10 Ιουλίου 2018

Απόρρητες οι τεχνικές προδιαγραφές για την Κάρτα του Πολίτη!

σχόλιο ID-ont: Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι προδιαγραφές για την Κάρτα του Πολίτη (Νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα). Όσο όμως και να ψάξετε δεν θα τις βρείτε, γιατί ενώ δημοσιεύθηκαν, τελικά δεν δημοσιεύονται, γιατί είναι απόρρητες!!! Πρόκειται για εθνικό μυστικό υψίστης ασφαλείας! Δηλ. θα κουβαλάμε επισήμως επάνω μας κάτι ηλεκτρονικό, που δεν θα ξέρουμε τι είναι και τι κάνει! Κι όλα αυτά από μια "αριστερή" κυβέρνηση που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεβασμό στην ελευθερία, την αυτοδιάθεση και εν γένει την προσωπικότητα του πολίτη, με ΜΥΣΤΙΚΗΣ όμως τεχνολογίας και δυνατοτήτων, σύγχρονα, χαφιέδικα μέσα. Ωραίοι αριστεροί να σου τύχουν... 

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό ΦΕΚ:

ΦΕΚ 2212/13-6-2018

Άρθρο 1

Ορίζουμε τις προδιαγραφές του νέου δελτίου ταυτότητας, ως αυτές περιλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο υπ’ αριθμ. πρωτ. 7008/13/52-κβ’ Τεύχος Β2’ «Απόρρητες Τεχνικές Προδιαγραφές Εντύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών», που συνέταξε ειδική επιτροπή και το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης, αποτελούμενο από είκοσι τέσσερις (24) σελίδες.

Άρθρο 2

Οι επισυναπτόμενες στην παρούσα απόφαση τεχνικές προδιαγραφές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8, παρ. 1, περ. α’ του ν. 3469/2006 «Εθνικό Τυπογραφείο, Εφημερίς της Κυβερνήσεως και λοιπές διατάξεις» (Α’ 131), του άρθρου 5, του ν. 3861/2010 «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο “Πρόγραμμα Διαύγεια“ και άλλες διατάξεις» (Α’ 112) και της υπ’ αριθμ. Φ. 120/01/510313/Σ.94 από 5-1-2018 απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας «Κύρωση του Εθνικού Κανονισμού Ασφαλείας (ΕΚΑ)» (Β’683), χαρακτηρίζονται απόρρητες, δεν δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν αναρτώνται στο διαδίκτυο, και δεν περιέρχονται σε γνώση τρίτων, πέραν των αρμοδίων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α., Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας /Α.Ε.Α., Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α.) και του αναδόχου του έργου, με την υπογραφή ρήτρας εμπιστευτικότητας. Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τις ανάγκες προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού, δύναται να δημοσιεύεται απόσπασμα των τεχνικών προδιαγραφών, ως περιλαμβάνονται στο υπ’ αριθμ. 7008/13/52-κ’ τεύχος Α’ «Τεχνικές προδιαγραφές του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας», Κεφ. 10.13, σελίδα 186 έως και 193.


Άρθρο 3 

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η παρούσα απόφαση, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 2, να δημοσιευθεί στην φημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε το ΦΕΚ στην πηγή



Share

1 σχόλιο:

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

Σημεία των καιρών (4) - Η φυλακή της νέας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και το ΧΑΡΑΓΜΑ στο DNA. (BINTEO)

https://www.youtube.com/watch?v=kTB5Dr2ehHE

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΦΕΚ 1476-Β, 27 Απριλίου 2018) ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ;

Στο νέο αυτό ΦΕΚ αναφέρεται επίσημα πλέον οτι οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΠΑΚΙ RFID, δηλαδή θα εμπεριέχουν αποθηκευμένα ψηφιακά δεδομένα και θα λειτουργούν και ανέπαφα (με ό,τι αυτό σημαίνει για την πιθανότητα ασύρματης υποκλοπής δεδομένων).
Η προθεσμία υποχρεωτικής αντικατάστασης των σημερινών ταυτοτήτων, μετά την έναρξη έκδοσης των νέων θα έχει ως εξής: Πρώτο γράμμα επιθέτου κατόχου: Α έως και Ε: 1 έτος, Ζ έως και Κ: 2 έτη, Λ έως και Ο: 3 έτη, Π έως και Σ: 4 έτη, Τ έως και Ω: 5 έτη

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ (και προφανώς επιμελώς) ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΦΕΚ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΔΑΚΤΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ (ψηφιακού ή μη), Ή ΑΛΛΩΝ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΙΡΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΠΑΛΑΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΚΛΠ).

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Α_Ν_Ο_Ι_Κ_Τ_Α ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝ. Η ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ-4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ-3 ΤΟΥ ΦΕΚ, ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ RFID ΤΣΙΠΑΚΙ ΘΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ "...τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης...", ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΕΚ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η "ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ", ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΣΩ USERNAME ΚΑΙ PASSWORD ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΦΟΡΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΠ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΠΩΣ Η ΙΡΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗ (σκανάρισμα της ίριδας του ματιού, μοναδική σε κάθε άνθρωπο), Η ΠΑΛΑΜΟΣΚΟΠΗΣΗ (σκανάρισμα της διάταξης των αιμοφόρων αγγείων της παλάμης) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Η ΔΑΚΤΥΛΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΦΕΚ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ;

Μήπως γιατι θέλουν στη φάση αυτή να αποφύγουν τις ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ιδίως των Ορθοδόξων Χριστιανών) στη χρήση ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ στη νέα ταυτότητα ; Μήπως γιατι ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο ποιά ή ποιές ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (Ιριδοσκόπηση, Παλαμοσκόπηση κλπ) θα χρησιμοποιήσουν τελικά για την αυθεντικοποίηση του κατόχου της Ταυτότητας ; Και εάν αυτό συμβαίνει, τότε μήπως στις νέες αυτές τεχνολογίες που εξετάζεται η χρήση τους, ή/και η μελλοντική συμβατότητα της με το Ηλεκτρονικό Σύστημα της Νέας Ταυτότητας είναι και η ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ DNA; όπου ανώδυνα θα εγγράφεται ένα ψηφιακό νούμερο με ακτίνες λέϊζερ πάνω σε κυτταρικό ιστό του ανθρώπινου σώματος (π.χ. σε οστό πίσω από το βλέφαρο, παράλληλα με τη διαδικασία της Ιριδοσκόπησης, ή σε οστό της παλάμης, ή του δακτύλου, παράλληλα με τη διαδικασία της Παλαμοσκόπησης, ή Δακτυλοσκόπησης;

Ο Άγιος Παΐσιος αναφέρει στο ιδιόχειρο σημείωμά του "Σημεία των Καιρών" οτι το σφράγισμα θα γίνει ΜΕ ΑΚΤΙΝΕΣ ΛΕΪΖΕΡ. Αυτό σημαίνει οτι το σφράγισμα ΔΕΝ θα είναι το γνωστό εμφυτεύσιμο τσιπάκι κάτω από το δέρμα που σκόπιμα ο διάβολος μας άφησε να περιμένουμε τόσα χρόνια, για να μας φέρει αθόρυβα το χάραγμα με τη νέα τεχνολογία εγγραφής ψηφιακών δεδομένων στο DNA. Το ιδιόχειρο σημείωμα του Αγ. Παϊσίου "ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ" μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ:
https://www.youtube.com/redirect?v=kTB5Dr2ehHE&redir_token=RTu9Gunios5HLSgGIQ2Jhg_3jQx8MTUzMTMwMzQ5MkAxNTMxMjE3MDky&event=video_description&q=http%3A%2F%2Fwww.pigizois.net%2Fafieromata%2Fpaisios%2Fsimeia_kairon_ger_paisiou_agioritou.pdf

ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.