11 Νοεμβρίου 2018

Ο ΓΚΟΥΜΑΣ, Ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων 

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκηδεύθη καλυμμένος από την ελληνική σημαία. Αιωνία του η μνήμη και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ήταν ένας αγνός Έλληνας, τον οποίο σκότωσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το αλβανικό καθεστώς και τον οποίο συκοφάντησαν ορισμένοι Έλληνες ψευδοπροοδευτικοί. 

Ένα άλλο παλληκάρι είχε φονευθεί το 2010 μόνο και μόνο επειδή μιλούσε ελληνικά εντός Αλβανίας. Ήταν ο Αριστοτέλης Γκούμας. Δεν πρέπει να τον ξεχάσουμε. Όπως δεν θα ξεχάσουμε και τους πολυάριθμους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι φυλακίσθηκαν, βασανίσθηκαν ή θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια του καταπιεστικού και αθεϊστικού κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία.

Μετά τον Γκούμα και τον Κατσίφα ποιος άλλος -ό μη γένοιτο- θα κηδευθεί; Μήπως ο αλβανικός εθνικισμός ετοιμάζει την κηδεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας; Θα το επιτρέψουμε; Η απάντηση είναι ότι έχουμε ηθική, εθνική και συνταγματική υποχρέωση να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό που ζει στη μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο και γενικότερα στο κράτος της Αλβανίας.

Είναι καιρός να σταματήσουν οι πάσης φύσεως υποχωρήσεις προς τη γειτονική χώρα, η οποία εφαρμόζει αφελληνισμό συστηματικό και ύπουλο. Με μπουλντόζες γκρεμίζει ελληνικά σπίτια, με τον νόμο περί μειονοτικών ζωνών περιορίζει την ελληνική παιδεία, με κλίμα ψυχολογικής τρομοκρατίας αναγκάζει τους Έλληνες να φύγουν, με σκόπιμες καθυστερήσεις εμποδίζει τον εντοπισμό και την εκταφή των χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών του 1940-41, με μετακινήσεις πληθυσμών φέρνει φανατικούς Μουσουλμάνους σε περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας.

Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση που δίνει μηνύματα υποχωρήσεως από ελληνικής πλευράς. Να θυμίσουμε στους Αλβανούς ότι είναι ακόμη εν ισχύι το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914, το οποίο υπέγραψε η χώρα τους καθώς και οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής. Το Πρωτόκολλο κατοχυρώνει μία μορφή ευρείας αυτοδιοικήσεως για τους Ορθοδόξους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου κυρίως στους τομείς της θρησκείας, της παιδείας, της εκλογής τοπικών αρχόντων και της δημόσιας τάξης. 

Να δηλώσουμε ότι η Αλβανία δεν θα πάρει ούτε ένα ΕΥΡΩ από ευρωπαϊκά κονδύλια αν δεν σεβασθεί εμπράκτως τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας. 

Να υπογραμμίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο Βόρειος Ήπειρος, διότι η Ήπειρος είναι μία ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά ενιαία περιοχή με ελληνικό πληθυσμό, η οποία διαιρέθηκε με τα σύνορα του 1913. Θέλουμε φιλικές σχέσεις, αλλά δεν απεμπολούμε την ελληνική ιστορία του βορείου τμήματος της Ηπείρου. Άλλωστε με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας η Αλβανία αναγνώρισε τους κατοίκους των Νομών Αργυροκάστρου και Κορυτσάς ως Ηπειρώτες. 

Να αποστείλουμε σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεργασία των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας με τις κατοχικές Αρχές. 
Ας ακούσουμε την κραυγή αγωνίας των Βορειοηπειρωτών! 

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 11.11.2018
  
πηγή



Share

2 σχόλια:

Ali Al-Yunani είπε...

"Ένα άλλο παλληκάρι είχε φονευθεί το 2010 μόνο και μόνο επειδή μιλούσε ελληνικά εντός Αλβανίας. Ήταν ο Αριστοτέλης Γκούμας."

Ο Γκούμας βρισκόταν σε ένα μαγαζί και εκεί ήταν και μία παρέα Αλβανών. Ο Γκούμας τους έβρισε επειδή μιλούσαν αλβανικά και όχι ελληνικά. Έτσι ξεκίνησε το γεγονός. Φυσικά εννοείται ότι δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να το σκοτώσουν το παλικάρι οι αλήτες.

"με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας η Αλβανία αναγνώρισε τους κατοίκους των Νομών Αργυροκάστρου και Κορυτσάς ως Ηπειρώτες."

Το "Ηπειρώτης" είναι γεωγραφικός προσδιορισμός, όχι εθνικός. Άρα λοιπόν δεν θα πρέπει να μεταφράζουμε το "ηπειρώτης" ως "Έλληνας". Σε καμία περίπτωση η Αλβανία δεν δέχτηκε αυτό που υπονοείτε, ότι δηλαδή όλοι οι κάτοικοι της νότιας Αλβανίας είναι Ηπειρώτες (δηλ. Έλληνες). Ας μη λέμε ό,τι θέλουμε.

Με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας της 17/12/1913, οι Βόρειες περιοχές της Ηπείρου μετονομάστηκαν «Νότιος Αλβανία», οι δε Έλληνες Ηπειρώτες «Ελληνική Μειονότητα».

Στις 9/11/1921, η Πρεσβευτική Διάσκεψη αποφάσισε την οριστική ενσωμάτωση της Β. Ηπείρου στην Αλβανία. Η απόφαση υπογράφτηκε από τους αντιπροσώπους των κυβερνήσεων Μ. Βρετανίας, Ιταλίας, Γαλλίας και Ιαπωνίας.

Η οριστική επιδίκαση της Β. Ηπείρου στην Αλβανία, επικυρώθηκε στις 27/11/1925 με το Δεύτερο Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, που υπογράφτηκε από τους:
Στρατηγό Pietro Cazzera (Ιταλός), Συνταγματάρχη I.A. Ordioni (Γάλλος), Αντισυνταγματάρχη F. Giles (Βρετανός) και τον Έλληνα Αντισυνταγματάρχη Χρήστο Αβραμίδη.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καταρχην ξεκιναμε απο το γεγονος οτι σου εχω απαγορευσει εσενα προσωπικα να κανεις σχολια προπαγανδιστικα και ψευτικα στο ιστολογιο μας....
Επίτηδες λοιπον επετρεψα αυτο το σχολιο για να θυμουνται οι παλιοτεροι αναγνωστες μας και να μαθαίνουν οι νεωτεροι τι ειδους προδοτες και εξωμοτες γενιτσαροι κυκλοφορουν αναμεσα μας....

Ο Γκούμας ήταν αδυνατον να πει σε Αλβανους να μην μιλανε αλβανικα, αυτες τις αηδιες τις λενε οι Αλβανοι ψευτες και κατσαπλιαδες...
Αυτοι τον σκοτωσαν επειδη μιλουσε ελληνικα.... κι αυτοι του εκαναν παρατηρηση να μην μιλαει αλβανικα οπως ακριβως εκαναν με τον Κατσίφα που του λεγανε να κατεβασει τις ελληνικες σημαίες...
Με τους Αλβανους λοιπον θα λογαριαστουμε οταν ερθει ο καταλληλος καιρός και η ωρα....

Το Ηπειρωτης σαφεστατα ειναι γεωγραφικος κι οχι εθνικος ορος οπως λεμε Μακεδονας, Πελοποννησιος, Αθηναίος, Θρακιωτης, Ρουμελιωτης κλπ....
Οι Ηπειρωτες ειναι ΟΛΟΙ Ελληνες και μόνο Ελληνες όπως αλλωστε κι όλοι οι υπολοιποι....

Οπως λεει η βιογραφια του Ηπειρωτης και μαλιστα πρίγκηπας των Ηπειρωτων ηταν κι Γεωργιος Καστριωτης ο Ελληνας εθνικος ηρωας της Αλβανίας...
Τωρα οσον αφορα τις διεθνεις συνθηκες που εδωσαν την Ελληνικη Β Ηπειρο στους Αλβανους αυτές έγιναν κατω απο συγγκεκριμενες ιστορικες συνθηκες που οριζαν τα συνορα στα Βαλκανια....

Οι συνθηκες αυτες παυουν να ισχυουν απο την στιγμη της δημιουργιας του αλβανικου ψευδοκρατους του Κοσσυφοπεδίου....
Συνεπως αν τελικα οι Αλβανοι οπως επιθυμουν ενσωματωσουν το Κοσοβο στην Αλβανία αυτοματως ανοιγεται ο δρομος απελευθερωσης της Βορειου Ηπειρου και ενσωμάτωσης της στην Ελλαδα....

Νότια Αλβανία δεν υπαρχει.... ειναι ορος κατασκευασμενος οπως και ολοκληρο αλβανικο κρατος....
Καμια περιοχη δεν μπορει να μετανομαζεται με συμβασεις και συμφωνιες....
Η Βόρεια Ηπειρος ειναι ελληνικη και κατοικειται αποκλειστικά απο Ελληνες και μονο αυτοι εχουν δικαίωμα ιστορικο και κοινωνικο να ονομαζουν οπως επιθυμουν την πατριδα τους...
Οσοι Αλβανοι ζουν εκει ειναι έποικοι και ήρθαν πολυ αργοτερα....

Εγραψες .... εγραψα τα ειπαμε.
Μην απαντησεις.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.