Τελευταίες αναρτήσεις

5 Αυγούστου 2018

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - Εθνικό πένθος και προβληματισμός... (βίντεο)

από τον χρήστη Βίντεο Ορθοδοξίας 

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - Εθνικό πένθος και προβληματισμός... 

Ας προβληματιστούμε γι'αυτή τη μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική που ξεκίνησε στις 23/7/2018 και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, όπου μαζί με τους αγνοούμενους ξεπερνούν κατά πολύ τους 100), όπως και για τις άλλες μεγάλες καταστροφές (θανατηφόρες πλημμύρες) σε λιγότερο από ένα χρόνο στην πατρίδα μας. 

Μια εθνική τραγωδία, λίγο μετά τη μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ απέναντι στην Ελληνική Ιστορία και στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, απέναντι στο ξεπούλημα των Ιερών και των Όσιων της Πατρίδας μας και της ελληνικής τιμημένης γης. Καταστροφές που διαδέχονται η μία την άλλη, με ασυνήθιστη συχνότητα και εποχικότητα, με ασυνήθιστη εναλλαγή ανάστροφων φαινομένων (καύσωνες - καταιγίδες). 

Ακόμη και με τεχνητά μέσα εάν γίνονται όλα αυτά (όπως κάποιοι τεκμηριώνουν), ακόμη κι έτσι, το ερώτημα είναι ένα: 
ΓΙΑΤΙ ΤΑ "ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ" ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΘΕΟΣ; 

Μήπως αποσύρει σταδιακά, ή έχει ήδη αποσύρει την προστασία Του από τη χώρα ο Θεός; Κι αν είναι όντως έτσι, τότε ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΑΓΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ; 
ΣΕΙΣΜΟΣ; (καταστροφικός) 
ΛΙΜΟΣ; (θανατηφόρα πείνα) 
ΠΟΛΕΜΟΣ; (εισβολή εχθρών) 

Την απάντηση τη βρίσκουμε στο Λόγο του ίδιου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στους Αγίους της Εκκλησίας μας, αλλά και σε πολλά παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη έως σήμερα, για τις περιπτώσεις εκείνες όπου ένα Έθνος ξεχνάει το Θεό, με αποτέλεσμα να βιώνει στη συνέχεια την εγκατάλειψη από τον Θεό, αφού με τον τρόπο ζωής του, το έθνος αυτό, ή ακόμη και μεμονωμένες πόλεις (π.χ. Σόδομα και Γόμορρα) περιφρονούσαν το Θεό, διαπράττοντας μεγάλα αμαρτήματα ως κοινωνία και προκαλώντας στην ουσία τον Θεό να τους εγκαταλείψει. 

Διαβάζουμε λοιπόν στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, το Λόγο του Χριστού (κεφ.11, στ.20,23,24): "Τότε άρχισε ο Ιησούς να ελέγχει και να επιτιμά με δριμύτητα τις πόλεις στις οποίες είχαν γίνει ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ και οι οποίες, παρ' όλα αυτά, ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ... Και συ, Καπερναούμ, που ΣΕ ΕΞΕΛΕΞΑ ΩΣ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΟΥ και εξυψώθηκες για τούτο έως τον ουρανό, θα κρημνισθείς βαθύτατα μέχρι τον Άδη, διότι εάν τα μεγάλα θαύματα, που έγιναν σε σένα, είχαν γίνει στα διεφθαρμένα Σόδομα, οι κάτοικοι θα μετανοούσαν και δεν θα καταστρέφονταν, αλλά θα έμεναν μέχρι σήμερα. Πλην, σας λέω και τούτο• ότι η θέση και η τιμωρία των Σοδόμων κατά την μεγάλη ημέρα της Κρίσεως θα είναι περισσότερο υποφερτή, παρά η δική σας.” 

ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ: 
- Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός. Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το κράτος ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, για να παιδαγωγηθεί.

- Πάνε να εξαφανίσουν ένα Ορθόδοξο Έθνος. - Σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα. «Μάς κάνει κακό, λένε. Πρέπει να την εξαφανίσουμε». 

- Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΝΟΜΟ. ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

- ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ψηφιστεί στην Ελλάδα πλήθος Αντίχριστων Νόμων, από την καθιέρωση του πολιτικού γάμου, τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων (300.000 φόνοι ετησίως στη χώρα) και άλλα πολλά, μέχρι που φτάσαμε σε ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΘΕΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ οι οποίοι ξηλώνουν με δαιμονική μανία οτιδήποτε Χριστιανικό στην Ελλάδα, ψηφίζοντας ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ: 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΕΛΙΚΑ 

Δυστυχώς όμως και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέδωσε σε ψηφίσματα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ, στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης τον Ιούνιο του 2016. 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.