Τελευταίες αναρτήσεις

12 Αυγούστου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για τους νεκρούς στο Μάτι.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Οι καθυστερημένες παραιτήσεις

Δεν φτάνει που είχαμε τόσους νεκρούς στο Μάτι έπρεπε να περιμένουμε αυτές τις καθυστερημένες παραιτήσεις που δηλώνουν περισσότερο τύψεις παρά ενοχές. Βέβαια αυτό είναι φυσιολογικό αφού η εξουσία έκανε ό,τι μπορούσε για να μειώσει τις επιπτώσεις των θανάσιμων πυρκαγιών αλλά και τα λάθη που έγιναν λόγω επικίνδυνης ανικανότητας. Έτσι οι καθυστερημένες παραιτήσεις δεν καταφέρνουν καν να εξισορροπήσουν τις απαράδεκτες δηλώσεις των αρμόδιων διάφορων υπουργείων που είναι η μία χειρότερη από την άλλη. Λες και οι νεκροί στο Μάτι να έκαναν εξεπίτηδες να πεθάνουν και να χαλάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. 

Έτσι η οργή των αρμόδιων είναι μεγαλύτερη από τη λύπη τους για τους νεκρούς και τους τραυματίες. Δίνουν όμως την εντύπωση ότι δεν ασχολούνται καθόλου με τις οικογένειες των θυμάτων και θέλουν να πείσουν τους πάντες ότι όχι μόνο τα έχουν καταφέρει αλλά ότι είναι επί της ουσίας απαράδεκτο να πεθάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι τώρα και δεν περίμεναν τουλάχιστον ν’ ανακοινώσουν θετικά αποτελέσματα στους ψηφοφόρους. Ξέχασαν ότι από την Αρχαιότητα, ο Ελληνισμός πάντα σέβεται τους νεκρούς και ότι ο Χριστιανισμός ενίσχυσε αυτόν τον σεβασμό. Αλλά πώς να το ξέρουν αφού δεν πιστεύουν καν στην ιστορία.

πηγή

Περιμένοντας τους νεκρούς στο Μάτι

Εξαιτίας των παράλογων κυβερνητικών κινήσεων για να καλυφθούν τα απαράδεκτα λάθη διαχείρισης κρίσης, περιμένουμε τόσες μέρες για να έχουμε απλώς τον κατάλογο των νεκρών στο Μάτι, δηλαδή για να μάθουμε την αλήθεια μιας τραγωδίας. Έπρεπε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής και των ιατροδικαστών. Τόσες ημέρες μας κρύβουν εσκεμμένα τον αριθμό των νεκρών για να μην προκαλέσουν αντιδράσεις. Τελικά δεν κατάφεραν τίποτα γιατί ο ελληνικός λαός έχει αγανακτήσει με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αυτές οι 44 γυναίκες, οι 35 άνδρες, τα 11 παιδιά και θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα περιμένουν από τις 23 Ιουλίου 2018 για ν' ακουστεί το όνομά τους. Λες και να τα κρύψουν βοηθούσε σε κάτι την κατάσταση σε ανθρώπινο επίπεδο. Αλλά σίγουρα βοηθούσε κομματικούς χειρισμούς για την κάλυψη των κενών σε όλα τα επίπεδα. 

Σε αυτή την τραγωδία πέθαναν μεταξύ άλλων δύο Πολωνοί, μία Γεωργιανή, ένας Βέλγος κι ένας Ιρλανδός αλλά ποιος τους υπολόγισε αφού δεν είναι βέβαια ψηφοφόροι στην Ελλάδα. Βέβαια όταν βλέπουμε πώς συμπεριφέρονται οι υπεύθυνοι ακόμα και μετά την τραγωδία, είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν καν ενοχές κι ότι δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς μας, ενώ θα έπρεπε ήδη να μιλούν για ένα μνημείο προς τιμήν των θυμάτων αλλά αυτό θέλει ανθρώπινη ηθική.

πηγή 

Οι τεχνητές αλλαγές

Πόσο φαίνεται όταν κάποιος δεν πιστεύει καν αυτά που προτείνει! Αυτές οι τεχνητές αλλαγές σε επίπεδο διοίκησης δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για το μέλλον. Είναι απλώς μια επιπλέον προσπάθεια να μπερδέψουν τις απόψεις, επειδή πιστεύουν ακόμα ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει πραγματικά και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία. Αλλά βέβαια όταν έχεις μεγαλώσει μόνο μέσα στο χώρο των δηλώσεων, νομίζεις ότι αυτές επαρκούν για να αντικαταστήσουν τις πράξεις. Όμως κανείς δεν θα φέρει πίσω τους νεκρούς στο Μάτι. 

Και όλες αυτές οι κυβερνητικές κινήσεις δεν αλλάζουν απολύτως τίποτα. Άλλωστε το ξέρει και η ίδια γι' αυτόν τον λόγο προετοιμάζεται να κάνει ανασχηματισμό. Και εδώ όμως θα είναι πάλι μια τεχνητή αλλαγή που δεν μπορεί ν' ανατρέψει την πορεία που έχει πάρει η εξουσία. Διότι φάνηκε ήδη η απαράδεκτη συμπεριφορά της τόσο στο πλαίσιο του νέου Μακεδονικού αγώνα όσο και για τη διαχείριση της κρίσης με τις τραγικές πυρκαγιές. Και τίποτα πια δεν μπορεί να γίνει για να σβήσουν αυτά τα τεράστια λάθη. Έτσι ακόμα κι ένας θεμελιακός ανασχηματισμός δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες. Φαίνεται λοιπόν ότι έχουμε περάσει σε μια περίοδο όπου η εξουσία βλέπει μια προγραμματισμένη ήττα και θέλει απλώς να ελαχιστοποιήσει το κόστος, για να μη χάσει τα πάντα μετά από αυτό το καταστροφικό τέλος.

πηγή 

Η αλήθεια ενάντια στην προπαγάνδα 

Όποιος προτιμά τις τιμές από το να προστατεύει τον ίδιο του τον λαό, πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες. Διότι δεν επαρκεί η δήθεν ευθύνη όταν δεν ακολουθείται από τις απαιτούμενες πράξεις. Όμως τώρα μαθαίνουμε ότι το πρόβλημα δεν ήταν η συνέχεια της τραγωδίας και μόνο. Είχε προηγηθεί επί της ουσίας το θέμα της προπαγάνδας. Διότι από την αρχή υπήρξε ένα πρόβλημα κάλυψης των γεγονότων με έναν τρόπο που να αλλάζει την ερμηνεία τους. Επί του πρακτέου, έχουμε και πάλι την ενεργοποίηση ενός συστήματος που θυμίζει άλλες εποχές. 

Όσον αφορά στην ενημέρωση, βλέπουμε ότι είναι εντελώς καθοδηγούμενη κι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκφραστεί ελεύθερα ούτε να πει την αλήθεια αλλιώς θα είχε άμεσο κόστος. Όλα αυτά αν τα βλέπαμε στο θέατρο ή στον κινηματογράφο δεν θα τα πιστεύαμε, διότι θα θεωρούσαμε ότι είναι τόσο στημένα που δεν θα ήταν πιστευτά όμως εδώ πρόκειται για μία πραγματικότητα. Κι όσοι δεν μπορούν ακόμα ν' αντιληφθούν τι γίνεται πρέπει επιτέλους ν' ανοίξουν τα μάτια τους. Αυτή η πλασματική πραγματικότητα που προβάλλεται μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει ιδεολογικά συμφέροντα τέτοιου τύπου, είναι απαράδεκτη για την Ελλάδα που είναι η πατρίδα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Είναι θέμα αντίστασης λοιπόν για να μην αφήσουμε αυτή τη μεταμοντέρνα βαρβαρότητα να μας χτυπά ανελέητα ακόμα κι όταν θρηνούμε τον θάνατο των δικών μας που έπεσαν θύματά της.

πηγή   
 
Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.