27 Αυγούστου 2018

Από τη διαρκή ψευτιά, στο χώρο της αλητείας

Γράφει ο Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Στις 2 Αυγούστου που έφυγα άφησα ένα πυρπολημένο τοπίο με πάνω από 90 νεκρούς και την Ελλάδα υπό τη μπότα του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ. Εχτές που γύρισα οι νεκροί ήταν 96, και ο πρωθυπουργός προχώρησε πέρα και από την ελαφρότητα που τον είχα αφήσει. Μπήκε στο χώρο της αλητείας.

Και μπήκε στο χώρο της αλητείας, γιατί κανείς ποτέ δεν διανοήθηκε να εξαγοράσει τη σιωπή θυμάτων τραγωδίας προκειμένου τα θύματα αυτά να μη στραφούν κατά των υπαίτιων της συμφοράς τους, διεκδικώντας όσα ο νόμος τους επιτρέπει. Από το εγκληματικό κράτος.

Είχα γράψει πρίν φύγω ότι οι αποζημιώσεις και οι διορισμοί στο δημόσιο για τους πυρόπληκτους δεν είναι μέτρα ανακούφισης, αλλά απόπειρα εξαγοράς της σιωπής τους. Αλλά, ούτε κι εγώ είχα φανταστεί ότι ο πρωθυπουργός θα ζητούσε να παραιτηθούν από τα νομικά δικαιώματά τους για αποζημιώσεις και διώξεις υπαιτίων οι άνθρωποι στο Μάτι, προκειμένου να διοριστούν αποζημιωτικά στο δημόσιο!

Μπήκε στο χώρο της αλητείας ο πρωθυπουργός, γιατί μ αυτό τον τρόπο, και σε συνδυασμό με όλες τις άλλες νόμιμες και παράνομες μονιμοποιήσεις, που προωθεί αθρόως στο δημόσιο, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μπουκώνει τη διοίκηση με ανθρώπους υπεράριθμους, αχρείαστους, ανεκπαίδευτους, αδιάφορους για άσκηση εργασίας στην υπηρεσία του λαού, διαιωνίζοντας κι αυτός το διεφθαρμένο, πελατειακό, άχρηστο και επιζήμιο ελληνικό δημόσιο, που πληρώνει με τους φόρους του ο καθένας που δουλεύει σ αυτό τον τόπο.

Μπήκε στο χώρο της αλητείας ο πρωθυπουργός όταν ψάρεψε στα θολά νερά του διαδικτύου τον Γερμανό καθηγητή, και πρόεδρο διεθνούς οργανισμού της πυρκαγιάς, που χωρίς να ξέρει καλά- καλά τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς αποφάνθηκε ότι ανθρώπου χέρι δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την καταστροφή! Έτσι! Χωρίς έρευνα και χωρίς καν να ξέρει πώς (δεν) λειτουργεί το ελληνικό κράτος υπό όλες του τις μορφές!

Και ψαρεύοντάς τον ο μαέστρος της εξαπάτησης και της φαιάς προπαγάνδας πρωθυπουργός, του ανέθεσε κι όλας να συντάξει (ο Γερμανός!) κανονισμό και πρόγραμμα προστασίας από τις πυρκαγιές, λες και δεν υπάρχει τέτοιο λεπτομερέστατο και λες και το πρόβλημα είναι στο πλάνο και όχι στο πώς οι ανεκπαίδευτοι και συχνά ανίκανοι διαχειριστές του το εφαρμόζουν στην πράξη. Όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα της θεωρίας και της μπαρουφολογίας και των επιτροπών για το κάθε τι. Που μόλις το απαιτήσει η ανάγκη γίνεται μπάχαλο και γης Μαδιάμ.

Αλλά, θα τις πληρώσουμε τις επιτροπές του κυρίου Γερμανού, ο οποίος είναι τόσο σοβαρός που αφού έβγαλε πόρισμα χωρίς να ξέρει τα ακριβή στοιχεία, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα είναι ένα απλό πιονάκι στην κυβερνητική προπαγάνδα ή αν πράγματι υπάρχει σχέδιο, που απλώς δεν εφαρμόζεται γιατί εδώ είναι Ελλάντα. Για να μη νομίζει κανείς ότι μόνο οι Έλληνες πάσχουν από έλλειψη σοβαρότητας και από απουσία στοιχειώδους λογικής σκέψης. 

Στις 2 Αυγούστου που έφυγα άφησα έναν Τσίπρα να υπόσχεται ότι από τη Δευτέρα θα άρχισαν να κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα της Αττικής, μη σου πώ και της Βοιωτίας. Πέρασαν τέσσερις Δευτέρες και δεν έχει κουνηθεί τούβλο. Όχι μόνο αυτό. Ακόμα δεν έχει καθοριστεί ποιος ιδιώτης (βεβαίως) θα κάνει τις κατεδαφίσεις. Ιδιώτης, ώστε το αλήτικο ψευτοκράτος να λέει στους ντενεκέδες του ότι οι ιδιώτες κατεδαφίζουν τα «σπίτια του κακομοίρη του λαού», την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει προκηρύξει τους διαγωνισμούς για ιδιώτες κατεδαφιστές!

Μπήκε στο χώρο της αλητείας ο πρωθυπουργός όταν έχει γίνει φανερό πιά και από τις δορυφορικές λήψεις, αλλά και από τις μαρτυρίες, ότι η μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκε από έναν εγκληματία, που έκαιγε ξύλα στη Νταού, μ αυτούς τους ανέμους, ενώ η πυρκαγιά στην Κινέττα προκλήθηκε από έκρηξη μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Γεράνεια. Και καμιά από τις δύο δεν ήταν σχέδιο σκοτεινών δυνάμεων, όπως παραμύθιαζε όλο τον κόσμο ο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει ζητήσει μέχρι τώρα συγνώμη ούτε γι αυτή την απατεωνιά.

Έφυγα στις 2 Αυγούστου και άφησα πίσω μου έναν ψεύτη και αμοραλιστή πρωθυπουργό και γύρισα για να βρώ έναν αλήτη, που πήγε στην Ιθάκη να μιλήσει για ένα μνημόνιο που τέλειωνε χωρίς στ’ αλήθεια να τελειώνει, για «τα μνημόνια» ενώ πρόκειται μόνο για το δικό του, για τους Έλληνες που είναι χωρισμένοι σε «δικούς μας» και σε «εχθρούς», θέση που μόνο ένα χαμίνι θα έκφραζε χωρίς συναίσθηση ότι πρωθυπουργεύει Όλων των υπηκόων της χώρας.

Ένας εντελώς αμόρφωτος τύπος, που έγινε πρωθυπουργός εξ αιτίας μιας εθνικής συμφοράς και εξ αιτίας της εγκληματικής φυσιογνωμίας των αστικών κομμάτων, ο οποίος δεν πιστεύει ούτε σε πατρίδα ούτε σε ιστορία, ούτε έχει ιδέα από αστική λογοτεχνία (λες και ξέρει κάποια άλλη), ένα δημιούργημα του πιο αμόρφωτου και μπαχαλίστικου ανιδεολογικού περίγυρου της τελευταίας 25ετίας και ο οποίος από απαιδεψιά είναι ανίκανος να εκπονήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα για τη χώρα, έχει το θράσος να επικαλείται τον Οδυσσέα, τον Καβάφη και τους Έλληνες για να κρατήσει την καρεκλίτσα του. 

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη σου ευχόμαστε να είναι μακρύς ο δρόμος. Πολύ μακρύς. Στον αγύριστο. 

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.