17 Ιουλίου 2018

Την ερεθίζουν άσχημα την Τουρκία και αυτή σκέφτεται να «απαγάγει» Ελληνικό έδαφος αίφνης;

Σουλτάνος είναι ότι θέλει κάνει. Όπως φαίνεται δεν θα μείνει μόνο στην άδικο απαγωγή των δυο παλληκαριών μας, αλλά θα προχωρήσει και σε άλλα το αμέσως επόμενο διάστημα γιατί τον έχουν «στριμώξει» άσχημα όχι μόνο οι δυτικοί αλλά και οι Ρώσοι. Το παρασκήνιο ξεδιπλώνεται ενώπιον μας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Είναι πολλά αλλά θα προσπαθήσουμε εν σύντμηση να τα περιγράψουμε. 

29 Σεπτεμβρίου του 2016 λίγο καιρό μετά το καλοκαιρινό πραξικόπημα του Ιουλίου στην τουρκία ο Ερντογάν προσθέτει στις απαιτήσεις του, την ακύρωση ή την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης με ευθεία στοχοποίηση τα Ελληνικά νησιά στο Αρχιπέλαγος Αιγαίο.

Παρένθεση: Λίγες ώρες πριν από αυτές τις δηλώσεις του σουλτάνου και δίχως να γνωρίζουμε τίποτε από τις θρασύτατες αυτές προθέσεις, Εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στο παρεκκλήσιο του στην περιοχή του Μαίστρου Αλεξανδρούπολης δακρύζει ακατάπαυστα από τις 28 Σεπτεμβρίου 2016

Κοινοποιούμε αυτό το γεγονός άμεσα και σκάζουν σε λίγο οι εκβιασμοί του Ερντογάν στις 29 Σεπτεμβρίου 2016  

https://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/733734/anatrixila-dakryse-i-eikona-toy-agioy-paisioy 

Από τότε τα γεγονότα τρέχουν σαν νεράκι και δεν μπορούμε να εμπεδώσουμε την επικινδυνότητα τους.

Ο Ρώσος είπε στον Ερντογάν «κανόνισε είναι πολλά τα λεφτά, με την διέλευση του Turkish Stream μέσω των ΣΤΕΝΩΝ και της ΠΟΛΗΣ προς την βιομηχανική ενεργοβόρα ΕΕ. Θα έχεις πλούσια τέλη διέλευσης και το βασικό, φτηνή ενεργειακή αυτάρκεια για την χώρα σου»

Οι Αμερικάνοι καραδοκούν και χαλνούν αυτό το σχέδιο.

Η Ελληνική κυβέρνηση όπως διαφαίνεται δεν αποδέχεται να περάσει ο αγωγός αυτός από την Θράκη και τα Σκόπια ως χώρα κόμβος για να ανέβει κλάδος του αγωγού αυτού προς την Κεντρική Ευρώπη αποδέχονται ένταξη τους στο ΝΑΤΟ με όλα τα γελοία παρελκόμενα περί της ονομασίας τους.

Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα γιατί πολύ μας πονάει το θέατρο των Πρεσπών συνεχίζουμε ξεδιπλώνοντας σκοτεινά παρασκήνια.

Ο Ερντογάν μπορεί να βγήκε νικητής στις εκλογές αλλά κάθε μέρα οι οίκοι αξιολόγησης του ρίχνουν και μια σφαλιάρα υποβάθμισης.

Ο τούρκος πέρσι ήταν ο πιο πλούσιος τουρίστας μας και γέμισε ασφυκτικά τα Ελληνικά θέρετρα. 

Φέτος με το Εθνικό του νόμισμα να κτυπάει υψηλά ρεκόρ υποτίμησης ο τούρκος τουρίστας είναι δυσεύρετος . Οι τουριστικές ροές στους Κήπους και στις Καστανιές του Έβρου είναι παρελθόν.

Και ξαφνικά ο Πούτιν κάνει νερά στον Ερτνογάν.

Μετά το «τάπωμα» να περάσει ο Turkish Stream μέσων Στενών – Κωνσταντινούπολης – Θράκης – Μακεδονίας – Σκοπίων στην Κεντρική Ευρώπη , ο καλός διαπραγματευτής Πούτιν βρίσκει « ευήκοον ούς» στον Βούλγαρο και αφήνει τον σουλτάνο να «μασάει κάγκελα».

Διπλό παιχνίδι από τη Βουλγαρία στους αγωγούς

«Διπλό παιγνίδι από τη Βουλγαρία στο θέμα των αγωγών, καθώς ενώ ο κ. Μπορίσοφ από κοινού με Αλ. Τσίπρα και Γιούνκερ χαιρέτιζαν την συμφωνία για τον κάθετο διασυνδετήριο αγωγό που θα περιορίζει την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, λίγες εβδομάδες πριν ο κ. Μπορίσοφ ζητούσε από τον πρόεδρο Πούτιν την αναθέρμανση του σχεδίου μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου με επέκταση προς την Βουλγαρία της δεύτερης γραμμής του Turkish Stream που ήδη κατασκευάζεται και καταλήγει στο ευρωπαϊκό έδαφος της Τουρκίας και αρχικά επρόκειτο να επεκταθεί στην Ελλάδα. Ήδη την περασμένη Παρασκευή μάλιστα ο CEO της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ ανακοίνωσε ότι η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream μπορεί να κατευθυνθεί στη Βουλγαρία -Σερβία - Ουγγαρία. 

Στις 30 Μαΐου στη Μόσχα ο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον Πούτιν, με κεντρικό θέμα την ενεργειακή συνεργασία των δυο χωρών. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι συζητούν με την Τουρκία την κατεύθυνση που θα έχει ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream που θα φτάσει μέχρι την Ευρώπη και επεσήμανε ότι η Βουλγαρία είναι μια από τις εναλλακτικές λύσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπ. Μπορίσοφ εξέφρασε την ετοιμότητα να φιλοξενήσει η χώρα του τον δεύτερο αγωγό του Turkish Stream.

Ο Μπ. Μπορίσοφ έσπευσε να ανακοινώσει ότι η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της Τουρκίας θα κατευθυνθεί στην Βουλγαρία.

Η γραμμή αυτή σε συνδυασμό με την δεύτερη γραμμή του Nord Stream II που θα μεταφέρει φυσικό αέριο απευθείας από την Ρωσία στη Γερμανία (που έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις από την Ουάσιγκτον και από τις Βαλτικές και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες), είναι μέρος του σχεδιασμού της Ρωσίας να συνεχίσει να ελέγχει την τροφοδότηση με σχετικά φθηνότερη ενέργεια την ευρωπαϊκή αγορά, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

Η Gazprom καλύπτει το 34% των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο και με τους αγωγούς αυτούς επιδιώκει να διατηρήσει την ισχυρή, σχεδόν μονοπωλιακή θέση που κατέχει στην αγορά ενέργειας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντ. Πεσκόφ είχε σπεύσει να διευκρινίσει ότι η Ρωσία και η Βουλγαρία έδειξαν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του Turkish Stream προς την Βουλγαρία αλλά δεν υπήρξε συγκεκριμένη συμφωνία στη διάρκεια της συνάντησης Πούτιν -Μπορίσοφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξήγησε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το σχέδιο, εάν δεν έχουν εξασφαλισθεί προηγουμένως εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν και όπως είπε η Σόφια και Μόσχα θα συνεχίζουν να εργάζονται για το σχέδιο αυτό.

Το μεγάλο αφεντικό της Gazprom ο CEO Αλεξέι Μίλλερ δήλωσε ότι η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream μπορεί να μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω των διασυνδετήριων συνδέσμων μεταξύ της Βουλγαρίας της Σερβίας και της Ουγγαρίας μέχρι το 2020. Η επέκταση του αγωγού Turkish Stream μπορεί να περάσει από το έδαφος της Βουλγαρίας της Σερβίας και της Ουγγαρίας είπε ο κ. Μίλλερ προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη των δικτύων διασύνδεσης μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ των τριών χωρών είναι σε απόλυτη συμφωνία με την τρέχουσα ευρωπαϊκή ενεργειακή νομοθεσία», αν και επανέλαβε ότι ένα τέτοιο έργο έχει ως προϋπόθεση να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις και διασφαλίσεις από την Κομισιόν. Η Βουλγαρία ήδη ξεκίνησε διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να πείσει την Ρωσία να στρέψει προς το Βουλγαρικό έδαφος την δεύτερη γραμμή του Turkish Stream και όχι προς την χώρα μας, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.» Του Νίκου Μελέτη Δευτέρα 02 Ιουλίου 2018, 00:04 https://www.liberal.gr/ 

Ουσιαστικά ο τούρκος πιέζεται από τον Ρώσο με σφήνα τον Βούλγαρο. 

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, το πρώτο φορτίο ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη από την νότια διαδρομή πρέπει να παραδοθεί μέσα στο 2019- 2020.

Εν τω μεταξύ το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού Turkish Stream έχει φτάσει στην μέση της διαδρομής στην Μαύρη Θάλασσα και ο Πούτιν σκέφτεται που θα συνεχίσει την κεντρική διαδρομή του προς ΕΕ ή μέσω Βουλγαρία ή μέσω τουρκίας;

Ο Ερντογάν πιθανώς για αυτή την αποτυχία να θεωρήσει υπεύθυνη την Ελλάδα και την γεωπολιτική προσκόλληση της στο άρμα των ΗΠΑ, άσχετα αν οι τελευταίες κάνουν τα γλυκά μάτια σε αυτόν με παράδοση των F- 35 για να τον αποσπάσουν έστω και την τελευταία στιγμή από τον Πούτιν.

Το παιχνίδι των διαδρομών των αγωγών είναι σκληρό και μαζί με αυτό των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου μπορεί να γίνει το καψούλι για παγκόσμια αναμέτρηση.

Ο τουρκικός λαός θα θέλει να ζεσταθεί τον χειμώνα που έρχεται , τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας είναι στο ναδίρ, ο σουλτάνος δεν έχει χρονικά περιθώρια.

Η δικαιολογία της άμεσης αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης θα τον οδηγήσει σε άμεση εμπλοκή με την Ελλάδα. 

Θα θελήσει να «απαγάγει Ελληνικό έδαφος» και μετά να διαπραγματευθεί πάνω σε όλα τα ανοικτά θέματα των τελευταίων δεκαετιών.

Αυτό άλλωστε φάνηκε και με την απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας.
Για αυτό τους απήγαγε για να εκβιάσει.

Τώρα όμως θα διαπραγματευθεί την Φιλανδοποίηση των Ελληνικών νησιών του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Δυτικής Θράκης, φυσικά και την απρόσκοπτη διέλευση του αγωγού Turkish Stream μέσω Ελλάδος.

Η Γερμανία πως και πως περιμένει τα πρώτα φορτία του φυσικού αερίου το 2019- 2020, μάλιστα τώρα που ο πρόεδρος Τράμπ πνέει μένεα.

Τελικά ο κόσμος μας έγινε πολύ άγριος και πολύπλοκος. 
Στοχοποιούν πάλι την Ελλάδα αλλά και αυτοί όλοι δεν θα έχουν καλή τύχη γιατί τους στοχοποίησε ο ΟΥΡΑΝΟΣ.

ΣΤΏΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.