Τελευταίες αναρτήσεις

2 Αυγούστου 2018

Ο ΒΩΞΙΤΗΣ ΦΕΡΝΕΙ “ΦΛΟΓΕΣ”

Καστελόριζο …εσύ, Πρέσπες …εγώ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Διαταραγμένες πολιτικές προσωπικότητες, αριστερές κοινόβιες λινάτσες, με παλαιοκομματικού τύπου αντιγραφή αντιμετώπισης κρίσεως, καρβούνιασαν 80 και πλέον ελληνικές ψυχές στο Μάτι της Αττικής!

Συνάνθρωποί μας, υπέστησαν οδυνηρό και φρικαλέο θάνατο από τις φλόγες, που τους είχαν ζώσει και ανάμεναν καρτερικά το θάνατο, αγκαλιασμένοι με μέλη των οικογενειών τους ή και άλλων άγνωστων συνανθρώπων τους, που η κακιά μοίρα και η εγκληματική αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας τους επιφύλασσε αυτό το σκληρό και απάνθρωπο τέλος! 

Αλλά είναι μόνο η αδιαφορία της Πολιτείας στη διαχείριση τέτοιων ακραίων κρίσεων; Ή υπεισέρχονται και οικονομικά συμφέροντα που δεν λογαριάζουν ούτε αυτήν, την ανθρώπινη ανώνυμη ζωή;

Αναφέρθηκα σε προηγούμενο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Συμμετρική απειλή ο βωξίτης στα Γεράνεια Όρη”, πως στα Γεράνεια Όρη οι εργολάβοι θέλουν να κάνουν πάρτι με αιολικά εργοστάσια και μεταλλεία βωξίτη! Μήπως λοιπόν, η φωτιά που ξεκίνησε από την Κινέττα “άναψε” γι΄ αυτόν τον λόγο;

Επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν ορυχεία βωξίτη στην περιοχή;

Πιστέψτε με – όπως αποδεικνύεται από τα τηλεφωνήματα στην εφημερίδα, σε εμένα προσωπικά, αλλά και στην απήχηση του άρθρου μου στο διαδίκτυο – έγινε ένας χαμός! Θεωρώ καθ΄ όλα ωφέλιμος!

Τυχαία υπογράφηκε η συνθήκη παραχώρησης της Μακεδονίας στις Πρέσπες;

Σήμερα, θα σας παρουσιάσω κι άλλα στοιχεία περί της ύπαρξης του βωξίτη στην ελληνική γη και που ίσως, να είναι η αιτία για να “πυροδοτηθούν” κι άλλες ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ωσάν κι αυτή της βιβλικής καταστροφής της Αττικής!

Το ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) το 2015 εκπόνησε μελέτη με τίτλο: “Διερεύνηση δυνατοτήτων δημιουργίας κατασκήνωσης στην περιοχή των Πρεσπών”!

Εκεί στην 13η σελίδα διαβάζουμε:

«Το Δ.Δ. Βροντερού (Κυράστενο) έχει πληθυσμό 183 κατοίκους και εδαφική περιφέρεια 56,1 χιλιάδες στρέμματα. Σε ύψος 1050 μέτρων είναι χτισμένο το Βροντερό, του οποίου το όνομα προέρχεται από τις βροντές… Στο Βροντερό φύεται το ενδημικό είδος της χλωρίδας της Πρέσπας, η Centaurea prespana. Υπάρχει ποικιλία στη χλωρίδα (τσάι, αγριορίγανη, πολλά βότανα) και στην πανίδα. Επίσης, εντοπίζονται στην περιοχή κοιτάσματα βωξίτη…»!  
http://www.kepekozani.gr/program/nest/meleti.pdf 

Επίσης, το Πολυτεχνείο Κρήτης – Σχολή Μηχανικών Ορυκτού Πλούτου, δημοσιεύει διπλωματική εργασία του κ. Λουκά Στυλιάρα τον Σεπτέμβριο του 2015, με θέμα: Συγκριτική αξιολόγηση Ζελατοδυναμίτιδας και Γαλακτώματος σε Ασβεστολιθικά και Βωξιτικά Πετρώματα! 

Στη σελίδα 9 αναφέρεται, πως μεταξύ των περιοχών στην Ελλάδα που έχουν μεγάλες ποσότητες βωξίτη, είναι η περιοχή του Βροντερού στις Πρέσπες! Αναφέροντας επί λέξει:
«Τα παρακάτω κοιτάσματα βωξίτη βρίσκονται σε άλλες γεωλογικές ζώνες που σχηματίστηκαν κυρίως λόγω τεκτονικών φαινομένων:
Όρος Κατσίκα Χαλκιδικής, Νότιο τμήμα της Χίου, Ναύπακτος – Πύλος και Ανατολική Πελοπόννησος (Όρη Αρτεμίσιο, Παρθένιο) και Βροντερό Πρεσπών! 

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες ποσότητες βρίσκονται στην περιοχή Παρνασσού – Γκιώνας» (σ.σ. ας συγκρατήσουμε την σημείωση για την περιοχή του Παρνασσού)! 

cid:image002.jpg@01D42676.A3B28890
Στον χάρτη απεικονίζεται καθαρά η ύπαρξη βωξίτη στην περιοχή του Παρνασσού, όπως και της Κινέττας (Γεράνεια Όρη)

Εδώ θα αναφέρω, πως πεποίθησή μου είναι, ότι δεν είναι διόλου τυχαία η επιλογή της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ώστε στην περιοχή των Πρεσπών να “πέσουν” οι υπογραφές της προδοτικής Συμφωνίας με τους Σκοπιανούς και στην οποία παραχωρήθηκε, όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας μας, αλλά και η εθνοτική ταυτότητα και η γλώσσα! Τέτοιες επιλογές δεν είναι τυχαίες και σηματοδοτούν μελλοντικές καταστάσεις και εξελίξεις!

Όπως δεν ήταν τυχαία, η επιλογή αναγγελίας της Δανειακής Σύμβασης (Μνημόνιο) της Ελλάδος με την ΕΕ και το ΔΝΤ από τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στις 23 Απριλίου 2010 από το Καστελόριζο! Το ακριτικό νησί μας είναι το πλέον επίμαχο σημείο της ανακήρυξης ΑΟΖ από πλευράς της Ελλάδος! Χάραξη της ΑΟΖ από μέρους μας μεταξύ του Καστελόριζου και των Ιώνιων παραλίων, αποδυναμώνει αφάνταστα την επιθετική πολιτική της Τουρκίας! 

Και βέβαια, η σημειολογική αναφορά του Καστελόριζου, όπως και των Πρεσπών, μήπως δεν γίνεται με γνώμονα τα ελληνικά συμφέροντα; 

Πόσο κινδυνεύει ο Παρνασσός;

Τον Μάρτιο του 2012, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Σχολή Πολιτικών Μηχανικών – τομέας Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου, δημοσιεύει διπλωματική εργασία της κ. Ευγενίας Κ. Γρίβα (Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.) με τίτλο: “Βωξίτης Παρνασσού, Θησαυρός ή Πληγή για το Νομό Φωκίδας;”!

Στη σελίδα 73 διαβάζουμε:

«2.4.2. Κοιτάσματα Βωξίτη ανά Γεωλογικές Ζώνες Τα βωξιτικά κοιτάσματα ανήκουν σε τρεις γεωλογικές ζώνες: Α. Ζώνη Παρνασσού-Γκιώνας 1. 1ος βωξιτικός ορίζοντας ηλικίας Μ. Ιουρασικό-Α. Ιουρασικό με Cladocoropsis 2. 2ος βωξιτικός ορίζοντας ηλικίας Α. Ιουρασικό με Nirenea - Κ. Κρητιδικό 3. 3ος βωξιτικός ορίζοντας ηλικίας Κενομάνιο - Τουρώνιο Ο 3ος βωξιτικός ορίζοντας είναι και ο μεγαλύτερος σε ποσότητα κοιτάσματος.


Μεταξύ του 2ου και του 3ου (100m από τον 3ο ) εντοπίζεται κατά θέσεις η παρουσία του ενδιάμεσου ορίζοντα. Από τους τρεις ορίζοντες, ο 2ος και ο 3ος είναι υπό εκμετάλλευση. Β. Ζώνη Ανατολικής Ελλάδας (Πελαγονική και Υποπελαγονική) 1. 1ος βωξιτικός ορίζοντας, όπως και ο παλιότερος στη ζώνη Παρνασσού-Γκιώνας, ηλικίας Α. Ιουρασικός - Κ. Κρητιδικός 2. 2ος βωξιτικός ορίζοντας ηλικίας Τριαδικό – Κενομάνιο. Σε αυτή τη ζώνη περιλαμβάνονται τα κοιτάσματα του Καλλιδρόμου, της Λοκρίδας, του Δομοκού, της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της περιοχής Μάνδρας-Ελευσίνας, της βόρειου και κεντρικής Ευβοίας και της Σκοπέλου. Γ. Υπόλοιπος Ελλαδικός Χώρος Τα παρακάτω κοιτάσματα βρίσκονται σε άλλες γεωλογικές ζώνες που σχηματίσθηκαν κυρίως λόγω τεκτονικών φαινομένων : 1. Όρος Κατσίκα Χαλκιδικής 2. Νότιο τμήμα της Χίου 3. Ναύπακτος-Πύλος και ανατολική Πελοπόννησος (όρη Αρτεμίσιο, Παρθένιο) 4. Βροντερό της περιοχής Πρεσπών. Τα περισσότερα από τα παραπάνω κοιτάσματα βρίσκονται μέσα σε ασβεστόλιθους της κάθε περιοχής…»! 
file:///C:/Users/PANOS/Downloads/GrivaEugenia.pdf 

Είναι ευθύνες με γνώση ή εξ αμελείας;

Το ζητούμενο λοιπόν είναι – και πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός – κατά πόσο κινδυνεύουν από μια “τυχαία” πυρκαγιά, η περιοχή Βροντερού των Πρεσπών, αλλά και ο Παρνασσός; 

Έχουν προβλεφθεί και έχουν ληφθεί από την Πολιτεία τα κατάλληλα μέτρα για να μην επαναληφθεί, η προ ημερών τραγωδία στο Μάτι της Αττικής;

Εξυπηρετούνται οικονομικά συμφέροντα από μια τέτοια απρόβλεπτη εξέλιξη; Και εάν ναι, ποιων; 

Έχει η Πολιτεία (Κυβέρνηση, Γενικός Γραμματέας, Περιφέρεια Αττικής, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστική, Αστυνομία) ευθύνες για τη βιβλική καταστροφή της Αττικής;

Αρκεί μόνο η ανάληψη πολιτικής ευθύνης εκ μέρους του Πρωθυπουργού της χώρας μας; 
Είχε ενημερωθεί η Πολιτεία για τον επερχόμενο όλεθρο;
Αύριο στην Ελεύθερη Ώρα!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.