22 Αυγούστου 2018

Ο ΚΚΕς ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙΟΥΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Έγραφα μεταξύ των άλλων, την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 στην Ελεύθερη Ώρα, στο άρθρο μου: «Ο “Κομμούνας” Νίκος Κοτζιάς»:

«Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ο σημερινός ΥΠΕΞ της Πατρίδος και όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειές του συνάδουν, τουλάχιστον με άκομψους, ανεύθυνους και επικίνδυνους πολιτικούς χειρισμούς, που αγγίζουν τα όρια του ατιμωτικού αδικήματος της Εσχάτης Προδοσίας!

Ο Νίκος Κοτζιάς, πριν αναρριχηθεί στα ύπατα αξιώματα της Πολιτείας μέσω της πρώτης κυβερνήσεως “της αριστεράς”, μεταλλάσσοντας τις ιδέες του κατά τω δοκούν και αλλάζοντας πολιτικά στρατόπεδα, υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής (άρα σκληροπυρηνικός ΚΚΕς), ο οποίος είχε διαδεδομένη τη φήμη στη σκληρή βάση του ΚΚΕ, του ιδεολόγου κομμουνιστή, γι΄ αυτό και ήταν επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ!

Ο Νίκος Κοτζιάς, στη συνέχεια αλλάζει στρατόπεδο και από τον δογματικό σοσιαλισμό – κομμουνισμό περνάει στο αριστερό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ, ως σύμβουλος του Θεόδωρου Πάγκαλου και αργότερα του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών! Υποβοήθησε τα μάλα τον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές του 2004!

Λέγεται, πως έγραφε τους λόγους του Γιώργου Παπανδρέου, αφού ως γνωστόν ο ολετήρας πολιτικός δεν τα πάει και τόσο καλά με την ελληνική γλώσσα!

Χαρακτηρίζεται ως ο εμπνευστής του σχεδίου Ανάν για την μαρτυρική Μεγαλόνησο (πώς λοιπόν να μην προωθήσει και να μην υπογράψει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών για τη Μακεδονία μας;)!

Για τις άοκνες αυτές υπηρεσίες του στο Διεθνές Σύστημα γίνεται Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο (;;;)!

Στη συνέχεια (μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές) δημιουργεί έναν “Όμιλο προβληματισμού”, το λεγόμενο “Πράττω”, που έχουν ως βάση – τάχατες – το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ! Εξ ου και πλαισιώνεται το “Πράττω”, από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως, ο πολλά βαρύς Νίκος Τόσκας (πρώην διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Πάνου Μπεγλίτη, άλλου “άξιου” τέκνου του καταστροφικού για τον Τόπο, ΠΑΣΟΚ, όταν αυτός ήταν Αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ), που “πυρπόλησε” επί Υπουργίας στο Προστασίας του Πολίτη την Ανατολική Αττική και άλλοι»!

Η τριανδρία Κοτζιάς – Παπανδρέου – Σαμαράς…

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν, πως ο πολιτικός σαλτιμπάγκος Νίκος Κοτζιάς, άλλαζε ιδεολογικά “πουκάμισα” κατά τω δοκούν!

Έτσι, είχε σε όλα τα κόμματα προσωπικούς φίλους, ασχέτως ιδεολογικού υπόβαθρου και δεν το έκρυβε! 

“Έχτισε” ξεχωριστές φιλίες στην προσπάθειά του να βρει την ευκαιρία να “τρουπώσει” σε υψηλότατα κλιμάκια (να “τρουπώσει”, σύμφωνα με την ατάκα του Κώστα Βουτσά στην ελληνική ταινία των Δαλιανίδη, Τσιφόρου, Βασιλειάδη: Ένα έξυπνο κορόιδο του 1964)! Και τελικά τα κατάφερε! “Τρούπωσε” με τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας τη δυστυχία στην Ελλάδα και στους Έλληνες!

Ο Νίκος Κοτζιάς λοιπόν, είχε ιδιαίτερες “αγάπες” με τους πρώην Πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου!

Δείτε παρακάτω ένα άρθρο του Άρη Ραβανού, που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό “Βήμα” στις 17 Απριλίου 2011 και θα καταλάβετε, πως το πολιτικό Σύστημα της Ελλάδος μπορεί να χωρίζεται σε κόμματα με διαφορετικές ταμπέλες, αλλά που δεν διαφέρουν – επί της ουσίας – ιδεολογικά, αφού όλοι τους εκτελούν το ίδιο πρόγραμμα που τους επιβάλει η ΝΤΠ:

«Με ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία - όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο είναι φίλοι από παιδιά - και λάβρος κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα ο καθηγητής κ. Νίκος Κοτζιάς, άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Αυτό έπραξε και προ ημερών σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου νομικοί και πανεπιστημιακοί, όπως οι κκ. Γ. Κασιμάτης, Κ. Μπέης κ.ά., στηλίτευσαν με σφοδρότητα το μνημόνιο, ενώ υπήρξε και χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη ότι ουδέποτε υπέστησαν τόσο σοβαρό πλήγμα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και των πολιτών!

Οι φίλοι του Αντώνη είναι και δικοί μου φίλοι…

Ο κ. Κοτζιάς, με αντιδικτατορική δράση στην ΚΝΕ και με πολυετή πορεία μεταπολιτευτικά στο ΚΚΕ, εξέπληξε πολλούς εντός της ΝΔ όταν προ ημερών σε άρθρο του αναφέρθηκε στις εξωτερικές δυνάμεις και στο εγχώριο κατεστημένο που προσπαθούν να πριονίσουν τον κ. Αντ. Σαμαρά. Ο άλλοτε “θεωρητικός” του ΚΚΕ και κατοπινός πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ - “Ανδρέας Παπανδρέου” βρέθηκε ουσιαστικά στο ίδιο... μετερίζι χωρίς να έχει και καμία ιδεολογική συγγένεια με πολιτικούς φίλους του κ. Σαμαρά, όπως ο πρόεδρος του “Δικτύου 21” κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος διατυπώνει παρεμφερή άποψη: ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βάλλεται από εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο. 

Πριν από έξι ημέρες μάλιστα ο κ. Κρανιδιώτης (δικηγόρος του κ. Κοτζιά σε αντιδικία του με περιοδικό), επί πολλά έτη φίλος του κ. Σαμαρά, σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Κοτζιά, ο οποίος επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες “δυνάμεις” “επιδιώκουν επιπλέον να ελέγξουν σημαντικά πόστα εντός της ΝΔ, ιδιαίτερα στο περιβάλλον του αρχηγού της”, άδραξε την ευκαιρία για ένα σχόλιο ύμνο. «Ο Κοτζιάς, παίδες, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Έχει συγκρότηση, πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό», ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος με τη στάση του προκαλεί συχνά εσωκομματική αναταραχή στη ΝΔ!

Και πώς να μη γίνει το θετικό σχόλιο από τον κ. Κρανιδιώτη όταν ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος είναι στην αντίπερα πολιτικά όχθη, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, εξηγώντας γιατί οι εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο προσπαθούν να πριονίσουν - κατ΄ αυτόν - τον κ. Σαμαρά, ανέφερε: «Διότι θέλουν να εξασφαλίσουν χρόνο και ηρεμία στην πολιτική σκηνή προκειμένου να διασφαλίσουν τη λεηλασία των 50 και άλλων τινών δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση τους κάνει δώρο»!

Η αλληλοεκτίμηση Κοτζιά, Σαμαρά και Παπανδρέου...

Η σημερινή αναφορά του κ. Κοτζιά θυμίζει μια παλαιότερη – παρεμφερή φράση του για τον κ. Παπανδρέου, όταν ήταν από τους τακτικούς συνομιλητές. «Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνάμεις που κινούνται στο παρασκήνιο που δεν θα ήθελαν να γίνει ο Γιώργος Παπανδρέου πρωθυπουργός της χώρας. Θα αποτύχουν όμως» σημείωνε.

Λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2009 και προτού κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κοτζιάς παρουσίαζε το βιβλίο του στην Παλαιά Βουλή. Εκεί ήταν παρόντες και μίλησαν οι κκ. Παπανδρέου και Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος. «Εκτιμώ αυτό που προσπαθεί και αυτό που επιτυγχάνει, άσχετα με το αν συμφωνώ με όλες τις αναλύσεις και τα συμπεράσματά του», είχε πει ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του και ο κ. Κοτζιάς λίγους μήνες αργότερα είχε σχολιάσει θετικά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ.

Οι κκ. Σαμαράς και Κοτζιάς γνωρίζονται από την παιδική τους ηλικία και υπάρχει αλληλεκτίμηση και σεβασμός, αν και ξεκαθαρίζεται από κάθε πλευρά πως δεν υπάρχει πολιτική φιλία. Εξάλλου, σε όποιον τον ρωτάει λέει ευθέως ότι δεν είναι υπέρ του Σαμαρά, από τον οποίο τον χωρίζει πολιτικό χάσμα…

Τα φιλαράκια τα καλά…

Με τον κ. Παπανδρέου η σχέση τους ξεκίνησε το 1996, όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο κ. Κοτζιάς εργαζόταν εκεί, από το 1993 - είχε μπει στο υπουργείο με διαγωνισμό ως εμπειρογνώμων. «Η φιλία μου με τον Γιώργο Παπανδρέου στηριζόταν σε μια συναντίληψη ότι στην Ελλάδα η πολιτική πρέπει να είναι αυτόνομη από τα συμφέροντα. Όλα αυτά μετά το Πάσχα του 2009, όταν η κυβερνητική εξουσία έγινε ορατή, χάθηκαν» είχε πει παλαιότερα, προφανώς πριν από την παρουσία του σημερινού Πρωθυπουργού στην παρουσίαση του βιβλίου του τον Απρίλιο του 2009!

Ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος εξακολουθεί και αποτελεί ένα ιδιότυπο «σημείο αναφοράς» για κάποια στελέχη εντός ΠΑΣΟΚ, έχει πει σε συνομιλητές του ότι δεν έχει πει πικρή και κακή κουβέντα προσωπικά για τον κ. Παπανδρέου, τον οποίο αποκαλεί Γιώργο. «Εγώ έμεινα στην ίδια όχθη. Δεν άλλαξα απόψεις, άλλοι άλλαξαν. Βρέθηκα με τον Παπανδρέου στη μάχη ενάντια στη διαπλοκή» είναι μία από τις εξηγήσεις του.

Όλοι τους “μαθήτευσαν” στο σχολείο των κομμουνιστών διεθνιστών…

Ο κ. Ν. Κοτζιάς θεωρεί ότι στόχος είναι τα περιβάλλοντα των αρχηγών, όπως είχε γίνει και την περίοδο που ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστηρίζει ότι βλέπει ακριβώς την ίδια μεθόδευση που είχε γίνει με τον κ. Παπανδρέου και η άποψή του είναι πως όταν δεν μπορούν τα συστήματα να ελέγξουν τους προέδρους των κομμάτων επιχειρούν να ελέγξουν το περιβάλλον εξοβελίζοντας τους στενούς τους συνεργάτες. Αυτό πιστεύει ότι γίνεται και σήμερα στη ΝΔ και γι΄ αυτό βάλλονται διάφοροι, όπως ο λογογράφος του κ. Σαμαρά και εκ των εμπίστων του κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, για τον οποίο λέει ο κ. Κοτζιάς ότι δεν έχει κανέναν δεσμό μαζί του, αφού από τα φοιτητικά τους χρόνια ήταν σε διαφορετικά μετερίζια (αυτός στην ΚΝΕ και ο κ. Λαζαρίδης στον Ρήγα Φεραίο)»!

Όταν η πολιτική εκφράζεται ως πόρνη… 

…τότε τι καλό να περιμένεις;

Ωστόσο, πείτε μου τι δεν καταλάβατε από όλα τα παραπάνω, φίλες και φίλοι;
Βλέπετε πόσο διαφωτιστικά είναι κάποια κείμενα του παρελθόντος;
Διαπιστώνετε ποιος ακριβώς είναι ο Νίκος Κοτζιάς και οι “καλοί φίλοι” του;
Βλέπετε, πώς στήνεται η πολιτική διαπλοκή; 

Και το ερώτημα είναι: Ο Νίκος Κοτζιάς σήμερα που είναι ο ΥΠΕΞ της Κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ελέγχεται από το Σύστημα, όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί;

Μετά ταύτα, επανέρχομαι…

Σημ.: Η φωτογραφία είναι από τη δημοσίευση του άρθρου του κ. Ραβανού στο διαδικτυακό “Βήμα”!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.