19 Ιουλίου 2018

Πνευμάτωση Αντί Πνευματικότητας

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Πάντα απορούσα με την "πνευματική ελίτ" του τόπου, επειδή απέφευγε να τοποθετηθεί/αναμιχθεί σε θέματα μείζονος σημασίας όπως:
- Παιδείας
- Εθνικά ζητήματα
- Δημόσιας Ασφάλειας/Τάξης
- Εκκλησίας 
- Κοινωνικών αδικιών κ.ο.κ

Προφανώς η (τυχόν) συμμετοχή /ενδιαφέρον της απάδει προς την ιδιότητα, τις γνώσεις, το κύρος, την αποστολή της.

Χάρηκα όταν ένας φίλος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "αν θα ήθελα να μου στείλει ένα κείμενο "πνευματικών ανθρώπων" 
- "Και το ρωτάς" του είπα. "Στείλτο μου ... εχθές"(!).
Αφορούσε στην πρόσφατη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι συγγράφοντες και υπογράφοντες, τριακόσιοι (300) περίπου αυτοαποκαλούνται /αυτοσυστήνονται ως: Αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες. Μας ενημερώνουν ότι είναι: "Κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών". Υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής βαλκανικής γειτονίας, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις". Επιπρόσθετα μας διαβεβαιώνουν ότι: "Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών, και στηρίζουμε αυτή τη Συμφωνία επειδή αυτό είναι το πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον".

Αντιλαμβάνεστε τι αισθάνθηκα: Μακάρι να μην είχαν καθόλου αναμιχθεί, τοποθετηθεί και εκτεθεί. 

Εξηγούμαι:

1. "Είμαστε κατά των αναθεωρητισμών".
Σχόλιο: Εννοούν της αναθεώρησης των ιστορικών γεγονότων ή της κρατούσας ανιστόρητης άποψης περί .... απογόνων του Μ. Αλεξάνδρου Σκοπιανής απόκλισης και προδιαγραφών; Σας ακούγεται ως υψηλό διανόημα διανοούμενων αυτό ή ως διανοουμενίστικη πολιτική αβάντα;

2. "Είμαστε κατά των εθνικισμών". 
Σχόλιο: Η πλειοψηφία του λαού μας άραγε τι είναι; Σοβινιστές, διακατεχόμενοι από επεκτατικές τάσεις; 
Εκτός, εκτός αν πρόκειται περί (τύπο) γραφικού λάθους και εννοούν: "Εθνισμό". Δεν θέλω να το πιστέψω γιατί τότε τι "διεθνιστικό καθήκον" -όπως λένε- επιτελούν; 

3. Οι κ.κ διανοούμενοι έβαλαν στο ίδιο (φραστικό) τσουβάλι ασύμβατες έννοιες όπως: Πατριώτες, Διεθνιστές, Δημοκράτες. 

4. "Είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής βαλκανικής γειτονίας". 
Σχόλιο: Ποιός από εμάς τους μη διανοούμενους, μη αριστερούς, μη διεθνιστές φιλήσυχους ανθρώπους εμφανίζει ... πολεμοχαρείς τάσεις καταστροφής των γειτόνων; Ειδικότερα όταν ληφθεί υπ' όψιν ότι πρόκειται για συγγενείς -αδέλφια μας - πρώτου βαθμού με κοινό γεννήτορα Στρατηλάτη; 

5. Μίλησαν και για: "Ιστορική έντιμη Συμφωνία που κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα."
Σχόλιο: Οποία ευήθεια. Έχουν διανοηθεί οι περινούστατοι διανοούμενοι το τι ... ανοίγει;
Δεν απαιτώ να είχαν διαβάσει τις δικές μου (ή και άλλων) αναλύσεις. Ούτε να άκουσαν τις καμπάνες προειδοποίησης σχετικά με την Εθνικότητα, τη Γλώσσα, τον ελλοχεύοντα Αλυτρωτισμό! Ούτε το "πριν αλέκτωρ ... " δεν έχουν ακουστά; 

Δεν τους λέει τίποτα ο ενθουσιασμός των Σκοπιανών αξιωματούχων; 
Στα διεθνή φόρα (δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του πεφιλημένου στυλό) -αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες. Σκέτο. Χωρίς (Βόρειο) προσδιορισμό!!!
Ποιοί λοιπόν δικαιώθηκαν; Εκείνοι ή εμείς;

6. "Παρατηρείται άνοδος της Ακροδεξιάς του Εθνικισμού, του Σωβινισμού και του Ρατσισμού. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού".
Σχόλιο: Δεν θα μπορούσε να λείψει ο αναγκαίος ... μαϊντανός του φασισμού, από το πιάτο της προόδου και της Αριστεροεθνικοφροσύνης. Φαντάζονται οι υπογράφοντες ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν θέλουμε την συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" επειδή υπάρχει ο φόβος αυτό να γιγαντώσει το τέρας του φασισμού; 

Το μορμολύκειο/μπαμπούλας/σκιάχτρο της Ακροδεξιάς και του Φασισμού δεν πουλάει πλέον. Είχα προειδοποιήσει ότι αν συνέχιζαν θα κατέληγαν σε στρατολόγους αυτών που υποτίθεται ότι πολεμούν λυσσαλέα. 

Αδιανόητα τα όσα ισχυρίζονται οι διανοητές/διανοούμενοι.
Δυστυχώς απουσιάζει από το κείμενό τους, το στοιχείο της διανοητικότητας. 

ΥΓ Συνάγεται - από το κείμενό τους -ότι ο μείζων κίνδυνος είναι ο φασισμός και όχι ο αλυτρωτισμός των επίβουλων γειτόνων μας. Πασίδηλο πως το κενό/ έλλειψη πνευματικότητας, πληροί η (εγκεφαλική) πνευμάτωση των αεροβριθών αερολογούντων!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.