Τελευταίες αναρτήσεις

13 Ιουλίου 2018

«ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ» ΤΩΡΑ (ΚΑΙ) ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ!

Ετοιμάζουν στην Ελλάδα καινούργιο... πακέτο. Το νέο πείραμα που αλλάζει την Ευρώπη άρχισε διά χειρός Βαυαρών και Ιταλών.

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Το ότι γίναμε «πειραματόζωα» της Ευρώπης για τα θέματα της οικονομίας, με τα Μνημόνια, το παραδέχονται πλέον όλοι, ακόμη και οι... αποτυχημένοι γιατροί των θεσμών. Η χώρα μας έγινε το μοντέλο για τη νέου τύπου κατοχή των χωρών του Νότου και αυτό δεν είναι άλλο από την ομηρία τους μέσω των χρεών.

Κοινοβούλια και δημοκρατικοί θεσμοί είναι πλέον παραδομένοι στα διευθυντήρια εξωθεσμικών οργάνων, που δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Eurogroup πήραν εξουσίες που μετέτρεψαν την Ευρώπη των λαών σε Ευρώπη των πειραμάτων, με τη Γερμανία να κάνει «κουμάντο» είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων σε διάφορα όργανα, τους οποίους «φυτεύουν» και τους κάνουν τη «βρόμικη δουλειά»

Αποτέλεσμα, η Γερμανία να θησαυρίζει από την κρίση που έπληξε τη χώρα μας, όπως και άλλες χώρες του Νότου, αλλά και την ίδια ώρα να βάζει τέλος στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Που, δυστυχώς, αντί να επενδύσει στην ευρωπαϊκή πολιτική ολοκλήρωση, μετατράπηκε σε μια νομισματική ένωση που το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Δυστυχώς, ο μεγάλος ηττημένος αυτής της κρίσης, που άρχισε ως οικονομική και μετατράπηκε σε κρίση θεσμών και πολιτικών, είναι η Ευρώπη και ο κεντρικός πυλώνας της, που ήταν το κοινωνικό κράτος. Και, αντί να βλέπουμε κάποιοι να συνέρχονται από τα επίχειρα της μετατροπής της Ελλάδας σε πειραματόζωο των Μνημονίων, βλέπουμε να μας ετοιμάζουν με μαθηματική ακρίβεια και το επόμενο πείραμα. Αυτό του Προσφυγικού.

Η τακτική τους είναι ίδια. Πώς μας έδεσαν χειροπόδαρα στα Μνημόνια; Οι Ελληνες είστε τεμπέληδες, ανίκανοι, κομπιναδόροι, πίνετε ούζα και κάνετε διακοπές, και ζείτε με τα δανεικά που εμείς σας δώσαμε. Μας εκμεταλλεύεστε για να περνάτε εσείς καλά.

Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός τους. Τι κάνουν τώρα στο Προσφυγικό; Μία από τα ίδια. Εσείς οι Ελληνες φταίτε, γιατί δεν φυλάτε τα σύνορά σας. Τρώτε τα λεφτά που σας δίνουμε για υποδομές και δεν κάνετε τίποτε. Εσείς είστε υπεύθυνοι που περνάνε όλοι αυτοί στις χώρες μας. Αυτά δεν λένε;

Ακούσατε κουβέντα για τις μπίζνες και τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζουν Αμερικανοί, Ρώσοι και λοιποί στην περιοχή, και είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει το προσφυγικό ρεύμα που έπνιξε την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλες χώρες;

Λένε λέξη για τις ευθύνες της Frontex, που υποτίθεται ότι την έχουμε καλέσει μήνες τώρα για να βοηθάει στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας; Ακούσατε να μιλούν για την Τουρκία -ουσιαστικά, όχι στα λόγια- που ανοίγει και κλείνει την κάνουλα κατά το δοκούν; Ή για τα όσα έπραξαν οι χώρες του Βίσεγκραντ, που ύψωσαν τείχη εντός της Ε.Ε. για να προφυλαχθούν;

Οχι, βέβαια, γι’ αυτά δεν λένε λέξη. Αρκούνται ως συνήθως να δείχνουν την ταλαιπωρημένη από τις δικές τους επιλογές Ελλάδα. Μια χώρα που εκεί που πάει να σηκώσει κεφάλι, οι τάχα μου δήθεν εταίροι τής ετοιμάζουν νέο... πακέτο, το Προσφυγικό. Εφτασαν στο σημείο να μας απειλούν πως αν δεν πούμε «ναι» στις διακρατικές συμφωνίες για τις επαναπροωθήσεις, να μας τους στέλνουν με το έτσι θέλω πίσω! Το νέο πείραμα που αλλάζει την Ευρώπη άρχισε διά χειρός των Βαυαρών και των Ιταλών. Αν κάτι σας λέει αυτό... 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.