20 Νοεμβρίου 2018

Η Νέα Τάξη διέταξε: Ο ευρισκόμενος στην Μ. Βρετανία χρυσός της Βενεζουέλας μιας χώρας υπό οικονομική κρίση που δημιούργησε η ίδια, δεν μπορεί να της επιστραφεί!!!!!

Νωρίτερα, το Καράκας δήλωσε ότι επιδιώκει να επαναπατρίσει περίπου 14 τόνους χρυσού από το Ηνωμένο Βασίλειο, φοβούμενο ότι οι χελώνες χρυσού θα επηρεαστούν από τις σκληρές κυρώσεις που επιβάλλονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της χώρας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αρνείται να απελευθερώσει τις ράβδους χρυσού της Βενεζουέλας, αξίας περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια ή 420 εκατομμύρια λίρες, οι βρετανικές αρχές έχοντας επικαλεστεί ένα μέτρο σύμφωνα με τα «πρότυπα» του αγώνα κατά του ξεπλύματος χρημάτων, αναφέρουν οι Times, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές.
«Φοβόμαστε ότι ο κ. [Nicolas] Maduro θα μπορούσε να κατασχέσει το χρυσό, το οποίο ανήκει στο κράτος, και να το πουλήσει για προσωπικούς σκοπούς», λέει η εφημερίδα. 


Την Τρίτη, δύο καλά πληροφορημένες πηγές είπαν στο Reuters ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προσπαθούσε να μεταφέρει το χρυσό της από τα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Αγγλίας προς τη Βενεζουέλα εδώ και δύο μήνες, το φορτίο φαίνεται να μπλοκαρίστηκε λόγω των δυσκολιών στην απόκτηση ασφάλισης.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε νέους περιορισμούς στη Βενεζουέλα την περασμένη εβδομάδα για τις εξαγωγές χρυσού, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μαδούρο ότι «λεηλατεί» τα βενεζουελικά αποθέματα πολύτιμων μετάλλων στη μέση οικονομικής κρίσης. Ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τις κυρώσεις εναντίον ιδιωτών και εταιρειών που εμπορεύονται χρυσό στη Βενεζουέλα. Είπε επίσης ότι το Καράκας ανήκε στην "τρόικα της τυραννίας", μαζί με την Κούβα και τη Νικαράγουα.

Η Βενεζουέλα έχει καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για να γίνει σημαντικός εξαγωγέας χρυσού και εργάζεται για να πιστοποιήσει περίπου 32 κοιτάσματα χρυσού και να κατασκευάσει 54 εργοστάσια επεξεργασίας για να γίνει, σύμφωνα με τον Maduro, «το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού του κόσμου».

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προσπάθησε να μειώσει την εξάρτησή της από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μέσα, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου, που ελέγχονται ή διοικούνται από τις ΗΠΑ και δεσμεύτηκε τον περασμένο μήνα να διαπραγματευτεί σε ευρώ, σε γιουάν. και «άλλα μετατρέψιμα νομίσματα» παρά τους περιορισμούς που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα τελευταία χρόνια, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει έντονη οικονομική κρίση που συνοδεύεται από υπερπληθωρισμό, υποτίμηση του νομίσματος της, του μπολιβάρ, και έλλειψη αγαθών στα καταστήματα, με την κρίση που προκαλείται από τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη κακή διαχείριση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDSVA.

Αποκτώντας δεύτερη θητεία το Μάιο του 2018, ο Maduro υποσχέθηκε να κάνει την οικονομική ανάκαμψη μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Μέσα από τη δεινή κατάσταση της χώρας του, ο Maduro κατηγόρησε επανειλημμένα τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κολομβία ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας μέσω εισβολής ή πραξικοπήματος. 

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά 
Πηγή: https://sputniknews.com/world/201811071069596712-uk-refuses-return-of-venezuelan-gold/
Avic - Διεθνές Δίκτυο 

reseauinternational.net

ΣΧΟΛΙΟ

Οπως διαπιστώνουμε όλο και πιο δυνατός γίνεται ο πόλεμος των νεοταξιτών απέναντι στην ΜΗ ελεγχόμενη κυβέρνηση της Βενεζουέλας...
Κλείνουν βιομηχανίες, κλείνουν εταιρείες, κάνουν εμπάργκο προϊόντων και προσπαθούν να κάνουν τον λαό της Βενεζουέλας να πεινάσει ώστε να ανατρέψει τον Μαδούρο...
Τώρα βρήκαν έναν νέο τρόπο...
Αρνούνται πραξικοπηματικά και παράνομα να επιστρέψουν τον χρυσό της Βενεζουέλας στην χώρα που ανήκει....

Καταλαβαίνετε λοιπόν με τι είδους κουμάσια έχουμε να κάνουμε;
Μυστικές λέσχες και στοές αν καταλάβουν οτι δεν τους υπηρετείς σε εξαθλιώνουν και σε εξοντώνουν....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.