Τελευταίες αναρτήσεις

29 Νοεμβρίου 2018

Το Κατρούγκαλο

Του Στάθη

Μόνον ο Τσίπρας θα μπορούσε να φτιάξει τον νόμο Κατρούγκαλου και να τον επαινεί, για να τον καταργήσει (;) αμέσως μετά. 

Μόνον ο Τσίπρας θα μπορούσε να βγάζει επί μήνες τρελό το Πανελλήνιο ισχυριζόμενος ότι ο νόμος Κατρούγκαλου δεν περιέχει περικοπές. 

Και μόνον ο Τσίπρας πάλι θα μπορούσε να πανηγυρίζει ότι μας προφύλαξε από τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου. Ότι δηλαδή ο Τσίπρας μας έσωσε απ’ τον Τσίπρα.

Είναι αλήθεια ότι η δημαγωγία προϋποθέτει κάποια ξετσιπωσιά. Εν προκειμένω δημαγωγία είναι η ξετσιπωσιά. 

Η καθαρίστρια μπαίνει μέσα, ο Τσίπρας «χαρίζει» 5 εκατομμύρια δάνειο στον «Άλφα» και η Διαπλοκή… θρηνεί για ένα ακόμα… χτύπημα εναντίον της.

Μόνον ο Τσίπρας και όχι ο Κλέων ο Βυρσοδέψης θα μπορούσε να είναι τέτοιου ύψους δημαγωγός – κτηνώδης ή όπως θα έλεγε ο Αριστοφάνης κτηναροκτηνάρας! Δεν λέμε για τον Αλκιβιάδη – στην περίπτωσή του η δημαγωγία προϋπέθετε κάποια φινέτσα, κάποια καλλιέπεια, ο Βυρσοδέψης όμως ήταν ικανός να εμφανίσει τους πλειστηριασμούς ως στεγαστικό πρόγραμμα. 

Μόνον ο Τσίπρας θα γέμιζε ένα σπίτι με βδέλλες, σαρανταποδαρούσες, σκορπιούς, φίδια και ύστερα θα ξεσπίτωνε τον νοικοκύρη του για να τον σώσει – ούτε ο Χότζας, μόνον ο Τσίπρας.

Χρειάζεται μεγάλη ξετσιπωσιά για να λες ότι βγήκες από τα Μνημόνια και η τύχη του νόμου Κατρούγκαλου να αποφασίζεται στο Βερολίνο. Και πρέπει να είσαι τερατώδης δημαγωγός για να δηλώνεις μετά στο καπάκι, όπως ο Τσίπρας, ότι εγώ «κάνω μνημόνιο με τον λαό»!!! 

Πρέπει να είσαι ο Αλάριχος με μια δόση από Αττίλα για να εκχωρείς τη χώρα στο Υπερταμείο. Πρέπει να ’σαι ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης για να μην ξέρεις την τύφλα σου για το Ίλιντεν – μόνον ο Τσίπρας.

Και δεν ξέρω τι πρέπει να είσαι – περί αυτού η Ιστορία δεν έχει προηγούμενο – για να εκχωρείς στους Αμερικανούς βάσεις όπου θέλουν στο όνομα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, ή του δίκαιου που γίνεται πράξη.

Πρέπει να είσαι πεντακοσιομέδιμνος στη γλίτσα για να μιλάς περί ανάκαμψης της οικονομίας τη στιγμή που η φτώχεια και βαθαίνει και εξαπλώνεται, τη στιγμή που η ανεργία πάλι αυξάνεται κι ενόσω η αιμορραγία της μετανάστευσης των νέων απονεκρώνει τη χώρα.

Είναι πολλά αυτά για τα οποία πρέπει να ’σαι Πινόκιο κι Αλ Καπόνε, ώστε να πραγματώνονται. Μόνον ο Τσίπρας θα μπορούσε να βγάλει τον κ. Πάιατ κομσομόλο, μόνον ο Τσίπρας κατέθεσε λουλούδια στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής για να θυσιάσει τον λαό της χώρας του στο κολαστήριο της διαρκούς δουλείας ώς το τέλος του Αιώνα.

Βεβαίως, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, ποιος ζει άλλωστε και ποιος πεθαίνει σε πολύ βραχύτερα βάθη του χρόνου, αλλά μόνον ο Τσίπρας υπήρξε τόσον μωρός, ώστε υπό τη ράβδο των Δυνατών Ηλίθιων να προνομοθετήσει το απώτατο μέλλον.

Και αυτό ακριβώς είναι το μάγμα του προβλήματος. Η θεσμοποιημένη βλακεία. Δεν είναι μόνον ο Τσίπρας, δεν είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ που παίζουν την τυφλόμυγα με την τύχη μας, είναι τα Αφεντικά τους που είναι ακόμα χειρότεροι. Θεοστυγείς θεομπαίχτες τύπου Μακρόν, Τραμπ και Μέρκελ. Όλοι αυτοί έχουν εγκαθιδρύσει τη Δικτατορία του Δεν Γίνεται Αλλιώς. Τη δικτατορία του Αδιεξόδου. Ενάντια στους νόμους της φύσης, για αυτούς τους τύπους η Γη δεν κινείται, οι μάζες είναι τροφή για τα φράγκα και οι επαναστάσεις δεν έγιναν ποτέ. 

Το αίσθημα του αδιεξόδου (μέσα μας) είναι το ισχυρότερο όπλο τους εναντίον μας.

Πηγή
ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.