14 Οκτωβρίου 2018

Τον έλεγαν ΜΙΧΑΛΗ, ήταν Τυφώνας που ισοπέδωσε πολεμική βάση αιχμής των ΗΠΑ και stealth F-22 Raptor.

Φώτο από sputniknews.com 

Οι ΗΠΑ δοκιμάστηκαν πρόσφατα. Ανθρώπινες ζωές και περιουσίες βρέθηκαν στο έλεος του ΜΙΧΑΗΛ.

Τα πλάνα που έρχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σαν να πέρασε κάποιος με την ΡΟΜΦΑΙΑ του και τα ξύρισε όλα δεν υπολόγισε ακόμα και τα υψηλής τεχνολογίας πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, ισοπεδώνοντας πολεμική αεροπορική βάση αιχμής που στηρίζει την άμυνα της χώρας.

ΜΙΧΑΗΛ ονόμασαν την καταιγίδα βαθμού 4 που έπληξε με καταστροφική μανία την ευρύτερη περιοχή της Φλόριδας των ΗΠΑ. 
Θλίψη προκαλεί η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και οι εκατοντάδες αγνοούμενοι. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τι αναμεταδίδουν τα ΜΜΕ:
«Αν και οι υπάλληλοι της Tyndall Air Force Base δεν είναι σίγουροι πόση είναι η έκταση της ζημιάς, όμως επιβεβαίωσαν ότι κάποια αεροσκάφη που παρέμειναν μέσα στα hangars- υπόστεγα υπέστησαν ζημιά όταν οι κτιριοδομές αυτές επλήγησαν από μια καταστροφική καταιγίδα κατηγορίας 4.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που μεταφορτώνονται στα κοινωνικά μέσα υποδηλώνουν μια πιο ζοφερή εικόνα. 

Ένας άγνωστος αριθμός αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των πολλών δισεκατομμυρίων μαχητών stealth F-22 Raptor, υπέστη ζημιές όταν ο καταστροφικός τυφώνας Michael κακοποιούσε την Tyndall Air Force Base στη Φλόριντα, επιβεβαίωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. 

Η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Ann Stefanek είπε στην Defense News ότι μερικά αεροπλάνα σταθμεύθηκαν στα υπόστεγα του Tyndall για λόγους συντήρησης ή ασφάλειας και όλα αυτά τα υπόστεγα χτυπήθηκαν από έναν από τους πιο έντονους τυφώνες που είχαν χτυπήσει ποτέ στην ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Η Πολεμική Αεροπορία δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον αριθμό των αεροσκαφών που υπέστησαν βλάβη και να πει ποια μοντέλα επηρεάστηκαν. 

Το MSNBC ανέφερε ότι από τα 55 F-22 που σταθμεύουν στο Tyndall, που βρίσκονται στην περιοχή της Φλόριντα, 33 είχαν μετακινηθεί πριν από την άφιξη της καταιγίδας και 22 είχαν μείνει στη βάση.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι τουλάχιστον ένα F-22 που ήταν υπόστεγο θα μπορούσε να είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του τυφώνα.

Το F-22 Raptor, που εισήχθη το 2005, παραμένει το μοναδικό μαχητικό πέμπτης γενιάς σε ενεργό υπηρεσία. Τα βραβευμένα αεριωθούμενα αεροσκάφη αξίζουν τουλάχιστον 143 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Η Lockheed Martin σταμάτησε την παραγωγή της το 2011, καλύπτοντας το στόλο ε 187 αεροσκάφη.

Ένα εναέρια βίντεο από το πρωί της Πέμπτης δείχνει στέγες που έσπασαν στην βάση του Tyndall.
Αρκετά αεροπλάνα είναι ορατά μέσα στο υπο κατάρρευση υπόστεγο, συμπεριλαμβανομένων F-16 Falcon interceptors. 
Οι στροβιλώδεις άνεμοι έχουν σηκώσει και αναποδογυρίσει έναν F-15 και προκάλεσαν τα QF-16s και Mu-2s να σπρώξουν το ένα μέσα στο άλλο μέσα σε ένα hangar. 
Ένα άλλο αεροσκάφος F-15 δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από τη βάση εγκαίρως: 

Ο τυφώνας Μιχαήλ, ήταν μια καταιγίδα κατηγορίας 4, που έπληξε την Τετάρτη στην Φλόριντα, καταστρέφοντας παράκτιες πόλεις και αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε πολύ άσχημες συνθήκες .» https://sputniknews.com/us/201810141068871178-f-22-jets-hurricane-michael/ 

Damage at Tyndall Air Force Base from Hurricane Michael  

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν: 
«Οι άνεμοι των 150 μιλίων / ώρα του Michael προκάλεσαν "σημαντική δομική ζημιά" στη βάση, η οποία αποτελεί βασικό τμήμα του δικτύου των αεροπορικών βάσεων που προστατεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ηλεκτρική ισχύς έχει αποκοπεί στη βάση, η οποία επίσης στερείται νερού και αποχέτευσης. Η Πολεμική Αεροπορία καθαρίζει μια διαδρομή προς τη βάση για να παρέχει ασφάλεια, πόσιμο νερό και εξοπλισμό επικοινωνίας.

Σε επιστολή που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, Col Brian S. Laidlaw είπε ότι η βάση "απαιτεί εκτεταμένη εκκαθάριση και επισκευές."

Το κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων στο Tyndall έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ασφάλεια σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας Terrence O'Shaughnessy, διοικητή της Βρετανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας και της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ.

Το Tyndall φιλοξενεί την 325η πτέρυγα Fighter, η οποία πετάει τον F-22 Raptor, τον πιο εξελιγμένο μαχητή στο οπλοστάσιο του Πενταγώνου.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνουν οι επισκευές.»
Ο Tom Vanden Brook των ΗΠΑ ΣΗΜΕΡΑ συνέβαλε στην έκθεση αυτή 
Δημοσιεύθηκε 6:18 μ.μ. EDT 12 Οκτωβρίου 2018  
https://eu.pnj.com/story/news/2018/10/12/
http://insider.foxnews.com/2018/10/12/hurricane- 

Καιρός για όλους μας να ανάψουμε ένα κεράκι στον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ για να μας βοηθήσει. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.