Τελευταίες αναρτήσεις

4 Αυγούστου 2018

Σε απόγνωση οι Έλληνες.

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου 

Στον παραινετικό του λόγο προς τον βασιλιά της Βουλγαρίας Βόρη, που όταν βαφτίστηκε ονομάστηκε Μιχαήλ, ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Φώτιος ο Μέγας, του επέστησε την προσοχή ποτέ να μη φέρει σε απόγνωση κανένα άνθρωπο, ούτε τον τυχόντα, πόσο μάλλον τον λαό. Γιατί, όπως του επισήμανε, αυτή μπορεί να καταστεί «ακαταμάχητο όπλο στους απελπισμένους και να προκαλέσει απρόβλεπτες εξελίξεις».

Οι Έλληνες, μετά τις πρόσφατες θανατηφόρες πυρκαγιές, αισθανόμαστε απόγνωση. Παραμένουμε ενεοί μπρος στον Μολώχ της κρατικής ανικανότητας και στο πλήθος των αθώων υπάρξεων, που θυσιάστηκαν σ΄ αυτόν. Αισθανόμαστε απόγνωση για την αμηχανία, με την οποία αντιμετώπισαν τα κυβερνητικά στελέχη και οι κρατικοί παράγοντες την κρίση, τον τραγικό όσο και άδικο τρόπο της απώλειας δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Η σκέψη, που προκαλεί πανικό, είναι πως αν οι ανώτατοι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες έχουν ήσυχη τη συνείδηση, διότι σε μια κρίση εσωτερική, που συνέβη μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πλατεία Συντάγματος τίποτε περισσότερο δεν μπορούσαν να πράξουν, πώς θα αντιμετωπίσουν μια πολεμική σύγκρουση με επίβουλο και ισχυρό εξωτερικό εχθρό;….

Στο Μάτι αποδείχθηκε στην πράξη, για μιαν ακόμη φορά, ότι η Αριστερά – δεν συζητάμε για όσους την στηρίζουν στην κυβέρνηση, αυτοί είναι αξιολύπητοι – είναι αρίστη στις καταλείψεις, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στην προπαγάνδα, στην ξύλινη γλώσσα, στη δημοκοπία, στη συνθηματολογία. Στην εξουσία είναι που τα κάνει μούσκεμα…

Η κάθε κυβέρνηση στην κάθε κρίση δείχνει πόσο υπεύθυνη και ικανή είναι. Πόσο γνωρίζει τρόπους διαχείρισής της, πόσο είναι προετοιμασμένη γι’ αυτήν και αν έχει σχεδιασμούς αντιμετώπισης της. Δείχνει επίσης την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες που έχει να εμπνεύσει πίστη και ελπίδα στο λαό, ακόμη και σε τραγικές ώρες.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Μάτι ήταν χαρακτηριστική της νοοτροπίας, της ιδεολογίας της Αριστεράς. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Κούφιος λόγος, χωρίς καμία πρακτική επίπτωση στον ίδιο και στην κυβέρνησή του. Μετά από λίγες ημέρες θα ξεχάσει το μαρτύριο των καμένων ανθρώπων και την τραγωδία των οικογενειών τους και θα πρωταγωνιστήσει στα πανηγύρια «της εξόδου από τα μνημόνια»…. Και ο υπεύθυνος υπουργός; Παραιτήθηκε, αλλά… παρέμεινε στη θέση του, επειδή ο πρωθυπουργός δεν την έκαμε δεκτή… Ο Ιονέσκο θα περιέγραφε θαυμάσια το γεγονός. Ο υπουργός αισθάνθηκε ότι πρέπει να παραιτηθεί, υπό το βάρος των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι και της λαϊκής κατακραυγής, αλλά δεν επέμεινε στην παραίτησή του, ως ώφειλε! Αυτό αποδεικνύει ότι για τυπικούς λόγους την υπέβαλε και συνεχίζει, ως να μην συνέβη τίποτε… Εξάλλου ουδεμία τύψη αισθάνεται, αφού, όπως είπε, τίποτε καλύτερο δεν μπορούσε να πράξει…

Η κυβέρνηση στο Μάτι «πέτυχε» να κινήσουμε τον οίκτο όλου του κόσμου. Ακόμη και των Τούρκων και των Σκοπιανών. Με ευθύνη της γίναμε οι «κακόμοιροι» της υφηλίου… Εξαλείφθηκε η υπερηφάνειά μας, η αξιοπρέπειά μας. Τουλάχιστον μας μένει το φιλότιμο…-

Πηγή ΑΚΤΙΝΕΣ
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.