Τελευταίες αναρτήσεις

7 Αυγούστου 2018

Τα μνημόνια «έκαψαν” τη χώρα και θα συνεχίσουν να την καίνε!…

Γράφει ο Χριστόφορος Παπαδάκης

Αφήσαμε τη χώρα μας στα χέρια των διεθνών δανειστών, τοκογλύφων, αδίσταχτων απατεώνων… Μας είπαν, «χρωστάτε. Υπογράψτε μνημόνια για να ξεχρεώσετε” και εμείς τους ακούσαμε και αρχίσαμε να υπογράφουμε τα μνημόνια και να διαλύουμε τη χώρα. Σήμερα η Ελλάδα καίγεται, αλλά δεν έχουμε ισχυρό κράτος να μπει μπροστά να προστατέψει τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους…

Οι ελάχιστοι ήρωες θυσιάζονται στον βωμό της αγάπης τους για τον συνάνθρωπο και την πατρίδα… Αλλά δεν μπορούν να σώσουν τόσες ψυχές…Όσο και αν παλεύουν δεν μπορούν, γιατί όλο το σύστημα έχει γίνει πια πολύ αδύναμο, μπροστά στις δυνάμεις της φωτιάς σήμερα, της πλημμύρας χθες και ποιος ξέρεις μπροστά σε ποια δύναμη της φύσης, αύριο θα νικηθούμε και πάλι…

Ντροπή σε όσους υπέγραψαν μνημόνια και διέλυσαν τη χώρα… Ούτε προσλήψεις, ούτε εξοπλισμός, ούτε αμοιβές που να είναι για τους ανθρώπους αυτούς μία οικονομική στήριξη και μία ικανοποίηση ότι αυτό το κράτος αναγνωρίζει τον δύσκολο ρόλο και την προσφορά τους στην κοινωνία…

Μας είπαν ότι με τα μνημόνια θα βάλουμε τη χώρα σε μια τάξη. Και τους ακούσαμε. Πρώτα θύματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Υγεία και η Παιδεία. Διαλύσαμε και την αγροτική οικονομία που παράγει τροφή για το λαό μας. Αυξήσαμε αντί να μειώσουμε τις εισαγωγές ακόμα και των σιτηρών που μέχρι το 2010 ήμασταν αυτάρκεις! Κλείσαμε τις βιομηχανίες της ζάχαρης. Αφήσαμε τη χώρα μας χωρίς βασικά είδη διατροφής. Και άρχισαν και οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και η υποβάθμιση μισθών και δυναμικότητας στο Δημόσιο….

Μια χώρα χωρίς Δημόσιο, με έναν ιδιωτικό τομέα που κι αυτός συρρικνώνεται ενώ μόνο το μεγάλο κεφάλαιο γίνεται μεγαλύτερο, είναι μία χώρα που οδηγείται με σταθερά βήματα στον πλήρη αφανισμό. Τα μνημόνια όχι μόνο δεν είναι ευλογία. Αλλά είναι η κατάρα ενός έθνους, που το χειμώνα πλέον πνίγεται στις βροχές, το καλοκαίρι καίγεται από φωτιές και όλο το χρόνο προσπαθεί να διαχειριστεί τη φτώχεια του.

Εκατοντάδες χρόνια πίσω γύρισαν τον λαό μας. Όλο το Εργατικό Δίκαιο έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Αλλά ο λαός αυτός πριν από μερικές μόνο δεκαετίες, μπορούσε να επιβιώνει και στα δύσκολα. Είχε μάθει να επιβιώνει και στα δύσκολα. Τον έκαναν μαλθακό. Υποτακτικό. Φοβιτσιάρη. Ανούσιο. Απογοητευμένο. Καναπεδάκια. Ψυχάκια. Να αυτοκτονεί. Να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Να πεθαίνει και να μην ξέρει ότι πέθανε…

Τα μνημόνια έκαψαν τη χώρα… Υπόλογοι όσοι τα υπέγραψαν… 

papaioannou-j.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.