12 Νοεμβρίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗ ΝΔ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 
Τα “έπαιρναν” τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ…
Θα παραπεμφθούν Σημίτης και Σαμαράς; 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή - αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 απολογήθηκε στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου συνεχίζεται η δίκη των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής – γερμανικής εταιρείας Siemens, ο πρώην Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Siemens AG (σ.σ. της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία) Jörg Michael Kutschenreuter! Ο οποίος επί της ουσίας θεώρησε ως “χρηματιστή” των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο! Κατήγγειλε πως το 2004 του ζήτησε χρήματα για να ενισχύσει τα δυο μεγάλα κόμματα στις εκλογές και τις ευρωεκλογές! Και παρ΄ ότι αρχικά αρνήθηκε, τελικώς ενέδωσε αφού πιέζοντάς τον του είπε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος: “στην Ελλάδα υπάρχουν δυο κόμματα και έτσι χρηματοδοτούνται από μεγάλες εταιρείες”!

Κατήγγειλε επίσης, απολογούμενος, πως η Siemens ΑΕ χρωστούσε στη μητρική της Γερμανίας 30 εκατ. ευρώ από το έργο ασφάλειας (C4i) και πως “για να καταβληθούν αυτά θα έπρεπε να καταβάλλει η εταιρεία 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει την αποδοχή του Συστήματος από την ελληνική κυβέρνηση”!

Φρόντισε βέβαια με τις παραπάνω καταγγελίες να συγκαλύψει τη σκοτεινή υπόθεση χρηματισμού πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα από τη Siemens AG, επιρρίπτοντας τις ευθύνες χρηματισμού στην θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα, τη Siemens ΑΕ! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών, ως ο διαχειριστής – διακινητής των “μαύρων γερμανικών ταμείων” της Siemens!

Έτσι, αναμένουμε να υλοποιηθεί η κατά αντιπαράσταση εξέταση των δυο ισχυρών Οικονομικών ανδρών της Siemens AG την εποχή εκείνη – ο ένας διαδέχτηκε τον άλλο – Michael Kutschenreuter και Thomas Ganswindt και τελικά να μάθουμε τους υπουργούς που χρηματίστηκαν από τη Siemens!

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με την απολογία του πρώην Οικονομικού Διευθυντή του COM (Τομέας Τηλεπικοινωνιών) Αλέξανδρου Αθανασιάδη, που διαδέχτηκε στο COM της Siemens ΑΕ τον Χρήστο Καραβέλα, φυγόδικο – κατηγορούμενο! Τον οποίο απέλυσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, καθώς και τον Ηλία Γεωργίου, όταν ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της Siemens ΑΕ, αντικαθιστώντας τον Bernard Dombek!

Αποτέλεσμα εικόνας για τα επαιρναν από τη siemens ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Να γίνει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των Σαμαρά – Σέκερη…

Αναμένεται λοιπόν, περί τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2019 να έχει ολοκληρωθεί η δίκη των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής – γερμανικής εταιρείας Siemens! Παρ΄ ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έγινε τεράστια προσπάθεια καθυστέρησης ή ακόμη και αναβολής αυτής της δίκης! Θυμηθείτε την καθυστέρηση με τις μεταφράσεις του κατηγορητηρίου στα γερμανικά και τα γαλλικά, το ρόλο του “Παναθηναϊκάκια” Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, το ρόλο του πρώην προέδρου Δικαστών και Εισαγγελέων και στην συνέχεια στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου υπουργού Δικαιοσύνης Μπάμπη Αθανασίου, στη διαμόρφωση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου!

Ο οποίος (σ.σ. Μπάμπης Αθανασίου) είναι ο έμπιστος άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά, που στον κύκλο “ανθρωποθυσιών” που έκανε για να αναρριχηθεί στην αρχηγία της ΝΔ έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη, δεν δίστασε να “θυσιάσει” και τον σύζυγο της αδελφής της γυναίκας του, Ευάγγελο Σέκερη (σ.σ. ουσιώδη μάρτυρα της δίκης)....

Αποτέλεσμα εικόνας για σαμαράς βενιζελοσ αθανασίου
Έτσι πιστεύουμε πως, ο Πρόεδρος της Έδρας της δίκης των “64άρων” θα βρει τρόπο να καλέσει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση, όχι μόνο τους Γεωργίου – Σέκερη, που έχουμε πολλές φορές προτείνει, αλλά και την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των πρώην μπατζανάκηδων Σαμαρά – Σέκερη! Και από εκεί – ενδεχομένως – να γελάσει ο κάθε πικραμένος με όσα πιθανώς θα αποκαλυφτούν!

Ας βρει τον τρόπο ο Πρόεδρος της Έδρας, ο οποίος είναι εξαιρετικά διαβασμένος, με προφίλ Κεντροευρωπαίου δικαστή! Αφού πιστέψτε με, καταφέρνει να φέρνει σε πέρας μια πολύκροτη υπόθεση παρά τις όποιες τρικλοποδιές (;;;)! 

https://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2017/04/pasokistan.jpg
Ο κύβος ερρίφθη… Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τινάζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον αέρα...

Όμως – όπως λένε οι πληροφορίες μας - αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να έλθει δικαστικό τσουνάμι από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Παρ΄ ότι η κυβέρνηση δεν έδειξε παρόμοια ευαίσθητα αντανακλαστικά για άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις, όπως στην περίπτωση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της Siemens ΑΕ μετά του Ελληνικού Δημοσίου, από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου! Ο οποίος Εξωδικαστικός Συμβιβασμός ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 2 δις ευρώ, αφού αυτό το ποσό απεφάνθη στο πόρισμά της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2012), πως έπρεπε να καταβάλλει ως ζημία η γερμανική εταιρεία (σ.σ. ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, που μετείχε της Επιτροπής της Βουλής πρότεινε και μπήκε στο πόρισμα, η λέξη “τουλάχιστον 2 δις ευρώ)”! 

Ωστόσο, το εφεύρημα των Σαμαρά – Βενιζέλου (Εξωδικαστικός Συμβιβασμός) “υποχρέωνε (;;;)” τη Siemens ΑΕ στην καταβολή αποζημίωσης 200 εκατ. ευρώ! Όχι βέβαια μετρητά, αλλά μέσω 6 όρων που δυστυχώς κανέναν εξ αυτών δεν ολοκληρώθηκε από τη Siemens ΑΕ! Και γεννάται εύλογα το ερώτημα: Γιατί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άφησε το χρόνο να περάσει και απάλλαξε των εγκληματικών ευθυνών της την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ;

Εν τούτοις η χώρα μας – όπως προείπα – τους επόμενους μήνες θα φτάσει στις εκλογές με κατηγορούμενη τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Για να πάμε στις εκλογές με το πολιτικό δίλλημα “επιστροφή στο παλαιό διεφθαρμένο πολιτικό Σύστημα ή πορεία προς τα εμπρός;”!

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει – σύμφωνα με τις ακριβέστατες πληροφορίες μας – μέχρι της προκήρυξης εκλογών, με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για το “Ερρίκος Ντυνάν” και την παραπομπή του Άδωνη Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς το “μεγάλο χαρτί” του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το θέμα Novartis στο οποίο έχει πολιτικά επενδύσει πάρα πολύ! Αφού, περί τα τέλη του Νοεμβρίου θα σταλούν από την Εισαγγελία διαφθοράς προσκλήσεις για διευκρινίσεις εκ μέρους των 6 από τους 10 που κατηγορούνται, πως ενδεχομένως έχουν χρηματιστεί!

Αντιλαμβάνεστε, πως εάν δεν είχαν βουλευτική ασυλία, ήδη θα ήταν κατηγορούμενοι! Πιστεύω όμως, από τη στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύντομα αυτοί θα είναι κατηγορούμενοι! 

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα παραπέμψουν και τον Κώστα Σημίτη…

Έτσι είναι σίγουρο, πως από το αποτέλεσμα της δίκης των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής – γερμανικής εταιρείας Siemens, αλλά και από τις άλλες κυοφορούμενες δίκες θα “τσαλακωθεί” τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ!

Αφού, ενδεχομένως να βρίσκεται στα συρτάρια του ΣΥΡΙΖΑ - εν αναμονή - κατηγορητήριο για τον ονομαζόμενο “αρχιερέα της διαπλοκής” πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο οποίος δεν είχε πάρει μυρωδιά για τις απατεωνιές πρωτοκλασάτων υπουργών κυβερνήσεών του (σ.σ. Μαντέλη, Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου); 

Αλλά, από ότι πληροφορούμεθα και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κάτι ετοιμάζει ΣΥΡΙΖΑ! Λέτε να γυρίσει τούμπα το πολιτικό παιχνίδι;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν περισσότερο ΠΑΣΟΚ και λιγότερο ΝΔ;

Αλλά εμείς μια και αναφέραμε τον Αντώνη Σαμαρά, ας θυμίσουμε σήμερα στους Νεοδημοκράτες που ενδεχομένως έχουν ασθενή μνήμη, πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πάντα περισσότερο ΠΑΣΟΚ παρά ΝΔ! 

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Άλλωστε, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το είχε αποκαλύψει σε εκείνη τη χειμαρρώδη συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Πάνο Παναγιωτόπουλο (σ.σ. μετέπειτα Βουλευτή και Υπουργό της ΝΔ) μετά την πτώση της κυβερνήσεώς του!

Όταν αντιδρούσε η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην παραχώρηση του έργου της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ στη Siemens και την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!

Αυτή η πτώση της κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έφερε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Εξουσία, οι οποίοι υπέγραψαν τη Σύμβαση για τα ψηφιακά του ΟΤΕ, ικανοποιώντας έτσι τη Siemens και την Intracom! 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σαμαράς – Συμπιλίδης: Οι άνθρωποι που έφεραν στην Εξουσία το ΠΑΣΟΚ

Αλλά θυμηθείτε και τον “πολιτικό έρωτα” του Αντώνη Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ, όταν υποστήριξε με το κόμμα του, την “Πολιτική Άνοιξη” τον τακτικό ελιγμό του Ανδρέα Παπανδρέου, στην ανάδειξη στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του ΠτΔ τον Κωστή Στεφανόπουλο (1995)! Έτσι ο Ανδρέας Παπανδρέου απέφυγε τις εκλογές που επιζητούσε διακαώς η ΝΔ και ο τότε αρχηγός της Μιλτιάδης Έβερτ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θυμηθείτε και τον “πολιτικό έρωτα” του Αντώνη Σαμαρά με τον “αυριανιστή” Ευάγγελο Γιαννόπουλο, που έφερε στην Εξουσία τον Κώστα Σημίτη (1996)!

Σήμερα τι λέτε; Ο Αντώνης Σαμαράς είναι στρατευμένος στην επίτευξη της αυτοδυναμίας της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται; Ναι ή όχι;

Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού του να σκέπτεται ένα νέο κόμμα με Σαμαρικούς και Βενιζελικούς;

Αυτές τις ιστορίες, αλλά και τα σενάρια που παίζονται, τα γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και γι΄ αυτό πιστεύω, πως γι΄ αυτόν δεν έχει χαθεί οριστικά η πρώτη θέση των εκλογών! Οι επόμενοι 2 με 3 μήνες θα δείξουν αν η διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων που χωρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι εύθραυστη ή όχι! 
Επανέρχομαι σύντομα πιο αποκαλυπτικός…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.