18 Οκτωβρίου 2018

Η Τουρκία μόνο μία γλώσσα καταλαβαίνει... Την γλώσσα της πυγμής

Γράφει ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής

Η Τουρκία του 2018 είναι ισχυρός παίκτης. Όχι μόνο στη γεωστρατηγική περιοχή της. Είναι διεθνής παίκτης. Είναι κυρίαρχη Δύναμη (εξ αντικειμένου) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Είναι ταυτοχρόνως ισχυρή στις διάφορες Βαλκανικές χώρες, όπου προδιαγράφεται ότι θα εκτυλιχθούν στο προβλεπτό μέλλον πολιτικοστρατιωτικές δραματικές εξελίξεις…

Το 1923 συμπληρώνονται 100 έτη από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.
Με τη Συνθήκη αυτή, η Τουρκική Αυτοκρατορία έγινε Τουρκία. Της αποκόπηκαν και αφαιρέθηκαν εδάφη. Από όλες της πλευρές της. Ζητά τώρα την αναθεώρηση της Συνθήκης αυτής. Σχεδιάζει τώρα άλλη ισχυρή υποδομή της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στους σχεδιασμούς αυτής της υποδομής παίζει με Ρωσία, με Ηνωμένες Πολιτείες, με Γερμανία, με Ευρώπη, με Κίνα, με Ιράν κ.λπ.


Μ’ αυτήν την Τουρκία, όχι απλή αντίπαλο αλλά ενδημικό εχθρό, έχουν να αναμετρηθούν Ελλάς και Κύπρος. Μ’ αυτήν την Τουρκία, όπως εκδηλώνεται καθημερινά, με συνέπεια και συνέχεια, με το αυτοκρατορικό της σύνδρομο. Και τις εντεύθεν επεκτατικές βουλιμίες της. Μ’ αυτήν την Τουρκία αναμετρώνται Ελλάς και Κύπρος, με την αυταπάτη ότι με κατευνασμούς και γλυκόλογα και υποχωρήσεις θα ταΐσουν το θηρίο και θα το ηρεμήσουν… 

Τα… καλοπιάσματα, οι υποχωρήσεις, οι αυτοεξευτελισμοί για κατευνασμό της επεκτατικής τουρκικής πολιτικής, δεν ηρεμούν την Τουρκία. Την εξάπτουν. Την ερεθίζουν… Την καθιστούν περισσότερο επιθετική και ορμητική, γιατί βλέπει κενό απέναντί της. Από την έναρξη της ύπαρξης της ανθρώπινης ιστορίας ισχύει ο αναλλοίωτος κανόνας: «Ο Ισχυρός νικά και ο Αδύνατος ηττάται». Και, συνεπώς, το Δίκαιο το γράφει και το επιβάλλει και το έχει ο νικητής. Όχι ο ηττημένος. Ελλάδα και Κύπρος έχουν πλούσιες πλέον Ιστορίες σε ήττες από την Τουρκία.
Πολλές αιματηρές καταστροφές. Πρέπει να έμαθαν χορταστικά τα αναγκαία μαθήματα για το μέλλον. Πλέον πρέπει να κατανοούν πού βρίσκεται η προστασία και επιβίωσή τους… 


Αν Ελλάδα και Κύπρος δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν να προστατευθούν με ΔΥΝΑΜΗ, η Τουρκία θα μας προκαλέσει νέες Συμφορές.
Ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η Ευρώπη, ούτε η Αμερική, ούτε η Ρωσία θα ακούσουν τις φωνές και τις κραυγές μας. Όπως το 1974. Την κρίσιμη ώρα θα υποστούν κώφωση και τύφλωση. Δεν θα ακούουν και δεν θα βλέπουν την τραγωδία μας. Για πολλοστή φορά θα παρακολουθούν είτε με αδιαφορία είτε με σαρκασμό τον τελικό εξανδραποδισμό μας… 


Η Τουρκία ΠΡΑΤΤΕΙ. Έχει τη δύναμη και πράττει. Οι δικοί μας ηγέτες μιλούν, φλυαρούν, βαπτίζουν τις ήττες τους σε πρόοδο. Βαπτίζουν τις αδυναμίες τους σε επιτυχίες και ελπίδες και νίκες. Βλέπουν την Τουρκία να επιβάλλεται, να λειτουργεί ως Μεγάλη Δύναμη και βαυκαλίζονται ότι καταρρέει οικονομικώς.

Τη βλέπουν και την εμφανίζουν ως να… διαλύεται. Όλα αυτά είναι ασύγγνωστες ανευθυνότητες. Είναι προϊόντα ανιστόρητης συμπεριφοράς. Είναι βολικές αυταπάτες, που οδηγούν κατευθείαν σε νέες Εθνικές Συμφορές.

Η Τουρκία μόνο τη ΔΥΝΑΜΗ σέβεται και υπολογίζει.
Οι Τούρκοι ήθελαν πάντοτε, θέλουν και σήμερα, γλώσσα που να κατανοούν. Η μόνη γλώσσα που κατανοούν και σέβονται είναι η γλώσσα της πυγμής: «Μην αποπειραθείς να μας πάρεις γη και κυριαρχία, γιατί θα σου κοπούν τα χέρια». Να ξέρει, όμως, να είναι βέβαιη η Τουρκία, ότι πρώτο, μπορείς να της κόψεις τα χέρια και, δεύτερο, ότι θα τα κόψεις.


Μόνο έτσι μπορείς να είσαι πειστικός στην αναχαίτιση της ασίγαστης, επεκτατικής τουρκικής ορμής.

Η Ελλάς και η Κύπρος έχουν μονόδρομο να βαδίσουν. Να ετοιμασθούν χθες να αναχαιτίσουν, να αποτρέψουν, να ματαιώσουν, να νικήσουν αν υπάρξει ανάγκη, Ιστορική τη φορά αυτή, τον τούρκικο επεκτατισμό.

Άλλως πως και το μισό Αιγαίο θα χαθεί, και η Κύπρος με την Οικονομική της Ζώνη θα χαθούν, και η Δυτική Θράκη θα τουρκέψει.

Από το 1922 της Μικρασιατικής Καταστροφής, φθάσαμε στο 1974 της Κυπριακής Καταστροφής. Τώρα οι «ρεαλιστές» μιλούν για… εθνικά τσουνάμια που έρχονται. Και ο Αναστασιάδης ρωτά τον Αβέρωφ και τον Άντρο: «Ποια τσουνάμια;»

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ 

Σημερινή
Πηγή
το είδαμε ΕΔΩ



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τουρκια εχει πυραυλους BORA
που χτυπα την ελλαδα στην καρδια της
Λαρισα,Βολο,Αθηνα,Θεσσαλονικη
εμεις τι αρχιδια εχουμε??? μου λες.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Το εχω ξαναπει...
Μνημονια, κοινωνικο οικονομικα προβληματα, χρεοκοπίες, ανεργια, εξαθλιωση κλπ αποτελουν προδοσία κατα του λαου μας και πρεπει να τιμωρουνται αυστηρα απο την δικαιοσυνη η οποια υποτιθεται αποφασιζει στο ονομα του λαου και της δημοκρατίας....
Η υπονομευση ομως του εργου και του αξιομαχου των ενοπλων δυναμεων ειναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που απειλει με απωλεια εθνικης κυριαρχιας και σκλαβια Ελληνων... και πρεπει να τιμωρειται με θανατο....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.