2 Αυγούστου 2018

Η Τουρκία μας επιτίθεται όταν είμαστε στα κάτω μας. Λέτε να το καθυστερήσει και άλλο ο σουλτάνος;

Φώτο από ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ερώτημα δεν είναι καν ρητορικό και μόνο αν θυμηθούμε τον Ιούλιο του 1974 με την Κυπριακή τραγωδία (προδοσία- πραξικόπημα).
Ιούλιος 2018 η τραγωδία στο ΜΑΤΙ είναι κλαυθμός και κοπετός 

Λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2018 δυτική πρεσβεία ενημερώνει τους υπηκόους της για διαχείριση φυσικής καταστροφής ή μείζονος κρίσης εν Ελλάδι (υπόνοια ελληνοτουρκικής σύγκρουσης) 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

«Υπόνοια της γαλλικής Πρεσβείας για ελληνοτουρκικό πόλεμο» 
Με βάση το e-mail που στάλθηκε σε Γάλλο κάτοικο Ελλάδας από την πρεσβεία της χώρας τους φαίνεται ότι οι Γάλλοι βλέπουν ελληνοτουρκική σύρραξη. 

Από ένα ένα email που έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Γάλλων υπηκόων που ζουν στην Ελλάδα και περιλαμβάνει το σχέδιο ασφαλείας που έχει εκπονήσει η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα σε περίπτωση μεγάλης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κρίσης. 

Όπως αναφέρει το pronews.gr, είναι η πρώτη φορά που φθάνει στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία Γάλλων υπηκόων που ζουν στην Ελλάδα μια τέτοια αλληλογραφία καθώς στο παρελθόν είχαν σταλεί κάποια ανάλογα e-mails που αναφέρονταν ξεκάθαρα σε καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται η ελληνική ιστοσελίδα η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα που φροντίζει και έχει πλάνα για όλους τους υπηκόους της μέσα και έξω από την επικράτεια ενώ το δίκτυο όλων των υπηρεσιών της είναι σε θέση να έχει υψηλού επιπέδου πληροφορίες. Μάλιστα, ο τρόπος που γίνεται πάντα η ενημέρωση είναι διακριτικός χωρίς να προκαλεί πανικό.

Στα links που υπάρχουν στα e-mails αναφέρονται οι οδηγίες οι οποίες σε γενικές γραμμές αναφέρουν τα εξής:

Το Προξενείο στην Αθήνα διαθέτει σχέδιο ασφάλειας για τη διευκόλυνση της διαχείρισης οποιασδήποτε κρίσης, συμπεριλαμβανομένης φυσικής καταστροφής, που επηρεάζει την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα.» 

09 Μαρ 2018  
http://www.tothemaonline.com/Article/115359/
http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/

Οι φωτιές έσβησαν και με το που μπήκε ο μήνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ οι τούρκοι πρωτομηνιά ξεσάλωσαν με 41 παραβιάσεις. 

Από τον Μάρτιο του 2018 είχαμε τόσες προειδοποιήσεις αλλά η σκληρή καθημερινότητα και ο όγκος των πληροφοριών δεν μπορεί να διαχειριστεί και μας πάνε τα γεγονότα αντί να τα πάμε εμείς. 

«Κρίσιμοι οι επόμενοι …μήνες ( ειπώθηκε τον Μάρτιο) σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τ.Πάιατ, για αυξανόμενο κίνδυνο ελληνοτουρκικής σύρραξης γράφουν οι Αμερικανοί, τώρα προστέθηκαν και οι Γερμανοί οι οποίοι τονίζουν με νόημα: «Θα μπορούσε να γίνει ένας τέτοιος πόλεμος, αυτή τη στιγμή. Bέβαια περισσότερο τυχαία παρά από πρόθεση».

Τις ς Ελληνοτουρκικές σχέσεις που έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο τους αναλύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. 

«Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο, από τότε που ο Τούρκος πρόεδρος αναδομεί την Τουρκία σε ένα αυταρχικό κράτος και ασκεί μια επιθετική, επεκτατική εξωτερική πολιτική» τονίζει σε ανάλυσή της η γερμανική εφημερίδα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.» 30 Μαρτίου 2018,  
https://www.pentapostagma.gr/2018/03/ 

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ οι τούρκοι ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ αερο-αποβατικές δυνάμεις 
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu και του συνόλου του τουρκικού τύπου , σήμερα το πρωί μετασταθμεύουν 45 επιθετικά ελικόπτερα με πυραύλους αέρος εδάφους στην πόλη Ισπάρτα. 

Aιφνιδιαστικά η Άγκυρα έλαβε απόφαση μεταφοράς της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης «για εκπαιδευτικούς σκοπούς» κάτι βέβαια που δεν πείθει κανέναν ενώ «βράζει» εδώ και καιρό η κυπριακή ΑΟΖ .» https://www.pentapostagma.gr/2018/08/ 

ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ στις ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ του ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Τελείωσαν οι γεωπολιτικές αναλύσεις και καθότι δεν υπάρχει ΦΩΣ από πουθενά, ΛΑΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ προσβλέπει ικετευτικά στο «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς» του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

«Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας

Την άνοιξη του 1987 επισκέφθηκα τον γέροντα Παϊσιο στο κελλί του, στην Παναγούδα. Προβληματισμένος, τον ρώτησα αν θα γινόταν πόλεμος με την Τουρκία και μου είπε, ότι «όταν θα δούμε την Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία, και η Τουρκία να παίρνει την πρεσβεία της από την Αθήνα, τότε θα πρέπει να πούμε «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…»
(Βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994»)

Βιώνουμε τους ισχυρούς γεωπολιτικούς μετασεισμούς από τις κόντρες ΗΠΑ- Τουρκίας και των υπολοίπων παικτών .Σε λίγο μπορεί να πάρει το ενεργειακό ΑΙΓΑΙΟ και η Αν. Λεκάνη της Μεσογείου φωτιά από άκρη σε άκρη.

Και τότε μέχρι και οι αδιάφοροι θα φωνάζουν «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…» 

Όποιος συγκρουστεί με την Ελλάδα αυτήν την ώρα που την έριξαν στην σκάλα του κακού θα πάθει μεγάλη ζημιά.

Η ΕΛΛΑΔΑ που αδίκησαν και θέλουν να την εξαφανίσουν δεν είναι μόνο μια απλή υπόθεση εθνικής υπόστασης αλλά μια Παγκόσμια Πολιτισμική Έννοια φορτωμένη με αθάνατους πνευματικούς σπόρους γνώσης, παράδοσης και ΖΩΗΣ πραγματικής , γι αυτό θα είναι και βαριά την ώρα της σύγκρουσης με τους Βαρβάρους.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.