16 Νοεμβρίου 2018

Η απόλυτη απόδειξη της σύστασης συμμορίας κράτους τραπεζών. Η Εφορία παρακολουθεί καταθέσεις- αναλήψεις και καλεί για εξηγήσεις!!!

Κάτω από το άγρυπνο μάτι της Εφορίας βρίσκονται πλέον όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Μια ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ "σκανάρει" συνεχώς όλες τις κινήσεις - καταθέσεις, αναλήψεις, μεταβιβάσεις χρημάτων, δαπάνες με κάρτες κλπ. Κι αν τσεκάρει κάτι ασυνήθιστο ή ύποπτο, χτυπάει συναγερμό. Τα περαιτέρω αναλαμβάνουν οι εφοριακοί και το ΣΔΟΕ, που θα προχωρήσουν σε έρευνες και θα καλέσουν τον δικαιούχο του λογαριασμού να αποδείξει ότι είναι... αθώος.

Ο καταθέτης μπορεί να μπλέξει με την εφορία εάν δεν προσέξει ορισμένες λεπτομέρειες, καθώς με την εφαρμογή του νέου νόμου για το ξέπλυμα χρήματος ισχύουν πολύ αυστηρές διατάξεις.

Η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών είναι πλέον μια πηγή άντλησης πληροφοριών από την εφορία, για την ανίχνευση περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Στην περίπτωση που διαπιστωθούν μεγάλες καταθέσεις ή αναλήψεις, χτυπάει συναγερμός, τόσο για φορολογικούς λόγους όσο και για λόγους πιθανότητας να ξεπλένεται χρήμα.

Στόχος είναι ο εντοπισμός περιπτώσεων παράνομου πλουτισμού, καθώς και η αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα. Εφόσον οι καταθέσεις προέρχονται από τη δραστηριότητα που ασκεί και είναι δηλωμένες στην εφορία και άρα δικαιολογημένες δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό δεν ισχύει πάντα και μπορεί να μπλέξει κανείς, με αναλήψεις και καταθέσεις στον ή στους λογαριασμούς του. Παράδειγμα, ο Χ έκανε ανάληψη από τους λογαριασμούς του το 2013, το ποσό των 70.000 ευρώ και τοποθέτησε τα χρήματα σε θυρίδα ή τα είχε στο σπίτι του. 

Σήμερα, βγάζει τα χρήματα από τη θυρίδα και πηγαίνει στην τράπεζα και τα καταθέτει ξανά. Το ύψος της κατάθεσης δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά του και χτυπάει συναγερμός στο σύστημα της ΑΑΔΕ.

Ο φορολογούμενος καλείται στην οικεία ΔΟΥ για εξηγήσεις και αφού διευκρινίζει περί τίνος πρόκειται, (ανάληψη και επανακατάθεση έστω και μετά από 5 χρόνια) και εφόσον διαπιστώνεται ότι πράγματι υπήρξε ισόποση ανάληψη το 2013, η υπόθεση κλείνει. Σημειώνεται εδώ ότι δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την επανακατάθεση.

Όταν όμως, ο ίδιος καταθέτης, εμφανιστεί στην τράπεζα και καταθέσει ποσό 30.000 ευρώ (το οποίο επίσης δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματά του), επίσης θα τους ζητηθούν εξηγήσεις.

Οι ελεγκτές θα τον ρωτήσουν πού βρήκε τα χρήματα, αυτός θα απαντήσει ότι προέρχονται από την ανάληψη των 70.000 ευρώ, που είχε κάνει το 2013.

Όμως, επειδή η κατάθεση δεν είναι ισόποση της ανάληψης, με βάση το εγχειρίδιο ελέγχων της ΑΑΔΕ, θεωρείται νέα κατάθεση, οπότε θα ζητήσουν περισσότερα στοιχεία.

Για να πειστούν ότι το ποσό προέρχεται από την αρχική ανάληψη, ο καταθέτης θα πρέπει να προσκομίσει στοιχεία για το πού δαπάνησε το ποσό που λείπει και στην προκειμένη περίπτωση τις 40.000 ευρώ.

Αν οι εφοριακοί ελεγκτές δεν πειστούν, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί φοροφυγάς και να του καταλογιστεί φόρος επί της διαφοράς εισοδήματος, με βάση την κλίμακα φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών ήτοι 22% από το πρώτο ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, ο ελεγχόμενος πρέπει να αποδείξει την πραγματική πηγή ή αιτία της κατάθεσης και ότι έχει φορολογηθεί ή νομίμως απαλλαγεί της φορολογίας. Αν τα αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομίσει δεν κριθούν ικανοποιητικά, οι καταθέσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως προϊόν φοροδιαφυγής και υπόκεινται σε φόρο, ο οποίος μαζί με τις προσαυξήσεις μπορεί να φτάσει μέχρι το 90% του ποσού που δεν δικαιολογείται.

Αν το ποσόν του κύριου φόρου που θα επιβληθεί από τον έλεγχο είναι πάνω από 150.000 ευρώ ανά ελεγχόμενη χρήση, κινείται αυτεπάγγελτα και η ποινική διαδικασία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις εγκυκλίους που έχει εκδώσει η ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι δεν έχουν πρόβλημα εάν τα ποσά των καταθέσεων δικαιολογούνται από τα τρέχοντα ή από εισοδήματα των προηγουμένων οικονομικών ετών ή από μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αποδεικνύονται.

Πρόκειται για έναν παραλογισμό του εγχειριδίου των φορολογικών ελέγχων, για τον οποίο οι φοροτεχνικοί ζητούν την κατάργησή του, καθώς, δεν δέχεται την ανάλωση των καταθέσεων για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, εκτός και αν ήταν άνεργος ή είχε αναστείλει τη δραστηριότητά του και γενικότερα από τις φορολογικές του δηλώσεις προκύπτει ότι πράγματι κατά την περίοδο εκείνη είχε μειωμένα εισοδήματα.

Τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο, όταν το διάστημα που μεσολαβεί από την ανάληψη και την επανακατάθεση είναι μικρό και το ποσό της κατάθεσης είναι μικρότερο από εκείνο της ανάληψης.

Αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλημα για τις μεταφορές χρημάτων μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου προσώπου.

Πηγή: sofokleousin.gr 
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ

Κι αν έχετε την ψευδαίσθηση ότι όλος αυτός ο μηχανισμός από την ξενοκίνητη ΑΑΔΕ έχει σαν στόχο τους πλουσίους γελιέστε...
Στόχος είναι και πάλι η μεσαία τάξη....
Δηλαδή στόχος είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων...
Και μόνιμος σκοπός η γρηγορότερη εξαθλίωση των πολιτών ώστε να καταρρεύσουν οι αντιστάσεις τους μπροστά στο ξεπούλημα της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας...

Εχουν λοιπόν στοχοποιηθεί οι πάντες..
Είναι απολύτως σίγουρο πλέον ότι όποιος έχει τα χρήματά του στην τράπεζα έχει μάλλον υποστεί λοβοτομή...
Δεν εξηγείται διαφορετικά....

Τώρα αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν ένας ανεξάρτητος από το κράτος φορέας που ελέγχεται από τους ξένους δανειστές/επικυρίαρχους/ τοκογλύφους να μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά τραπεζικά στοιχεία των πολιτών μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα και δεν έχετε παντελώς αντιληφθεί ότι εδώ και 8,5 χρόνια η Ελλάδα είναι μια κατεχόμενη χώρα με μειωμένη εθνική ανεξαρτησία...

Σηκώστε ότι χρήματα έχετε στους λογαριασμούς σας και ούτε σκέψη για να επανακατάθεση.... ειδάλλως θα τα κλαίτε μια ωραία μέρα...
Και προπαντώς όσοι μισθοδοτείστε ή συνταξιοδοτείστε σε τραπεζικό λογαριασμό πρέπει να κάνετε άμεση ανάληψη όλου του ποσού με το που γίνεται η κατάθεση διότι οι κίνδυνοι να υποστείτε, κατάσχεση (για κάποιο χρέος που ίσως αγνοείτε....) ή κούρεμα είναι πλέον τεράστιοι....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.