4 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία και το νέο Συλλαλητήριο.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός  

Νέο Μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη 

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του γι’ αυτό θα δώσει το παρόν στο νέο μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της Μακεδονίας. Όλοι τώρα και όχι μόνο οι νέοι Μακεδονομάχοι, κατάλαβαν ότι αυτό το προσύμφωνο είναι απαράδεκτο για την Μακεδονία και όλο τον Ελληνισμό. Και δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε μερικά άτομα να εκμεταλλεύονται την εξουσία για να περάσουν σταλινικές ιδέες στην περιοχή χωρίς να σέβονται τους λαούς και την ιστορία τους. Όλες οι δικαιολογίες του Πρωθυπουργού και του ΥπΕξ ειδικά, ξέρουμε ότι δεν στέκουν και ότι προσπαθούν μάταια να καλύψουν το βάρβαρο ιδεολογικό υπόβαθρο. Και δεν είναι θέμα αριστεράς. Κι ο Καμύ αριστερός ήταν. Αυτό ποτέ δεν τον εμπόδισε να προστατεύσει τους λαούς. Άλλο αριστερά κι άλλο σταλινισμός. 

Το όνομα της Μακεδονίας δεν αφορά την αριστερά ή τη δεξιά αλλά τον ίδιο τον Ελληνισμό. Ο σεβασμός προς την ιστορία δεν έχει κόμματα. Γι’ αυτό τον λόγο στη Θεσσαλονίκη είναι οι Έλληνες που θα βρίσκονται στο Συλλαλητήριο και όχι τα κόμματα. Διότι τόσους μήνες τα κόμματα περίμεναν να δουν αν η αντίδραση του ελληνικού λαού θα γινόταν αντίσταση για ν’ ακολουθήσουν. Αυτό έγινε. Η αντίσταση του Έθνους είναι που μας οδηγεί στη Θεσσαλονίκη για να φανεί η αλήθεια που δεν ξεχνά την ιστορία. 

πηγή 

Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί αλλά Έλληνες 

Όσοι προσπαθούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό με συνθήματα της δεξιάς και της αριστεράς όχι μόνο δεν βοηθούν τον αγώνα για την Μακεδονία αλλά στην ουσία τον υποσκάπτουν με τον δικό τους τρόπο. Για το όνομα της Μακεδονίας πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί είναι το μόνο που μετρά στο εξωτερικό. Διότι εκεί κανείς δεν αναρωτιέται τι θέλουν οι αριστεροί ή οι δεξιοί αλλά τι θέλει ο ελληνικός λαός διότι μόνο αυτός εκπροσωπεί την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν οι Έλληνες που δεν ξεχνούν το παρελθόν, γιατί προστατεύουν το μέλλον. 

Τα κόμματα έχουν το νόημά τους εντός Ελλάδας διότι είμαστε σε πλαίσιο δημοκρατίας, αλλά πρέπει να είναι ενωμένα όταν το θέμα είναι εθνικό και αφορά όλο τον Ελληνισμό. Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε να περάσει το προσύμφωνο, αφού είναι μία πράξη βαρβαρότητας, ένα έγκλημα ειρήνης κατά της ιστορίας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το παρελθόν και να δημιουργήσουμε ένα τεχνητό μέλλον που να έχει ως μοναδικό υπόβαθρο την ιδεολογία, ειδικά όταν αυτή δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και συνεχίζει να λέει πράγματα που κάθε φορά που εφαρμόστηκαν σε μια περιοχή του κόσμου, είχαμε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίες. 

πηγή  

Η Μακεδονία δεν είναι εκλογική αναμέτρηση 

Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε να λέει κάθε άσχετος ότι το θέμα της Μακεδονίας είναι εκλογική αναμέτρηση. Είναι θέμα σεβασμού προς την ιστορία και πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα. Αλλιώς θα έπρεπε να λέμε ότι ο Σολτζενίτσιν αντιστάθηκε γράφοντας το αρχιπέλαγος του γκουλάγκ για να πάει για εκλογές. Όλοι όσοι παλεύουν για τη Μακεδονία ασχολούνται με την πατρίδα, την ιστορία και τον Ελληνισμό. Αδιαφορούν παντελώς αν άλλοι δεν μπορούν να βγουν από το κομματικό τους πλαίσιο. Η ιστορία της Ελλάδας δεν γράφεται με κομματικές προσεγγίσεις αλλά με εθνικές. Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι μόνο γεωγραφία αλλά ιστορία και πολιτισμός. Και ο καθένας με τον προσωπικό του αγώνα συμβάλλει στην αντίσταση στη λήθη που θέλει η βαρβαρότητα για να χτυπήσει την Ανθρωπότητα. 

Οι εκλογικές αναμετρήσεις πάντα θα υπάρχουν αφού είμαστε στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Έχουμε χρόνια που μας λένε ότι θα πάμε για εκλογές και τι άλλαξε. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτές όταν μιλάμε για την ίδια την ιστορία. Οι εκλογές ας ακολουθήσουν την πορεία τους. Εμάς μας ενδιαφέρει να μην περάσει αυτό το απαράδεκτο προσύμφωνο διότι καταπατά τα δικαιώματα μας και μάλιστα σε πολλά σημεία. Γι’ αυτό θα είμαστε ενωμένοι στη Θεσσαλονίκη. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

4 σχόλια:

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

1) Σταλινικές ιδέες από Τσίπρα (που ξεπουλάει Εθνική κυριαρχία, δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ιερά και όσια ως, αδαής/ιδιοτελής/χαχανίζοντας-παρμένο από τον Στάθη, κοινως ως τσογλάνι, αν μας αφορούν όλα αυτά τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ)-ΣΥΡΙΖΑ; Απο Κουτσούμπα-ΚΚΕ να το καταλάβουμε...
2)"...διότι είμαστε σε πλαίσιο δημοκρατίας,...". Σωστά όμως να το λέμε ολόκληρο: ...διότι είμαστε σε πλαίσιο χρεοκρατικής Δημοκρατίας...".
3) ...προσπαθούν να καλύψουν το βάρβαρο ιδεολογικό υπόβαθρο.". Μα το υπόβαθρο προ 2010, ούτε βάρβαρο ήταν, ούτε ιδεολογικό, τσογλάνικο ήταν, δηλαδή χαχανιστά αυθάδικα λόγια-κλεμμένη κληρονομιά (αγώνων)-ψεύτικες υποσχέσεις/ιδιοτελής συμμετοχή στον αντι-προσωπευτικό (εγγενώς αντι-δημοκρατικό) κοινοβουλευτισμό..
4) "...για το όνομα της Μακεδονίας πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί είναι το μόνο που μετρά στο εξωτερικό." Και καλά, προς στο εξωτερικό θα είμαστε ενωμένοι για το όνομα της Μακεδονίας ΜΟΝΟ; Και εκείνο το "ΟΛΟΝ" του Αριστοτέλη, θα το εκχωρήσουμε (μαζί και με το "μέρος", την Μακεδονία μας) στις ξένες και ντόπιες δυνάμεις της ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ;
ΜΉΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΊΚΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνω φιλε μου μαζι σου...
Ο κ Λυγερός εκ της θεσεως του ειναι ευγενικοτερος, ομως η προδοσία θελει καραισκακικες κουβεντες και πρακτικες...
Ωστοσο μια λεξη στο τελος με ξενισε... λιγο.
ΟΛΙΣΤΙΚΗ...
Αυτην την λεξη την εχω συνδεσει με άλλες καταστασεις... που περιγραφονται σε νεοεποχιτικα κειμενα....
Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να μην υπαρχει;
Ως Ελληνορθοδοξος οφειλω να σε ενημερωσω για τετοιες εκφρασεις....

Περισσοτερα εδω
https://www.impantokratoros.gr/A8B11010.el.aspx
κι εδω
https://www.pentapostagma.gr/2010/05/blog-post_7270.html

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

Η εδώ έκφραση "ολιστική" έχει να κάνει με την ολόπλευρη τεκμηριωτική, καταγγελτική, απαντητική για το δέον γενέσθαι αντιστασιακή-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ προσπάθεια.
Τα της Ελληνορθοδόξου Πίστεως, φαίνονται, η δεν φαίνονται και από τα λόγια, όμως πάντοτε σε συνδυασμό και με τα έργα. Ο προσεκτικός αλλά και συμμετέχων παρατηρητής θα μπορέσει να διακρίνει τα εν αγάπη Θεού τηρούμενα, από τα εις το όνομα του Θεού λεγόμενα-πρατόμενα. Προς τούτο και η συμμετοχή στα κοινά. Δεκτή/επιθυμητή ιδιαιτερότερη σχετική επικοινωνία.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ενταξει αγαπητε μου φιλε.
Η εξηγηση ειναι δεκτη.
Προφανως θα ηταν προτιμοτερο να ειπωθει ο όρος "ΟΛΙΚΗ" ή "συνολικη"....
Δυστυχως εχουμε ερθει σε τοσο δυσκολες εποχες που πρεπει να μετραμε και τι λεμε...
Για οτι περαιτερω οπως λες, ισχυει κι απο μενα παντα η επικοινωνια μας μεσω email.

Και για να επανελθω στο θεμα της αντιδρασης, θα εχουμε ενα δυνατο δειγμα απο το Συλλαλητηριο του Σαββατου για το οποιο ακουω οτι, το καθεστως θα δειξει το φασιστικο του προσωπο με χιλιαδες ανδρες ασφαλειας, στρατό, πρακτορες και αμερικανους!!!!....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.