22 Οκτωβρίου 2018

Στο μυαλό της Άγκυρας είναι να καταλάβει Ελληνικά νησιά και να κάνει αυτή επέκταση της αιγιαλίτιδας αντί ημών;

Όποιος δεν είδε τουρκικό σήριαλ, τώρα θα τα δει όλα σε LIVE επεισόδια. Τα ενεργειακά είναι το δέλεαρ και ότι όλα επιτρέπονται. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δεν ξεροκαταπίνει μόνο η συμπολίτευση αλλά και η αντιπολίτευση, ενώ ο τούρκος το παίζει παγωμένα και ψύχραιμα ζυγοσταθμίζοντας προθέσεις.

Οι βόμβες – δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ την ώρα της αποχώρησης του από το Υπουργείο δημιουργούν τεκτονικά- γεωπολιτικά προηγούμενα.

Προσπαθούν από το πρωί να μας πείσουν ότι ο Ν. Κοτζιάς μίλησε μόνο για Ιόνιο και ότι το ΑΙΓΑΙΟ και το ΚΡΗΤΙΚΟ το άφησε έξω.

Άντε ας πούμε ότι εμείς δεν ακούμε, αλλά ο τούρκος και ακούει και διαβάζει και ψυχογραφεί προθέσεις.

Δηλώσεις πρώην ΥΠΕΞ: 
«Αποσαφήνισε πως με αυτόν τον τρόπο επεκτείνεται η κυριαρχία της Ελλάδας, καθώς δεν πρόκειται για κυρίαρχα δικαιώματα όπως είναι η ΑΟΖ, αλλά είναι κανονική «εδαφική κυριαρχία». «Η χώρα επεκτείνει τον εαυτό της στα 12 μίλια, εκτός όπου είναι στενά, όπου πηγαίνουμε με την αρχή της μέσης γραμμής», διευκρίνισε. 

«Η επέκταση μέχρι τα Αντικύθηρα σύμφωνα και με τις οδηγίες της κυβέρνησης, είναι το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα» ανέφερε αναλυτικά και έκανε γνωστό ότι το δεύτερο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και αφορά από τα Αντικύθηρα στην Κρήτη, σημειώνοντας ότι απλώς θέλει το τσεκάρισμα από διεθνείς χαρτογράφους, ενώ θέλει ξανά μέτρημα αυτό από τα Αντικύθηρα μέχρι και τον Σαρωνικό και από τον Σαρωνικό μέχρι τον Παγασητικό, τη Μαγνησία, περιλαμβάνοντας και την Εύβοια. 

«Το σχέδιο», όπως τόνισε, «είναι κλιμακωτά να φτάσουμε να το ολοκληρώσουμε ως κυβέρνηση». 

Μιλώντας για τη σημασία της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, τόνισε πως επεκτείνεται ο εθνικός χώρος κυριαρχίας της χώρας, ότι ως παράκτιο κράτος, η χώρα μας μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα του νόμου» http://www.kathimerini.gr/990893/article/epikairothta/politikh/epektash-ths-aigialitidas-zwnhs-sta-12-milia-proanhggeile-o-n-kotzias 

Γιατί η Άγκυρα είναι θετική στα περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας; 

«Θετικά βλέπουν κυβερνητικοί κύκλοι της Άγκυρας την προαναγγελία του Νίκου Κοτζιά περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, παρότι η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβη σε κανένα επίσημο σχόλιο για το θέμα, ενώ και ο τουρκικός Τύπος δεν έκανε κάποια ουσιαστική αναφορά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, η στάση της τουρκικής κυβέρνησης είναι ότι δεν απαντά σε δηλώσεις τέως υπουργού, αποδίδοντας σημασία στα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Σήμερα, παραδέχονται στην Τουρκία, το 40% του Αιγαίου είναι Ελληνικό, ενώ με την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια θα γίνει Ελληνικό το 70% του Αιγαίου, κάτι που η Άγκυρα δεν πρόκειται επ’ ουδενί να δεχθεί γι’ αυτό εξάλλου υπάρχει και το casus belli.

Η Τουρκία θα παρακολουθεί πάντως προσεκτικά τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τον Σαρωνικό μέχρι τον Παγασητικό, τη Μαγνησία και την Εύβοια.» http://www.capital.gr/epikairotita/3323125/thetiki-i-agkura-sta-peri-epektasis-tis-aigialitidas 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ η τουρκία αντιδρά προς το παρόν έτσι. 

Το προηγούμενο της Κυπριακής τραγωδίας και οι μακροχρόνιες καλένδες διαπραγμάτευσης – εξεύρεσης μη λύσης μέχρι σήμερα δείχνουν πολλά. 

«Η Άγκυρα αναφέρει ότι η ίδια έχει επεκτείνει την Αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια στον Εύξεινο Πόντο.» http://www.capital.gr 

Δεν δούλεψε τόσα χρόνια η τουρκική στρατιωτική μηχανή τζάμπα. Η προσπάθεια να γκριζάρει περιοχές του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ, να προκαλέσει εμπλοκές σε βραχονησίδες , σε ακατοίκητα και με ανθρωπογενή δραστηριότητα νησιά δείχνει που το πάει. 

Είναι σαν να μας λέει 
- Πριν το κάνετε εσείς θα επεκτείνω ΕΓΩ την εδαφική κυριαρχία μου στο ΑΙΓΑΙΟ. 

Έτσι πραγματοποιείται και η χθεσινή μεγαλοστομία του σουλτάνου περί μεγάλης τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο. 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ πλέον τρέχει μέσα στις προρρήσεις του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ 

«Όταν», λέει, “θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί»

Ο ΘΕΟΣ δεν φέρνει τον πόλεμο και την καταστροφή αλλά η δική μας αμαρτία- ανεπάρκεια- υποχωρητικότητα και ότι άλλο ….συμπληρώστε το εσείς.

Οι ΑΓΙΟΙ τα έβλεπαν όλα και έχουμε με την δική τους ματιά να δούμε και άλλα , και καλά και κακά.

ΜΙΑ ευλογημένη ψυχούλα πριν λίγα 24 ωρα έγγραψε αυθορμήτως λόγους μετάνοιας θέλοντας να μας επισημάνει πως βλέπει ο ΟΥΡΑΝΟΣ τα τεκταινόμενα.

«.. κρίνω τώρα παιδιά Μου, για να αρχίσει το χαλαλοητό (χαλασμός) 
να αρχίσει το βογγητό, 
να αρχίσει αυτό που θα επιτρέψω .., 
που φυσικά είναι για τον ψυχικό σωσμό (σωτηρία). 

Όποιος το καταλάβει αυτό λαμπρή θέση δίπλα Μου θα λάβει. 
Όποιος όμως το παραβλέψει και δεν μεριμνήσει 
να μετανοήσει, 
Ή θα χαθεί ή θ’ αυτομολήσει. 
Προδοσία η μια, προδοσία και η άλλη, 
Μεγάλες συμφορές αμφότερες για την ψυχή, 
μικρή η διαφορά κι όχι ουσιαστική. 

Γι αυτό παιδιά Μου μόνο κοντά Μου, 
Δίπλα στην Τριάδα την Αγία, 
όπου δεν θα υποστείτε ουδεμία προδοσία» 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.