Τελευταίες αναρτήσεις

8 Αυγούστου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για την καταστροφή στο Μάτι.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα

Μπορεί να λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, αλλά τώρα με τα νέα δεδομένα, πρέπει να γίνει κάποια τροποποίηση. Διότι με όλα όσα μαθαίνουμε καθημερινά πλέον, γίνεται κατανοητό από όλους ότι η διαχείριση της κρίσης ειδικά στο Μάτι, ήρθε να ενισχύσει μία φήμη ασχετοσύνης και επικίνδυνης ανικανότητας. Όσο και να θέλουν μερικοί αρμόδιοι να καλύψουν τα λάθη τους με διάφορες δικαιολογίες που είναι η μία χειρότερη από την άλλη ειδικά όταν υπάρχουν κατηγορίες ενάντια του λαού και βέβαια των νεκρών. Η κυβέρνηση απέδειξε και πάλι ότι δεν είναι ικανή να προστατέψει τον απλό λαό, όπως δεν είναι ικανή να προστατέψει το όνομα της Μακεδονίας. Προσπάθησε να μας εξηγήσει ότι οι συνθήκες ήταν ακραίες, τεχνητές και συνδυαστικές. 

Το ερώτημα όμως παραμένει. Ακόμα κι αν δεν ήταν μια φυσική καταστροφή αλλά μια τεχνητή, αυτό θα δικαιολογούσε την απραξία, την έλλειψη ευθυνών και πρωτοβουλίας, την απουσία στρατηγικής αντιμετώπισης, τη βραδύτητα της εκκένωσης, τα λάθη για τις οδηγίες κατεύθυνσης διαφυγής, τον απαράδεκτο μη συντονισμό των κινήσεων. Φαίνεται και πάλι ότι η κυβέρνηση λαϊκίζει και προσπαθεί με τα λόγια τα μεγάλα να καλύψει και τις μικρές πράξεις που δεν μπόρεσαν να αλλάξουν απολύτως τίποτα σε αυτήν την ανθρώπινη καταστροφή που αφάνισε μια ολόκληρη περιοχή. Αυτή είναι τώρα το όνομα. 

πηγή 

Δεν μπορεί να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι

Όσο και να προσπαθεί ο κρατικός μηχανισμός να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις της κυβέρνησης, δεν μπορεί να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι. Γίνεται βέβαια μια προσπάθεια και όσο αφορά στους αγνοούμενους αλλά μάταια. Όλοι έχουμε καταλάβει ότι πρόκειται για κινήσεις που κρύβουν με τον πιο ερασιτεχνικό τρόπο απλά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, διότι υπάρχουν ήδη πρωτοβουλίες για ανέγερση μνημείου για τα θύματα των πυρκαγιών και θα πρέπει να μπουν τα ονόματα με τον πιο επίσημο τρόπο. Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει αυτός ο κατάλογος να αλλάζει ανάλογα με τα επικοινωνιακά θέλω της κυβέρνησης για να καλύψει τρομακτικά λάθη σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων. 

Φαίνεται ότι υπάρχει μια ολόκληρη προπαγάνδα που διαμορφώνεται για να αντικρούσει τις επιθέσεις που δέχεται η ηγεσία από τους πάντες τόσο σε λαϊκό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Η απόπειρά της να κατηγορηθούν τα σώματα ασφαλείας και ειδικά η πυροσβεστική αλλά και τα νοσοκομεία, δεν πέτυχε. Διότι αυτοί που το έκαναν ξέχασαν βέβαια ότι όλα ηχογραφούνται, όλα φωτογραφίζονται και καταγράφονται. Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να πείσεις τον ελληνικό λαό με κατηγορίες ενώ υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που απορρίπτουν αυτές τις προσπάθειες. Έτσι και πάλι μετά από την αποφυγή των προβλημάτων και των ευθυνών, ο κρατικός μηχανισμός χάνει μπροστά στην αντίσταση των νεκρών, δεν μπορεί να υποστηρίξει πια τα λόγια της κυβερνητικής ηγεσίας.

πηγή 

Η Νότια Κορέα βοηθάει την Ελλάδα

Με έμπρακτο τρόπο η Νότια Κορέα βοηθάει την Ελλάδα για τους πληγέντες των πυρκαγιών της Αττικής συνεισφέροντας ανθρωπιστικά με 300 χιλιάδες δολάρια. Η Νότια Κορέα ξέρει τι σημαίνει φιλική σχέση σε αυτό το επίπεδο κι έτσι αποφάσισε να συμβάλει στην ανακούφιση και την αποκατάσταση αυτής της περιοχής. Το προσωπικό της Πρεσβείας μαζί με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Σεούλ βοήθησαν στην προσπάθεια και την υπέρβαση του συντονιστικού κέντρου του Δήμου Μαραθώνα. Έτσι και ανθρώπινα και χρηματικά, η Νότια Κορέα και όχι βέβαια η Βόρεια που έχει ένα από τα πιο σκληρά κομμουνιστικά καθεστώτα του κόσμου, βοήθησε και βοηθάει την πατρίδα να βγει και από αυτή την κρίση. Γι αυτό έχει ενδιαφέρον διότι πρόκειται για μια χώρα που ξέρει τη σημαίνει κατοχή, πόλεμος, θύματα, αγνοούμενοι και καταστροφές. 

Έτσι αυτή η βοήθεια είναι ακόμα πιο πολύτιμη για μας και αποτελεί ουσιαστικό παράδειγμα αντίστασης. Η Νότια Κορέα δεν έχει ξεχάσει και τι αντιπροσωπεύει η Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτή η βοήθεια δεν είναι μία απλή κίνηση, αλλά και μία πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ξεπερνά τα κλασσικά όρια της διπλωματίας μεταξύ δύο χωρών που ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει πολιτισμός και πόσο είναι σημαντικό για το μέλλον της Ανθρωπότητας.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.