα πατρίδας και πίστης.
Να αντιμετωπίσουμε τις εχθρικές επιθέσεις του αντιχρίστου και των οργάνων του...
Τα όπλα μας, το Ευαγγέλιο κι ο Σταυρός 
Σύμμαχοί μας οι Ηρωες του Γένους μας, οι Αγιοί της Πίστης μας και οι Αγγελοι Του Κυρίου μας..
Αρετές μας η αγάπη, η αλήθεια, η ταπεινοφροσύνη, η δικαιοσύνη, η τιμή και η θυσία...
Με αυτά θα αγωνιστούμε κατά των παθών, της αλαζονείας, του μίσους και της αδικίας.
Με αυτά θα πολεμήσουμε την διαστροφή, το ψέμα και την υποκρισία.

Νομοτελειακά ακόμα κι αν έχουμε μερικές ήττες η νίκη θα είναι Του Χριστού μας και της Εκκλησίας Του. Διότι η αγάπη δεν μπορεί να χάσει από το μίσος. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να χάσει από την αδικία. Η τιμιότητα δεν μπορεί να χάσει από την ατιμία. Η αλήθεια δεν μπορεί να χάσει από το ψεύδος. Η Ζωή δεν μπορεί να χάσει από τον θάνατο και το Φως δεν γίνεται να νικηθεί από το σκοτάδι.

Μην στέκεστε λοιπόν απαθείς στον μεγάλο αυτόν πόλεμο...
Συνταχθείτε με τον Χριστό μας. Δεν χωράνε ουδετερότητες....

Η κατάσταση έχει φθάσει ήδη στα άκρα και ο καθένας μας καλείται πλέον να αποφασίσει σε ποια όχθη του ποταμού θα βρεθεί... Στην όχθη του Χριστού ή στην όχθη του αντιχρίστου...
Και το ποτάμι αυτό είναι ορμητικό και πύρηνο. 
Οποιος αποφασίσει να μείνει στην μέση, μέσα στον ποταμό θα παρασυρθεί και θα καταστραφεί γρηγορότερα κι από αυτούς που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά, του αντιχρίστου...

Πάρτε λοιπόν θέση τώρα... πριν να είναι αργά.
Ανηφορείστε στην όχθη του Κυρίου μας, στην όχθη της Ορθοδοξίας μας, στην όχθη του Φωτός και της Ζωής.
Ο Κύριος είναι εκεί και σας/μας περιμένει με την ανοιχτή αγκαλιά Του. 
Φτάνει να το θελήσουμε για να βρεθούμε μέσα της... 

Εύχομαι να έχετε όλοι ένα ευτυχισμένο κι ευλογημένο Νέο Ετος.

ΘΑΝΟΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.