14 Νοεμβρίου 2018

ΚΙΝΗΤΗ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ

Ερώτηση βόμβα του Νίκου Νικολόπουλου για τη Siemens…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή - αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 


Πιστεύω πως έκανε πολιτικό πάταγο η εμφάνιση μου το βράδυ του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου 2018 στο Euro channel TV της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή του ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, αν κρίνω από την αποδοχή που έτυχαν τα όσα είπα, σύμφωνα με τα e-mail που έλαβα, καθώς και τα τηλεφωνήματα που δέχτηκα στο κινητό μου!

Το επίμαχο σημείο της όλης παρουσίας μου στο Euro channel TV ήταν η αναφορά μου στην κατάθεση του μάρτυρος Ευαγγέλου Σέκερη στη δίκη του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τη μεγάλη δίκη της υποθέσεως των “μαύρων” ταμείων της Siemens και της σύμβασης 8002/1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ!

Μια κατάθεση που διήρκησε για ένα τριήμερο τον Οκτώβριο του 2017, του εν ενεργεία διευθυντικού στελέχους της Siemens και πρώην μπατζανάκη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! 

Στο επίκεντρο αυτής της κατάθεσης βρέθηκαν τα δυο e-mail που ο ίδιος ο κ. Σέκερης είχε αποστείλει, εκ των οποίων το ένα είχε αποδέκτη τον κ. Σαμαρά και το άλλο είχε αποδέκτη τον κατηγορούμενο – φυγόδικο, άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens ΑΕ (σ.σ. της Ελλάδος) Μιχάλη Χριστοφοράκο. Πρόκειται για τα δυο e-mail που απασχόλησαν εκτενώς και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Siemens το 2012, στην οποία επίσης είχε καταθέσει ο Ευάγγελος Σέκερης και για τον οποίο είχε πει το μέλος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, πως πρόκειται για τον πλέον αξιόπιστο μάρτυρα εξ όσων κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, της οποίας προήδρευε ο Σήφης Βαλυράκης!

Αποτέλεσμα εικόνας για σεκερης σαμαρας
Ωρολογιακές βόμβες από τον Ευάγγελο Σέκερη…

Ο Ευάγγελος Σέκερης κατήγγειλε επίσης, πως οι κατηγορούμενοι Ηλίας Γεωργίου και Χρήστος Καραβέλας που προΐστανταν του Τομέα Τηλεπικοινωνιών της Siemens AE (σ.σ. ο κ. Σέκερης τους είχε προϊσταμένους εκείνη την επίμαχο περίοδο και όσα καταγγέλλει είναι απολύτως ακριβή) είχαν στήσει με τους ομολόγους τους στη Γερμανία, ένα παράκεντρο μαγαζί!

Είπε ακόμη, πως η Σύμβαση των προγραμματικών συμφωνιών της Siemens με τον ΟΤΕ ήταν μονόδρομος και είχε ξεκινήσει από το 1998 επί της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, η οποία επιβεβαιώθηκε με τον διεθνή διαγωνισμό του 1992 επί κυβερνήσεως της ΝΔ και τελικά υπογράφηκε επί της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1994!

Αυτήν την Σύμβαση για λογαριασμό της Siemens την υπέγραψαν ο Γενικός της Διευθυντής την εποχή εκείνη Bernard Dombek (σ.σ. αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο) και ο κατηγορούμενος, τότε, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Τηλεπικοινωνιών Ηλίας Γεωργίου! Να σημειωθεί πως ο Bernard Dombek δεν έχει κληθεί στην παρούσα δίκη ούτε ως μάρτυρας! Γιατί; Δεν είχε να προσφέρει απολύτως τίποτε με την γνώση του;

Ο Ευάγγελος Σέκερης αναφέρθηκε σε χειρόγραφο σημείωμα του Χρήστου Καραβέλα, όπου αναφερόταν η φράση: “στείλε μου 68 εκατομμύρια” κατανέμοντας τα ποσά σε αποδέκτες! Από τις έρευνες που έγιναν έμειναν “ορφανά” 45 εκατομμύρια ευρώ, από τα δεκάδες εκατομμύρια “μαύρο” χρήμα!

Παρ΄ ότι όμως πέρασαν από τότε 12 και πλέον μήνες, εν τούτοις υπάρχει μια γενικότερη απραξία περί των καταγγελιών του “πλέον αξιόπιστου μάρτυρα”!

Θα αναμένουμε, αν η Έδρα του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, αξιοποιήσει αυτές τις συγκλονιστικές καταγγελίες ή θα το παίξει πράγματι και επί της ουσίας “τυφλή”! 

Ερώτηση βόμβα του Νίκου Νικολόπουλου για τη Siemens και υπεράκτια εταιρεία «φάντασμα»...

Επίσης στην παρουσία μου στο Euro channel TV έγινε αναφορά (σ.σ. σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει ο Ευάγγελος Σέκερης) στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, πάροχο του ΟΤΕ, TelepassPort Hellas AE και τον βασικό της μέτοχο, την υπεράκτια εταιρεία Clap hand.

Που ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με τα γρήγορα και ευαίσθητα αντανακλαστικά, κατέθεσε ήδη ερώτηση περί αυτών των εταιρειών! 

Προς τον Πρωθυπουργό με αρ. πρωτ. 3297/13.11.2018, προς τον Υπουργό Οικονομικών με αρ. πρωτ. 3300/13.11.2018, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με αρ. πρωτ. 3293/13.11.2018 και προς τον Υπουργό Επικρατείας με αρ. πρωτ. 3296/13.11.2018!

Με θέμα: Ευάγγελος Σέκερης: Ίδρυση της TelepassPort την περίοδο που είχαν συναφθεί οι προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ. Στη διοίκηση μετείχαν στελέχη του ΟΤΕ, ενώ βασικός μέτοχος ήταν μια υπεράκτια εταιρεία με την επωνυμία Clap hand:

Τον Οκτώβριο του 2017 επί ένα τριήμερο κατέθετε στη δίκη των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής – γερμανικής εταιρείας Siemens στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens Ελλάδος κ. Ευάγγελος Σέκερης, του επίμαχου Τομέα Τηλεπικοινωνιών, υφιστάμενος των κατηγορουμένων Ηλία Γεωργίου και Χρήστου Καραβέλα και στη συνέχεια των επίσης κατηγορουμένων στην παρούσα δίκη Πρόδρομου Μαυρίδη και Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ανωτάτων πρώην στελεχών της γερμανικής εταιρείας. Ο κ. Σέκερης προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις ενώπιον της Έδρας.

Και όπως δημοσίευσε στις 19 Οκτωβρίου 2017 το “Πρώτο Θέμα”:

«Ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ίδρυση της εταιρείας TelepassPort, την ίδια περίοδο που είχαν συναφθεί οι προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ. Στη διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείας, που ήταν ανταγωνιστική του ΟΤΕ, ανέφερε πως μετείχαν στελέχη του ΟΤΕ, ενώ βασικός μέτοχος ήταν μια υπεράκτια εταιρεία με την επωνυμία Clap hand της οποίας οι μέτοχοι, όπως ανέφερε, παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστοι.

Ο Ευάγγελος Σέκερης τόνισε ότι η Clap hand χρήζει ιδιαίτερης έρευνας, καθώς ήταν ο βασικός μέτοχος της νεοσύστατης, τότε, TelepassPort η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από την Lannet, τηλεπικοινωνιακή εταιρεία του Θωμά Λαναρά».

Επίσης στην Ελεύθερη Ώρα στις 17 Οκτωβρίου 2018 αναφέρονται τα παρακάτω άκρως αποκαλυπτικά: 

«Στην απολογία του ο Ηλίας Γεωργίου υποστήριξε, ότι “τα μαύρα ταμεία” του δίνονταν από την μητρική Siemens της Γερμανίας και τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος για αγορές σπιτιών (;;;) και για διάφορες άλλες επενδύσεις! Όπως, την επένδυση ίδρυσης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας TelepassPort Hellas AE, πάροχο του ΟΤΕ, που έκανε με τον Γιώργο Μπατατούδη! Ο οποίος ήταν, ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΑΣ ΑΤΕ, ιδιοκτήτης της εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Intersat, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Seven X, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχείου Ακροπόλ στην Αθήνα, το οποίο το 1999 πωλήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Ευαγγέλου Βενιζέλου (;;;)! Είναι επίσης γνωστό, πως την εποχή εκείνη ο Γιώργος Μπατατούδης διατηρούσε “στενές φιλικές σχέσεις” με την “τσαρίνα” του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου… Και ο οποίος καταδικάστηκε στην πορεία για υπεξαίρεση…

Στην TelepassPort Hellas AE (Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών την 28/12/1998 με αριθμό Μητρώου 41844/01ΑΤ/Β/9827) που ιδρύθηκε το 1998, εκτός του Ηλία Γεωργίου συμμετείχαν η κόρη του Αρχοντία και ο γιος του Σωτήρης!

Στην εν λόγω εταιρεία σύμφωνα με τον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη (σ.σ. εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens και υπεύθυνος της Συμφωνίας 8002 μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens, που αποτελεί σκέλος της παρούσας δίκης και ο οποίος ήταν υφιστάμενος του Χρήστου Καραβέλα όταν αυτή συνάφθηκε) κατά την κατάθεσή του στις 29 Οκτωβρίου 2017, ήταν αντιπρόεδρος στο ΔΣ της TelepassPort Hellas AE ο Γεώργιος Σκαρπέλης (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ), Σύμβουλος του ΔΣ ήταν ο Γεώργιος Καραπλής (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών του ΟΤΕ)! Επίσης, ανέφερε και το όνομα του Νικολάου Μαρνιέρου, ο οποίος ήταν και αυτός μέτοχος στην TelepassPort Hellas AE (πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ)!

Διευθυντής του λογιστηρίου της TelepassPort ανέλαβε ο Νεκτάριος Τζωρτζόγλου, αφού παραιτήθηκε από τη θέση του οικονομικού διευθυντή του Τομέα Ιατρικών Μηχανημάτων της Siemens AE!
 
Για την TelepassPort λοιπόν, μούγκα στη στρούγκα από τον Ηλία Γεωργίου!

Έτσι, εδώ διαπιστώνουμε ένα μυστήριο αλισβερίσι μεταξύ πρώην υπαλλήλων της Siemens και του ΟΤΕ καθώς και των παιδιών του Ηλία Γεωργίου, που ασφαλώς κάτι πολύ σοβαρό μπορεί να υποκρύπτει και σίγουρα θα έπρεπε να χρήσει περαιτέρω διερεύνησης από την Έδρα!

Ούτε, βέβαια, έγινε έρευνα στον βασικό της μέτοχο, την εξωχώρια εταιρεία Clap hand για την οποία πρώτοι εμείς κάναμε αναφορά και την γνωρίσαμε στο ευρύ κοινό δημοσιεύοντας το συγκεκριμένο κομμάτι της καταθέσεως του Ευαγγέλου Σέκερη, ο οποίος έκανε λόγο στην ύπαρξή της (μεταφορικά στα ελληνικά: παλαμάκια) που κατείχε ποσοστό μετοχών άνω του 50% στην TelepassPort Hellas AE!

Μια αποκάλυψη που πιστεύαμε, πως θα είχε συνέχεια, αφού θα μπορούσε να αποκαλύψει ενδεχόμενες διαδρομές “μαύρου” χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα!
Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε»!

Αμείλικτα τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου…

Μετά όλα τα παραπάνω ερωτάσθε:

1ον Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε, μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες του ουσιώδη μάρτυρα της δίκης της Siemens και εν ενεργεία διευθυντικού της στελέχους κ. Ευαγγέλου Σέκερη, εάν και εσείς όπως ο Ελληνικός λαός διαπιστώνετε μια ύποπτη και ανησυχητική σιωπή και απραξία – παρότι παρήλθε ένας χρόνος και πλέον από αυτές τις καταγγελίες - τόσο από πλευράς σας, όσο και από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης για τη διερεύνηση της υπεράκτιας εταιρείας φάντασμα με την επωνυμία Clap hand, που ενδεχομένως να υποκρύπτει τη διαδρομή “μαύρου χρήματος” σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα;

2ον Μετά από τις παραπάνω αναφορές κ. υπουργέ, συμφωνείτε πως τα στοιχεία είναι πάρα πολλά και άκρως αποκαλυπτικά, προκειμένου να ζητήσετε – όπως έχετε καθήκον και υποχρέωση - μια μεγάλη έρευνα για την TelepassPort Hellas AE και τον βασικό της μέτοχο, την υπεράκτια εταιρεία Clap hand;

3ον Είναι δυνατόν σε μια χώρα δικαίου – όπως πιστεύω ακράδαντα πως είναι η χώρα μας – να μην διερευνώνται σε βάθος τέτοιες απίστευτες καταγγελίες, που ειπώθηκαν μάλιστα ενώπιον του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας;

4ον Έχει σχηματισθεί δικογραφία για όλα τα ανωτέρω αξιόποινα γεγονότα που ζημίωσαν με δεκάδες ή εκατοντάδες εκατ. ευρώ τα δημόσια ταμεία;

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος…
Κοινοποιεί την παρούσα ερώτηση και στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, την Ανεξάρτητη Αρχή κατά του “Μαύρου Χρήματος” Εισαγγελέα κ. Ζαΐρη!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.