4 Αυγούστου 2018

Έτσι Τουρκέψαμε…

Γράφει ο Κώστας Χατζηκωστής*

Άλλη μια ένδειξη, για να μην πω απόδειξη αυτών που διαλαμβάνονται στο άρθρο:
Ολοκληρώνεται η συρρίκνωση του ελληνισμού και ήδη έχει αρχίσει η διάλυση της Ελλάδας 


Η Τουρκία θέλει την Κύπρο. Και τη θέλει ολόκληρη. Η μισή, που κατέχει, δεν ικανοποιεί την επεκτατική λαιμαργία της. Θέλει πλήρη έλεγχο επί της Κύπρου και επί των θαλασσών της. Δηλαδή θέλει να αποδείξει ότι το Κυπριακό Κράτος «εξέλιπε» έμπρακτα και νομιμοποιημένα. Ο τουρκικός αυτός στόχος και η Στρατηγική κατάληψής του είναι εδώ και δεκαετίες σχεδιασμένα… Τώρα ο Σουλτάνος της Τουρκίας θα τα υλοποιήσει με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο.

Ο ένας τρόπος είναι η αιφνίδια, βίαιη, επιθετική ενέργεια στρατιωτικής κατάληψης της Κύπρου με κάποια δικαιολογία, την οποία μπορεί να μεθοδεύσει με προβοκάτσια. Ο άλλος τρόπος είναι οι Συνομιλίες και η διάλυση του Κυπριακού Κράτους όπως τη θέλει η Τουρκία, με την υπογραφή μας. Είτε ο ένας τρόπος επιλεγεί είτε ο άλλος, ο σκοπός είναι αναλλοίωτος. Είναι πλήρης έλεγχος επί του νέου Κυπριακού «Κράτους». Είτε Συνομοσπονδιακού είτε Ομοσπονδιακού είτε δύο Κρατών είτε οποιουδήποτε άλλου εκτρωματικού νομικού Μορφώματος.

Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου είναι υπόλογη. Όχι μόνο για όσα έγιναν, αλλά και για όσα γίνονται. Με πράξεις και κυρίως παραλείψεις της σχεδιάζει, ακολουθεί, δέχεται, υποτάσσεται σε Συνομιλίες για 40 χρόνια. Η ηγεσία αυτή σήμερα, και ειδικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχουν φοβερές Ιστορικές Ευθύνες. Συνεχίζουν να ελπίζουν βολευόμενοι ότι η Τουρκία θα υποταγεί στις εκκλήσεις τους για «ειρηνική, δίκαιη και λειτουργήσιμη λύση» στο Κυπριακό. Είναι πλέον εγκληματικές ιστορικά οι πλάνες και αυταπάτες τους ότι η Τουρκία, που θέλει ολόκληρη την Κύπρο, θα υποχωρήσει σε Συνομιλίες για επίτευξη «ικανοποιητικής», «δίκαιης» και «λειτουργήσιμης» λύσης.

Οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Κυπριακής Πολιτείας (όσης έμεινε), αυτοβούλως και αυτοπροαιρέτως, ζούσαν στις αυταπάτες τους και τις ανιστόρητες εκτιμήσεις τους. Ζούσαν με ύφος και με βόλεμα και με την ψευδοηδονή της εξουσίας και ήλπιζαν ότι ο κατευνασμός και η αφελής ρητορική προσήνεια θα αλλοίωναν τα τουρκικά, κατακτητικά σχέδια. Η Τουρκία κατέκτησε τη μισή Κύπρο αλλ’ οι ηγέτες της Κυπριακής Πολιτείας (των Ελλήνων) με εγκληματική επιπολαιότητα έκριναν ότι ο Τουρκικός Στρατός ήλθε και θα φύγει με… Συνομιλίες.

Η Τουρκία γνωρίζει και τις αδυναμίες της Ελλάδος και τις επιπολαιότητες τής στρατιωτικά και πληθυσμιακά και οικονομικά και άλλως πως ανυπολόγιστης Κύπρου. Γνωρίζει η Τουρκία ότι Ελλάς και Κύπρος είναι ουσιαστικά παραδομένες στη βουλιμία της. Φοβούνται και εξευτελίζονται μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις και αξιώσεις. Η Τουρκία έχει επίγνωση της φοβίας τους… Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέχρι σήμερα έπαιζε για να ξαναγίνει Πρόεδρος. Το πέτυχε. Τώρα πώς οργανώνεται να προστατεύσει την Κύπρο, την Κυριαρχία της, τον Κυπριακό Ελληνισμό, τους ζωντανούς και τους νεκρούς Έλληνες πολλών αιώνων; Οι τουρκικοί αλαλαγμοί για Κύπρο Τουρκική δεν είναι απλώς συνθήματα.

Είναι σοβαρή τουρκική σχεδιασμένη πολιτική από την εποχή της περιβόητης Έκθεσης του Νιχάτ Ερίμ.

Η κυπριακή ηγεσία εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να έχει μελετήσει πώς θα προστατεύσει την Κύπρο από την τουρκική, κατακτητική μανία. Με μελετημένα σενάρια, με υπαρκτές Συμμαχίες, με στρατιωτική και διπλωματική οργάνωση. Έμεινε όμως τελματωμένη στις άγονες Συνομιλίες που βόλευαν όλους τους Προέδρους. Τους βόλευαν να απολαμβάνουν τη ψευδοεξουσία του λιλιπούτειου Κράτους. Έτσι τουρκέψαμε…

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.