Τελευταίες αναρτήσεις

27 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΛΑΧΕΙΑ ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΝ ΠΛΕΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ!

Κι αν σου κάτσει να έχεις μαϊμουδίσει τη «λίστα Λαγκάρντ» και να μην πας ούτε μια μέρα φυλακή;

Του Παναγιώτη Λιάκου

Θυμάστε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου; Αν όχι, κοιτάξτε πρώτα τη φωτογραφία που κοσμεί το παρόν και ύστερα την τσέπη σας. Ο άνθρωπος που εικονίζεται στη φωτογραφία είναι εκείνος που υπέγραψε με διπλόφαρδη τζίφρα το πρώτο Μνημόνιο - εκείνο το οποίο μας έσωσε, ως έθνος μιλάμε, από τη μεγαλύτερη μάστιγα του ανθρωπίνου πολιτισμού: τα χρήματα. Τα ξεφορτωθήκαμε για τα καλά. Οσοι ήθελαν να τα ξαναδούν -έστω με τη μορφή μισθοδοσίας- ξενιτεύτηκαν. Επίσης το πρώτο Μνημόνιο μας ανακούφισε για τα καλά, αφού μας έβγαλε από μια αφόρητη αγγαρεία: να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας.

Από τότε που το υπέγραψε ο τύπος στη φωτό (δείτε τον καλά, να μην τον λησμονείτε), μας κατσικώθηκαν οι ξένοι στην Ελλάδα κι αποφασίζουν αυτοί για εμάς. Πού να κάτσεις τώρα να αγχώνεσαι για προϋπολογισμούς κι άλλα τέτοια επιστημονικά; Σ' τα έγραφε ο Σόιμπλε κι είχες το κεφάλι σου αδειανό από έγνοιες και μέριμνες. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι και το στομάχι αδειανό έμενε, αλλά ας προσπεράσουμε τις γκρίνιες και τις λεπτολογίες, τις ενασχολήσεις με ασήμαντα και ανθυποτριτεύοντα ζητήματα.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αυτό το τεφαρίκι με το μειλίχιο και ελαφρώς μπλαζέ υφάκι, δικάστηκε για νόθευση εγγράφου για την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», από την οποία, ωωω μα τι σύμπτωσ ηηη, έλειπαν ονόματα συγγενών του! Η αυθεντική λίστα, αυτή των Γάλλων, τα περιελάμβανε και αυτή που παρέλαβε το ελληνικό ΣΔΟΕ, περιέργως, τα παρέλειπε! 

Ο Παπακωνσταντίνου ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ από το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά για πλημμεληματάκι. Ευτυχώς, παρανόμησε λίγο. Δεν ήταν δα και καμιά κακούργα καθαρίστρια να πλαστογραφήσει απολυτήριο δημοτικού και να φάει 10 χρόνια φυλακή κατακέφαλα. Ο Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ», του επιβλήθηκε η μικρότερη δυνατή ποινή, ενός έτους, με τριετή αναστολή, οπότε αποχώρησε ελεύθερος από το δικαστήριο. Η κακούργα η καθαρίστρια φτωχή δεν είναι; Αυτό απαγορεύεται στην Ελλάδα του Παπακωνσταντίνου. Πήγε μέσα, στο μπαλαούρο. 
Η (ελληνική) Δικαιοσύνη και τα λαχεία σκορπίζουν πλέρια ευτυχία.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.