Τελευταίες αναρτήσεις

21 Οκτωβρίου 2018

Η ΔΔΟ είναι μία καθαρά φιλοτουρκική λύση.

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Ότι το κυπριακό πολιτικό προσωπικό στο σύνολό του, είναι προβληματικό, το γνωρίζαμε. Δεν είναι ένα καινούργιο συμπέρασμα. Ότι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι, το υποψιαζόμασταν, αφού είχαμε μόνο κάποιες ενδείξεις. Τώρα έχουμε και αποδείξεις…

Τους πήρε 41 χρόνια, από το τότε που οι Αμερικανοί επέβαλαν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), τον Απρίλη του 1977, να αντιληφθούν ότι η διευθέτηση αυτή είναι επικίνδυνη για την Κύπρο, καθώς καλύπτει απόλυτα την Τουρκία και τις επιδιώξεις της, και της δίνει την πρωτοκαθεδρία στο νησί.

Είναι πραγματικά φρικτό ότι όλα αυτά τα χρόνια, από τον ξεροκέφαλο Μακάριο μέχρι τον εξίσου ξεροκέφαλο Νίκο Αναστασιάδη, δεν υποψιάστηκαν ποτέ ότι η ΔΔΟ είναι μία καθαρά φιλοτουρκική λύση. Όσοι τους το έλεγαν ήταν άλλοτε «εθνικιστές», άλλοτε «γραφικοί», άλλοτε «εκτός τόπου και χρόνου». Και τώρα, που ξύπνησαν, αντί να καθίσουν σαν άνθρωποι σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν σοβαρά το μέλλον του τόπου, έπαιξαν ένα απαράδεκτο θέατρο στην πλάτη του λαού.
  • Ο πρόεδρος του (δεξιού-αδέξιου) Δημοκρατικού Συναγερμού σε συνεννόηση με τα υπόγεια του Προεδρικού Μεγάρου, σκαρφίστηκε ένα «καυγά» που δεν ήταν για το …πάπλωμα. Είναι φανερό από το αποτέλεσμα αυτού του συνεννοημένου καυγά ότι δεν τους ενδιαφέρει η Κύπρος και ο λαός της, αλλά η διατήρηση της εξουσίας και μετά τη λύση-έκτρωμα, που θα διχοτομεί την Κύπρο, και με την υπογραφή μας θα δίνει περισσότερα δικαιώματα στην Τουρκία, παρά στους κατοίκους της Κύπρου.Ειλικρινά θα καταλάβαινα τους κυβερνώντες εάν οι προτάσεις τους για τη λύση του Κυπριακού, ήταν συμφέρουσες για τους Ελληνοκύπριους αλλά και για το σύνολο του λαού. Αλλά δεν είναι. Πάλι παίρνει ότι απαιτεί η Τουρκία.
Το βασικό ερώτημα, που ούτε το σκέφθηκαν μέσα στην τουρκολαγνεία τους, είναι εάν με τις νέες προτάσεις τους για τη λύση του Κυπριακού, εξαφανίζεται από το νησί η κατοχική δύναμη. Αυτό που πρέπει όλους να μας ενδιαφέρει είναι εάν με όλες αυτές τις ιδέες και εισηγήσεις που κυκλοφορούν από «κυπριακά μυαλά» καθοδηγημένα από το Λονδίνο, τερματίζεται πραγματικά η κατοχή. Διότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, που είδε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πολυτελές St. Regis του Μανχάταν, του ξηγήθηκε τούρκικα και με τρόπο που δεν χωρούσε καμία απολύτως αμφιβολία για τις προθέσεις της κατοχικής δύναμης: Ούτε διζωνική θέλει, ούτε τίποτα. Η Τουρκία, είπε στον έκπληκτο(!) Νίκο Αναστασιάδη ο περίεργος Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν φεύγει από την Κύπρο. Και εγγυήτρια θα μείνει, και κατοχικά στρατεύματα θα αφήσει στο νησί, και ότι θέλει θα κάνει στην Κύπρο.

Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να βγει και να μιλήσει στο λαό και ταυτόχρονα να ενημερώσει τα βασικά κέντρα αποφάσεων για την αλλαγή στη στάση της Τουρκίας, κάθισε με τον «αγαπητό του Φούλη», όπως αποκαλεί τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, να «συνωμοτήσουν» για το πως θα βαπτίσουν τη νέα διευθέτηση, που απαιτεί η Τουρκία. Προσέξτε: Ο πολιτικός κόσμος δεν έχει δική του άποψη. Βαρά το ντέφι η Τουρκία και η κυπριακή ηγεσία χορεύει στο ρυθμό της.
  • Ας πάρουμε τα πράγματα πάλι από την αρχή για να μην …τρελαθούμε ομαδικά: Η διζωνική επιβλήθηκε, ως γνωστόν, από τον Χένρι Κίσιγκερ και από το 1977 που τη δέχθηκε ο Μακάριος έγινε σημαία του κυπριακού πολιτικού κόσμου. Ήταν ένα ιστορικό λάθος. Από τότε μέχρι σήμερα, ο δεξιός ΔΗΣΥ και το «κομμουνιστικό» ΑΚΕΛ, έκαναν τη διζωνική αγίασμα και εικόνα και την προσκυνούσαν πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λογική εξήγηση γιατί το ΑΚΕΛ πάλεψε για την επιβολή της ΔΔΟ που ήταν μία πρόταση της «ιμπεριαλιστικής Αμερικής», η οποία ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Τουρκίας. Γιατί, λοιπόν, το ΑΚΕΛ υποστηρίζει την αμερικανική πρόταση;
Για 41 χρόνια όλοι μα όλοι -με εξαίρεση την ΕΔΕΚ και στο τέλος το ΔΗΚΟ- ζούσαν για την ημέρα εκείνη που η διζωνική θα …βασίλευε στον τόπο μας. Και γνώριζαν ότι η Τουρκία, ζητούσε ακόμα περισσότερα απ’ όσα της πρόσφερε η απαράδεκτη αυτή διευθέτηση. Και όμως. Έμειναν κολλημένοι στη λύση του Κίσιγκερ και σήμερα που η Τουρκία τους το λέει επίσημα πως οι σχεδιασμοί της άλλαξαν, δεν κάνουν το αυτονόητο: αυτό που θα έκαναν οι ηγέτες, που σέβονται την Πατρίδα και το λαό τους. Να κάνουν βήματα πίσω και να πάνε στο σημείο μηδέν. Να ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αντίθετα κάνουν βήματα μπροστά για να συναντήσουν τις τουρκικές θέσεις. Είναι πραγματικά φρικτοί. Και στο τέλος θα μας φορτώσουν και τη διχοτόμηση και θα είναι «ούλλη δική μας»…

Η ελληνοκυπριακή πλευρά διαπραγματεύθηκε από την αρχή εντελώς λανθασμένα. Το χειρότερο που έπραξε -και αυτό έγινε από τον Μακάριο- ήταν ότι αποδέχθηκαν αυτά που ονόμασαν «τετελεσμένα»: ότι, δηλαδή, χάσαμε τον πόλεμο, και θα το πληρώσουμε… Αυτές είναι αποφάσεις παρατημένων ανθρώπων, που διαπραγματεύονται για τη δική τους Πατρίδα ως …Ελβετοί.
  • Μερικές φορές η Ομοσπονδία είναι δώρο, άλλες φορές είναι ανάθεμα. Πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη μορφή ομοσπονδίας που να έχει πετύχει. Η κυπριακή ηγεσία δοκίμασε όλες τις λάθος μορφές και όχι τη μόνη επιτυχημένη. Είναι πραγματικοί …Άινσταϊν! Να βγάλουμε το καπέλο σε όλους τους «διζωνικούς» πολιτικούς μας. Ίσως και να έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν…
Για να λυθεί το Κυπριακό και να μπορέσει ο λαός της Κύπρου, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να ζήσουν μέσα σε καθεστώς ειρήνης και ασφάλειας, πρέπει να μην υπάρχουν εγγυήσεις από καμία χώρα που μας πόνεσε και πρωτίστως από την Τουρκία. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, ούτε η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει αυτές τις εγγυήσεις διότι ούτε στρατό έχει, ούτε η Τουρκία είναι μέλος της. Ο μόνος οργανισμός που καλύπτει όλες τις ανάγκες είναι το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη. Θα μπορούσε να γίνει και η ενωμένη Κύπρος την επομένη μέρα της λύσης. Και να κλείσει αυτό το μείζον θέμα, που δεν επιτρέπει τη λύση του Κυπριακού.
  • Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, διστάζει διότι σκέφτεται την αντίδραση της Ρωσίας και του …ΑΚΕΛ. Όμως, δεν έχει κανένα άλλο τρόπο να λύσει το Κυπριακό. Μόνο μέσω του ΝΑΤΟ. Θα είναι μία win-win κατάσταση για όλους. Όσον αφορά τον κ. Πούτιν πρέπει, και είναι υποχρεωμένος, να καταλάβει…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Από την κατεχόμενη Κύπρο, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε για απελευθέρωση. Μας εξέπληξε, αν και από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου περιμένω τα πάντα. Ακόμα και να ντυθεί …Τσολιάς. Άλλωστε είναι γέννημα-θρέμμα της πτέρυγας των «εθνικοφρόνων» του Δημοκρατικού Συναγερμού. Παρακολουθώντας τις κινήσεις και τις αντιδράσεις του το τελευταίο διάστημα, νομίζω πως βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν γνωρίζει τι στο καλό ο ίδιος θέλει. Μου λένε ότι έχοντας στο μυαλό του την Προεδρία, του μπήκε η ιδέα ότι πρέπει να είναι ο νέος Πρόεδρος της νέας (διχοτομημένης) Κύπρου. Κάτι δεν καταλαβαίνω: Για να γίνει Πρόεδρος πρέπει να διχοτομηθεί η Κύπρος; 

https://hellasjournal.com/
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.