27 Οκτωβρίου 2018

Η Ελληνική εφεδρεία ξανά στην κορυφή της Ευρώπης

SILVER MEDAL: CAMBRIAN PATROL 2018 HELLAS TEAM ‘’ARCHANGELS’’

Η φετινή συμμετοχή της Ομάδας Αναγνώρισης Μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ στην άσκηση CAMBRIAN PATROL 2018 πραγματικά μας άγχωσε πολύ περισσότερο από τις δύο προηγούμενες, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ κι εδώ 

Την απόφαση να ξανασυμμετάσχουμε την λάβαμε πέρυσι το φθινόπωρο και από τότε άρχισαν πυρετώδεις προετοιμασίες, οι οποίες διακόπηκαν μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές μας. H επιλογή των ανδρών έγινε από μένα προσωπικά με τις προτάσεις των παλαιών ανδρών της Ο.Α. αλλά και του θειου ‘’Γκου’’ να παίζουν μεγάλο ρόλο.

Από τότε εκπονήθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης με στόχο να βρισκόμαστε ανελλιπώς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για εκπαίδευση και άλλη μια για καφέ η μπύρα όπου αναλύαμε τα πάντα. Εδώ να σταθώ λίγο και να τονίσω ότι ΟΛΕΣ οι Οverseas Patrols παραδοσιακά προετοιμάζονται πολύ καιρό για την συμμετοχή στην άσκηση αφού συνήθως επιλέγονται μετά από διαγωνισμό μεταξύ άλλων ομάδων της χώρας τους, αν συνυπολογίσετε ότι πρόκειται για επαγγελματίες καταλαβαίνετε ότι το να προετοιμάζεσαι επί ένα έτος, 5 ημέρες την εβδομάδα, από 8 ώρες μέσα στα πλαίσια της εργασίας σου δεν είναι το ίδιο με το να βρίσκεσαι δυο φορές την εβδομάδα από δύο ώρες (…‘’σαν τον κυνηγημένο’’ και μάλιστα να μην μπορεί η ομάδα ΠΟΤΕ να μαζευτεί ΟΛΗ για διαφόρους λόγους εργασιακούς και οικογενειακούς…). Tελικώς η Ομάδα απαρτίστηκε από ένα έφεδρο αξιωματικό των πεζοναυτών, ένα λοχία πεζικού, τρεις καταδρομείς, ένα στρατιώτη πυροβολικού, ένα στρατιώτη εφοδιασμού-μεταφορών και έναν ναύτη…

Γνωρίζοντας από τις προηγούμενες συμμετοχές μας τι θα αντιμετωπίσουμε δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα υλικά, έτσι προμηθευτήκαμε αρβύλες Haix Nepal Pro, Gore tex στολές Σιαμίδη Ελληνικής παραλλαγής, εξαρτήσεις chest rig Tasmanian tiger & Bergen,εσωτερικούς σάκους και καλύμματα αδιαβροχοποίησης, coolmax μπλουζάκια, combat shirt παντελόνια cdu και σκούφους, όλα της Ελληνικής εταιρείας που κάνει πάταγο κυρίως στο εξωτερικό pentagon και άλλα πολλά τα οποία αγοράστηκαν μετά από μελέτη και με πρόγραμμα (για τους Έλληνες που πιθανώς θέλουν να πάρουν μέρος στην άσκηση να γνωρίζετε ότι: 
1) αν δεν έχετε τίποτα από εξοπλισμό, θα πρέπει να υπολογίσετε 2.000 Ευρώ ο καθένας συν 300-400 Ευρώ έξοδα αεροπορικά, διατροφής κλπ. 
2) Η Μητροπολιτική Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και η Ο.Α. είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση-καθοδήγηση).

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες και δείτε πολλές φωτογραφίες για την άσκηση ΕΔΩ
....


ΑΠΟΝΟΜΗ

Την επομένη το πρωί καθαρίσαμε και παραδώσαμε οπλισμό και ετοιμαστήκαμε για την απονομή, αντικρύσαμε την γαλανόλευκη στην Αίθουσα Τιμών - Απονομών να είναι μπροστά-μπροστά δεξιά από τα λάβαρα του Αγγλικού Στρατού και καταλάβαμε ότι είχαμε καλή επίδοση (αλλιώς θα ήταν πιο πίσω).

Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπαμε την σημαία της Κύπρου που μόλις δύο μέρες πριν είχαν τοποθετήσει με την απόδοση τους (Χάλκινο μετάλλιο) τα Ελληνόπουλα της 33 Μ.Κ/Δ (διαγωνίστηκαν στην φάση 5).

Aφού ήμασταν εκεί και είχαμε τερματίσει έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι και έξτρα χαρούμενοι αν καταφέραμε μετάλλιο, όπως πολύ σοφά είπε ο ΑΡΧΗΓΟΣ του ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ που ήρθε με ελικόπτερο για να μας δώσει ο ίδιος τα μετάλλια. Ο λόγος του ήταν λιτός και περιεκτικός, τόνισε ότι πριν 22 χρόνια κατέβηκε και αυτός δυο φορές στην άσκηση (ΟΧΙ διαγωνισμό, άσκηση) και ότι τα αξιολογούμενα αντικείμενα που απεκάλεσε basic soldiering αποτελούν τα θεμέλια της στρατιωτικής τέχνης και αν τα εφαρμόζουμε σωστά θα είμαστε πάντα νικητές.

Όταν μας ανακοινώθηκε το Ασημένιο μετάλλιο, νιώσαμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που διακριθήκαμε ανάμεσα σε τόσες περιπόλους που σε πολλές περιπτώσεις ήταν απλά οι καλύτερες που μπορούσαν να στείλουν οι χώρες τους. Εμείς δεν νιώθαμε έτσι, δεν νιώθαμε οι καλύτεροι, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι πιο πολύ νιώθαμε σαν επαρχιόπαιδα στην Πίνδο το 1940 που έβλεπαν για πρώτη φορά άρμα μάχης. Μην παρεξηγείτε τα λεγόμενα μου όμως αν και είμαστε απλοί άνθρωποι, απλοί έφεδροι, έχουμε εργαστεί σκληρά για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα των δυο Χάλκινων και ενός Ασημένιου, έχουμε κάνει τρόπο ζωής το ρητό ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ, έχουμε στερηθεί, έχουμε μοχθήσει, έχουμε ταπεινωθεί από όλους αυτούς που λένε: "εντάξει και τι έγινε και εγώ να πάω, καλύτερα αποτελέσματα θα φέρω από αυτούς, και άλλοι πήραν μετάλλια….". Τελικά έχουμε στεναχωρηθεί από το γεγονός ότι δύο φορές έσπευσαν να μας γνωρίσουν οι Αρχηγοί του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου (2011 και 2018), ενώ εδώ κανείς ποτέ δεν μας είπε ένα μπράβο επίσημα. Φυσικά δεν το κάναμε για αυτό, το κάναμε για να δείξουμε την αξία μας να κερδίσουμε σεβασμό, να αναπτερώσουμε το ηθικό των συμπατριωτών μας που θεωρούμε καλύτερους από εμάς και να αποκομίσουμε εμπειρίες μαθαίνοντας από ένα στρατό που πολεμάει.

Κλείνοντας να τονίσω τι η Ο.Α. της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. δεν πήγε εκεί για να κάνει εξωτερική πολιτική, την πολιτική την εξασκούν όργανα και εμείς δεν είμαστε τέτοια, εμείς είμαστε αγνοί πατριώτες που οφείλουμε να σεβαστούμε αυτούς που μας φιλοξένησαν χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην συνείδησή μας, γι’ αυτό αντιμετωπίσαμε την οποιαδήποτε ομάδα που ασκούνταν, με τιμή, όλοι όπως και εμείς πήγαν να κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα τους, τι πιο αγνό από αυτό;
 

"Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ" 

----0-----

Αντιπρόεδρος 
Λ.ΕΦ.Ε.Δ. 
(Μητροπολιτική)

Δείτε σχετικό βίντεο




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.