Τελευταίες αναρτήσεις

29 Νοεμβρίου 2018

Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τις blackwashing ταινίες. Το νέο θύμα, ο Ρομπέν των Δασών... (ο κινηματογράφος στην υπηρεσία της Νέας Τάξης)

Η φυλετική ιδιοποίηση (racial appropriation – κατά τρόπο ανάλογο με την “cultural appropriation”) της ευρωπαϊκής μυθολογίας συνεχίζεται. Η τελευταία ταινία του Ρομπέν των Δασών έχει τον Jamie Foxx ως μια μαύρη έκδοση του χαρακτήρα του Little John (Μικρού Τζον ή Γιαννάκη, του - σύμφωνα με τον θρύλο - γιγαντόσωμου συντρόφου του Ρομπέν, που στην ουσία είναι υπαρχηγός στους "Merry Men". Στην πρώτη τους συνάντηση είχαν παλέψει με κοντάρια πάνω από μια στενή γέφυρα).(διάφοροι ηθοποιοί που έχουν κατα καιρούς υποδυθεί τον Γιαννάκη) 

Ο Ρομπέν, σε αυτήν την "διαφορετική" και "σκοτεινή" έκδοση, απεικονίζεται ως ένα χαμένο, άβουλο λευκό αγόρι μέχρις ότου ο δυναμικός και στιβαρός μαύρος του δείξει πώς να αγωνίζεται και να κλέβει πράγματα σωστά.

Τελευταία έχει γίνει συνήθεια το θέμα με τους ατζαμήδες άξεστους Ευρωπαίους λαϊκούς ήρωες που μαθαίνουν να γίνονται «αληθινοί πολεμιστές» από δυναμικούς σκουρόχρωμους. Το ίδιο πράγμα είδαμε στην τελευταία ανακατασκευή του Βασιλιά Αρθούρου, όπου ο Αρθούρος διδάχθηκε να πολεμάει από ένα μάτσο Κινέζους!Στο "Βασιλιάς Αρθούρος – ο θρύλος του σπαθιού" του Guy Ritchie (πρώην συζύγου της Μαντόνας), ο βασιλιάς Αρθούρος απεικονίζεται ως ένα τυπικό αγγλάκι που διευθύνει ένα πορνείο και μπλέκει σε μικρο-αδικήματα. Ένας από τους ιππότες του, "ο τολμηρός Sir Bedivere", είναι ο Αφρικανός Djimon Hounsou. Αλλά δεν είναι ο μόνος μαύρος στο "προσωπικό" του βασιλιά Αρθούρου. 


Επίσης ο "βασιλιάς Αρθούρος" έμαθε να είναι ικανός στην μάχη από μια ομάδα Κινέζων, που δημιούργησαν μια σχολή kung-fu στο Λονδονιστάν, εκεί γύρω στον 5ο αιώνα μ.Χ.

Και επειδή η multi culti δόση δεν είναι φαίνεται τόσο ισχυρή, έρχεται ο σατανικός Vortigern (θυσιάζει την γυναίκα του!), που τον υποδύεται ο Jude Law, να χαιρετίσει το συγκεντρωμένο πλήθος με ένα είδος ναζιστικού χαιρετισμού.


Φαίνεται ότι καμία πτυχή της ευρωπαϊκής λαϊκής παράδοσης, ούτε καν η ιστορία ή η μυθολογία μας, δεν θα μείνει αλώβητη. Ο θρύλος του Βασιλιά Αρθούρου - που ήταν αρχικά μια ιστορία του βρετανικού πατριωτισμού, όπου ο βασιλιάς συγκέντρωσε τους αυτόχθονες πληθυσμούς ενάντια στους ξένους εισβολείς - τώρα αναθεωρείται σκανδαλωδώς για να γίνει ένα μέσο προπαγάνδας υπέρ της εισβολής!

Οι κακοί είναι λευκοί ναζί, ενώ οι ήρωες είναι ένα πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα.
Δεν ξέρω αν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι και στα δύο έργα βρίσκουμε να συμμετέχουν ίδια άτομα, και συγκεκριμένα ο σεναριογράφος Joby Harold. 

ΚΟ / από εδώ κι εδώ 
Πηγή
ΕΘΝΕΡΓΕΡΣΙΣ


ΣΧΟΛΙΟ

Οι ταινίες και οι σειρές έχουν πήξει από πολυπολιτισμικότητα σε συνδυασμό με ομοφυλόφιλους, λεσβίες και κάθε είδους παρακμιακό ψευτοπροοδευτισμό.... κάνοντας πλύση εγκεφάλου κυρίως στα νέα παιδιά....


Κι αν νομίζετε ότι όλα αυτά τα κάνουν μόνο στις δικές τους δυτικές ιστορίες και μυθιστορίες....
Σας παρουσιάζω τον Ελληνα μυθικό ήρωα Αχιλλέα στην τηλεοπτική σειρά "Τροία"....
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.