Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιουλίου 2018

Κερκόπορτα ή Ακρίτες της Ε.E.;

Τη στιγμή που οι φράχτες γίνονται πραγματικότητα, εμείς επιζητούμε τα «εύσημα» των ΜΚΟ 

Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου*

O χάρτης της Ευρώπης αλλάζει. Ηταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. Οι χρεοκοπημένες πολιτικές της «γενιάς του ‘68» (από τον γαλλικό Μάη του ’68) ή της δικής μας «γενιάς του Πολυτεχνείου» το μόνο που απέδωσαν στη σχεδόν πεντηκονταετή κυριαρχία τους ήταν να φορτώσουν με χρέη τις επόμενες γενιές, να δημιουργήσουν μια τρομακτική κοινωνική πίεση προς τη μεσαία τάξη και να πλημμυρίσουν τις πόλεις της Ευρώπης με ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με τις αξίες και τον τρόπο ζωής των ως τώρα κατοίκων της.

Το αποτέλεσμα της εφαρμογής 50 ετών αριστερίστικων πολιτικών, από αριστερά και κατ’ όνομα δεξιά κόμματα, είναι το εκρηκτικό κοκτέιλ που βιώνουμε σήμερα. Ηταν το μοναδικό λογικό αποτέλεσμα ότι οι ψηφοφόροι των εθνών της Ευρώπης θα άλλαζαν «ρότα» και θα έδιναν δύναμη σε κόμματα τα οποία αμφισβητούν την «πορεία» των κρατών τους, όπως αυτή σχεδιάστηκε εντός των γραφείων μαρξιστών κατά βάση καθηγητών.

Και αυτό ακριβώς συνέβη στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, στην Ιταλία και αλλού. Και όπου δεν έχει ακόμη συμβεί, όπως π.χ. στη Γερμανία, τα κόμματα εξουσίας είτε αναγκάζονται να αναδιπλωθούν, όπως στην περίπτωση του CSU, και να υιοθετήσουν τον λόγο και (ελπίζουμε) την πράξη της Νέας Δεξιάς, είτε νιώθουν στον λαιμό τους καυτή την ανάσα των κομμάτων που το κάνουν.

Μία από τις λίγες παραφωνίες σε όλη αυτή την «Ευρωπαϊκή Ανοιξη» είναι η χώρα μας, η οποία όχι μόνον αυτή τη στιγμή έχει την κυβέρνηση που εφαρμόζει ακριβώς τις πολιτικές χρεοκοπίας της γενιάς του Πολυτεχνείου, αλλά τις έχει πάει και στο άκρο τους. Και είναι αυτό διπλά επικίνδυνο αυτή τη στιγμή. Οχι μόνο διότι οδηγεί σε αδιέξοδο τον λαό μας αλλά και γιατί λόγω ιδεοληψίας προσφέρει τη χώρα μας ως τον ιδανικό αποδιοπομπαίο τράγο για τα δεινά που πλήττουν την Ευρώπη. Το ζήσαμε στην οικονομία. Τώρα θα το βιώσουμε και στο Mεταναστευτικό. Τη στιγμή που οι φράχτες γίνονται de facto πραγματικότητα εντός της Ε.Ε., τη στιγμή που όλες οι χώρες σκληραίνουν τη στάση τους, η χώρα μας ακόμη επιζητεί τα «εύσημα» των ΜΚΟ και των επαγγελματιών ανθρωπιστών, με ανοιχτά σύνορα και επικλήσεις σε ιδανικά της Αριστεράς.

Είναι πλέον σαφές ότι αυτού του είδους η τακτική, που ως σκοπό έχει το χάιδεμα αυτιών του 3% του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία μιας βάσης μελλοντικής εκλογικής κυριαρχίας, θα καταστήσει τη χώρα μας σάκο του μποξ για όλες τις δυνάμεις που ζητούν μια Ευρώπη-φρούριο. Γιατί είμαστε αυτή τη στιγμή, είτε μας αρέσει είτε όχι, η κερκόπορτα. Και αυτός ο ρόλος δεν ταιριάζει σε αυτούς που θα έπρεπε να είναι οι ακρίτες της Ευρώπης.

*Δημοσιογράφος

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.