28 Αυγούστου 2018

Το αφεντικό τους κατάλαβε καλά ότι πλέον το κουμάντο εδώ το κάνει η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ.

Το βδέλυγμα της εικονομαχίας ξαναξύπνησε λίγα 24 ωρα μετά τον φετινό δεκαπενταύγουστο τώρα που όλες οι τοκογλυφικές δυνάμεις θεωρούν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ελλάδα αποτελειωμένη υπόθεση.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

14- 15 Αυγούστου 2018 ο πιστός λαός μέσα στις πανηγυρικές συνάξεις ξεσπούσε σε χειροκροτήματα χαράς και ανακούφισης με την αιφνιδιαστική απελευθέρωση των δυο απαχθέντων νέων στρατιωτικών μας.

Όλοι φώναζαν η «ΠΑΝΑΓΙΑ έκανε το Θαύμα της» ο οικουμενικός πατριάρχης ομιλούσε για το ΔΩΡΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας στο Έθνος. 
Αυτή η ψυχική ανάταση έπρεπε να σβήσει ακαριαία. 

Για αυτό επιστρατεύθηκαν τα πάντα. Οι εμπνεύσεις των κέντρων ήθελαν να σκανδαλίσουν με πρωτόγνωρο και αηδιαστικό τρόπο.

Λίγο αργά όμως ήταν για τις αντίχριστες δυνάμεις, διότι άμεσα η ΘΕΟΤΟΚΟΣ έδειξε ποιος κάνει το κουμάντο σε αυτό το μέρος.

Και όμως αδελφοί ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ του 40 ομοιάζει με τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2018.
Πρωταγωνιστής η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως ΤΗΣ.

Συγγενικό μου πρόσωπο κοριτσάκι τότε 17 ετών παραβρέθηκε στην Πανήγυρι του Δεκαπενταύγουστου στην ΤΗΝΟ τον Αύγουστο του 40.

«- Με το πρώτο εκκωφαντικό θόρυβο όλο το εκκλησίασμα βγήκε στο μαρμάρινο εξώστη του προσκυνήματος της Μεγαλόχαρης, μού είπε. 

- στον λιμενοβραχίονα της προβλήτας σηκώθηκε καπνός σαν μανιτάρι. Ακολούθησαν και άλλοι τρομαχτικοί θόρυβοι. 
- δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν, μέχρι που είδαμε το καταδρομικό ΕΛΛΗ να βυθίζεται αύτανδρο. 
- την επόμενη ώρα όλοι στο νησί μιλούσαν για ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ διότι αν έσκαζαν οι τορπίλες εκεί που συγκεντρώνονται οι προσκυνητές τα θύματα θα ήταν εκατοντάδες. 
- Για να φύγουμε όσοι ήρθαμε στην Τήνο περιμέναμε να έρθει την επόμενη μέρα πολεμικό πλοίο του ναυτικού μας για να συνοδέψει με ασφάλεια το επιβατηγό πλοίο στον Πειραιά. 

- στην Αθήνα η τότε πλειοψηφία των καθημερινών εφημερίδων έδωσε για λίγα μόνα 24 ωρα ρεπορτάζ για τον αποτροπιαστικό τορπιλισμό της Έλλης. 

- σε λίγο όλα ξεχάστηκαν διότι δεν έπρεπε να δοθεί συνέχεια για λόγους εθνικούς (να μην αποκαλυφτεί η φασιστική Ιταλία) 

- φυσικά μέχρι την 28 Οκτωβρίου του 1940 ξεχάστηκε και το Μεγάλο Θαύμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΤΗΝΟΥ. 
- όμως η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ είχε άλλη αντίληψη.
- μετά το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού όλοι ξαναθυμήθηκαν την Παρουσία της Μεγαλόχαρης στην Τήνο με το ΘΑΥΜΑ της που έγινε 2, 5 μήνες πριν.

- όλοι πλέον Τύπος και Λαός ομιλούσαν για την αισθητή παρουσία της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στο Ελληνοαλβανικό Έπος.


- ήταν μέρες παιδί μου που τα ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ κατέκλυζαν την καθημερινότητα μας και όχι μόνο στο ΕΠΟΣ του 40 αλλά και στα μαύρα χρόνια της κατοχής. 

- όλα όμως ξεκίνησαν τον Δεκαπενταύγουστο του 40 στην ΤΗΝΟ.» 

ΑΡΑΓΕ τι τροχοδρομεί ο Αύγουστος του 2018 στα δικά μας ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ;

Αναθυμηθήκαμε τα λεγόμενα της σεβαστής αυτής γερόντισσας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην στελέχωση των συσσιτίων της πεινασμένης Αθήνας στην γερμανική κατοχή.

Όλα αυτά τα φέραμε εις γνώση μας και τα παραλληλίσαμε με το Θαύμα της Παναγίας τον φετινό Δεκαπενταύγουστο δηλ. να αποφυλακιστούν οι δυο στρατιωτικοί μας από τις φυλακές της Αδριανούπολης της ΘΡΑΚΗΣ που προσμένει μαζί με την Κωνσταντινούπολη την «αποφυλάκιση τους » από τον κανόνα που επεβλήθει άνωθεν στο Έθνος μας.

Και ενώ για τους πιστούς υπάρχει ένα χειροπιαστό ΘΑΥΜΑ πρέπει για τους ΠΑΝΑΓΙΟ- μάχους να βρωμίσει η αισθητική πνευματική εικόνα του Δώρου αυτού.

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ σε αυτούς που φτηνιάρικα προσβάλλουν το ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

«Κατά τον Αγ. Νικόδημο τον Αγιορείτη μόνο μία ύπαρξη στην ανθρώπινη ιστορία υπερέβη το πνευματικό υψόμετρο και αυτού του αγγελικού κόσμου. Όλα τα κτίσματα εκοινώνησαν «μόνο της του Θεού ενεργείας ενώ η Κυρία ημών Θεοτόκος εδέχθη εν εαυτή υποστατικώς το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, αποβάσα κυρίως και αληθώς Θεοτόκος… που αποδεικνύει κατά την έννοιαν της προγνώσεως του Θεού ότι η Θεοτόκος ήτο όντως τέλος το σκοπιμώτατον και ύστατον». Όπως τονίζει ο Άγιος Νικόδημος το μεγαλείο της Παρθένου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το άρρητο μεγαλείο του χριστολογικού μυστηρίου, και η παρουσία της απειρόγαμου ήταν συνθήκη απαραίτητη της επί γης ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού. Αυτή η αλήθεια απορρίπτεται τόσο από τους προτεστάντες όσο και από άλλους αιρετικούς που αδυνατούν να εξέλθουν από τον ορθολογισμό τους.» http://www.diakonima.gr/2014/10/03/ 

«Ας γνωρίζει λοιπόν κάθε άνθρωπος, ότι εκείνος που επιχειρεί να καταστρέψει την εικόνα που έγινε από το θείο πόθο και ζήλο για τη δόξα και ανάμνηση του Χριστού, ή της μητέρας του της αγίας Θεοτόκου, ή κάποιου από τους αγίους, και για την καταισχύνη του Διαβόλου και για την εξουδετέρωση αυτού και των δαιμόνων του, και δεν την προσκυνά, ούτε την τιμά και την ασπάζεται ως τίμια εικόνα, και όχι ως Θεό, είναι εχθρός του Χριστού και της Αγίας Θεοτόκου και των αγίων, και υπερασπιστής του Διαβόλου και των δαιμόνων του δείχνοντας έμπρακτα τη λύπη του επειδή ο Θεός και οι άγιοί του τιμώνται και δοξάζονται, ενώ ο διάβολος καταισχύνεται˙ γιατί η εικόνα είναι θρίαμβος και φανέρωση και στηλογραφία για την ανάμνηση της νίκης εκείνων που αρίστευσαν και διέπρεψαν, και για καταισχύνη εκείνων που νικήθηκαν και κατατροπώθηκαν». (Ε.Π.Ε., αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού, τόμος 3, σελ. 126-129). http://www.oodegr.com/ 

«Ὁ ἴδιος Θεοτοκόφιλος Ἅγιος Γρηγόριος διδάσκει ὅτι ὁ Θεὸς θέλοντας νὰ δη­μιουργήσει, νὰ ζωγραφίσει μία εἰκόνα, ἕνα πίνακα, πάνω στὸν ὁποῖο θὰ ἦταν συγ­κεντρωμένα ὅλα τὰ καλά, ἕνα κρᾶμα ὅλων τῶν θείων καὶ ἀνθρωπίνων χαρισμά­των, στολίδι καὶ καλλονὴ καὶ τοῦ ὁρατοῦ καὶ τοῦ ἀοράτου κόσμου, ἀπὸ τὴν ὁποία εἰκόνα θὰ ἀποδεικνυόταν καὶ ἡ δύναμη τοῦ δημιουργοῦ της ὡς καλλιτέχνου, κατα­σκεύασε τόσο πάγκαλη τὴν Θεοτόκο, ἀφοῦ συγκέντρωσε ἐπάνω της ὅλα τὰ καλὰ τῶν ἀνθρώπων καὶ τῶν ἀγγέλων[8].» https://www.impantokratoros.gr/7CB35C74.el.aspx 

Δουλεύει ο διάβολος, αλλά δουλεύει και ο Θεός και αξιοποιεί το κακό, ώστε να πρόκυψη από αυτό καλό… 

Γι’ αυτό μή στενοχωρήσθε καθόλου, διότι πάνω από όλα και από όλους είναι ο Θεός, πού κυβερνά τα πάντα…

Μόνον πνευματικά μπορεί να αντιμετωπισθεί η σημερινή κατάσταση, όχι κοσμικά. Θα σηκωθεί ακόμη λίγη φουρτούνα, θα πετάξει έξω κονσερβοκούτια, σκουπίδια, όλα τα άχρηστα, και μετά θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. 

Μη φοβάσθε. Ο άνθρωπος, αν θέλη να μη βασανίζεται, πρέπει να πιστέψη στο «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν», που είπε ο Χριστός. 

(Από τα βιβλία “Πνευματική Αφύπνιση” και Περί Προσευχής, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος- Σουρωτή Θεσσαλονίκης)

Και ο ΠΑΠΑΣ δίνει συγχωροχάρτι αλλά δεν πιάνει. 

Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το βατικανο και ο Παπας θα πεσουν σαν χαρτινος πυργος και θα αφανιστουν για παντα...αφου πρωτα θα κυματισει η ρωσικη σημαια στην καρδια του βατικανου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Κοιτα φιλε μου Ανωνυμε το βατικανο κι ο αιρεσιαρχης Παπας σιγουρα θα πεσουν και θα αφανιστουν καποια στιγμη... αν δεν επιστρεψουν στην Ορθοδοξία...

Το να κυματισει ομως η Ρωσικη σημαία στο Βατικανο ειναι μάλλον πάααρα πολυ μακρινο όνειρο που ακομα και αν είχε ελπίδες πραγματοποιησης, αυτο θα σημαινε εναν παγκόσμιο πυρηνικο πόλεμο... Ανατολης και Δυσεως... και ως εκ τουτου κατοπιν δεν θα ειχε κανενα νοημα ουτε το Βατικανο ούτε και η Ρωσικη σημαια, καθως δεν θα υπαρχει ούτε Βατικανο ούτε και Ρωσία ούτε και τίποτα άλλο ζωντανό παών στην επιφανεια της Γης...

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ακριβως θα γινει τριτος παγκοσμιος πολεμος με μια διαφορα θα καταστραφει το βατικανο ολοσχερως αλλα οχι η ρωσια
το ιδιο δεν θα χρησιμοποιηθουν πυρηνικα οπλα γιατι δεν θα το επιτρεψει Ο ΚΥΡΙΟΣ Ωστοσο ο ρωσος θα φτασει εξω απο τα Ιεροσολυμα..και εκει σταματησει.
Λιγο πριν μας παραχωρησουν την ΠΟΛΗ σε μας η Αμερικη θα υποστει τεραστια
γεω-βιολογικη καταστροφη και θα παψει να ειναι υπερδυναμη ισως να ειναι χτυπημα απο τον ΟΥΡΑΝΟ η ενδεχομενως καποιο μυστικο υπεροπλο του πουτιν...
Στο σημειο αυτο να πω πως συμφωνω με οσα γραφετε σε ποσοστο σχεδον 100%.
Θεωρω το blog σας μια πραγματικη οαση στο διαδικτυο.Μπραβο σας.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Ας ευχομαστε ολα αυτα να μην γινουν ή τουλαχιστον να μην επηρρεασουν την πατριδα μας...
Δυστυχως ειναι ολα αυτα πολυ θλιβερα και θα στοιχησουν εκαρ\τομμυρια ανθρωπινες ζωες...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.