Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιουλίου 2018

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα

Του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου) 

Α) Πολλοί αδικούν τον κο Πρωθυπουργό και καταφέρονται εναντίον του, ο καθένας φυσικά για δικούς του λόγους.
Επειδή αντιπαθώ την αδικία- άλλωστε το "άδικον ουκ ευλογείται", όπως πιστεύουν ένθεοι και άθεοι - θα θυμίσω:

"Τέτοιος Πρωθυπουργός εμφανίζεται κάθε 100 χρόνια".
"Δεν κόψαμε καμία σύνταξη".(Σ.Σ Περιορίστηκαν απλώς στο κόψιμο του λαιμού των συνταξιούχων).
"Πολιτικός διαμετρήματος Πούτιν" 
"Ο λαός έχει ηγέτη του έναν έντιμο και άξιο Πρωθυπουργό, τον καλύτερο Πρωθυπουργό που έχει περάσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Τον Αλέξη Τσίπρα. (Σ.Σ Πάντως δεν αρκεί το "καλύτερος", επειδή υπάρχει και ο ... καλυτερότερος. Ποιός θα είναι ; Ο νύν, ο εν αναμονή ή ο σημερινός συγκυβερνήτης;). 

Με καθησυχάζει βέβαια το γεγονός πως από τον αλήστου μνήμης "χαρισματικό" - ως προς τι άραγε; - περάσαμε στον "καταλληλότερο", συνεχίζουμε με τον "καλύτερο μεταπολιτευτικά" και (πολιτικό) ισαπόστολο του Πούτιν.

Με μπερδεύει, με ανησυχεί η διαπίστωση ότι με τέτοιου μεγέθους ηγέτες, πως καταφέραμε (-νε) να βουλιάξει ο Τόπος; Μήπως είναι η ώρα ... καθρεφτίσματος όλων μας επειδή τους επιλέξαμε; 

Β) Θορυβήθηκαν οι Έλληνες όταν άκουσαν την διαβεβαίωση του κου Πρωθυπουργού στο Ζάππειο περί: "Αποκατάστασης των Αδικιών" (!).
Δηλαδή θα ... επαναφέρει, αποκαταστήσει, διαιωνίσει τις αδικίες; 
Αντί εξάλειψης, αποκατάσταση; 
Δεν γνωρίζω αν ό, τι εξωφρενικό ελέχθη οφείλεται στον ίδιο (γλωσσική παραδρομή;) ή τους ή τον λογογράφο του. Σε κάθε περίπτωση τέτοιες αναφορές προξενούν ανατριχίλα και καλό είναι να αποφεύγονται.

Γ) Επικροτώ απολύτως το μέτρο της μη χρήσης /χρησιμοποίησης των κινητών στα Σχολεία. Διαφωνώ ριζικά με την κατάργηση των καμερών παρακολούθησης. 
 
Δ) "Πριν αλέκτωρ... " Προσωπικά το έγραψα και προειδοποίησα αναφορικά με τις (αρνητικές για εμάς) συνέπειες του Σκοπιανού ζητήματος. Εμφανίστηκαν νωρίς, νωρίς. Ήδη ο κος Ζάεφ ομιλεί για ... "Μακεδόνες" -σκέτο- , για "Μακεδονικό Στρατό" (;), εθνότητα, γλώσσα, και διαιρεί στα .... 4 την Μακεδονία!!!
Οι δικοί μας ομιλούν την ... υβριστική διάλεκτο αλληλοκατηγοριών. 

Ε) Κάποιος (Γλωσσολόγος;) θα πρέπει να (επι)μορφώσει τους άσχετους πτυχιούχους ταγούς μας ως προς τους όρους εθνικότητα και ιθαγένεια. Δεν ταυτίζονται και συνεπώς καλό θα είναι να μην τα συγχέουν.

ΣΤ) Αφού, λόγω πλέριας και αρρωστημένης δημοκρατικότητας δεν γίνεται να καταργήσουμε τις συζητήσεις εντός της Βουλής, ας κάνουμε κάτι άλλο: Να πιέσουμε τους Εθνογονείς μας ώστε να απαγορευτεί η φθοροποιός τηλεοπτική μετάδοσή τους.

Προτιμότερο να μην βλέπουμε τις πεζοδρομιακού τύπου αντιαισθητικές "ανταλλαγές απόψεων".

Ζ) Γιατί ο τ. Αρχηγός της ΝΔ και Πρωθυπουργός δεν μίλησε (κάτι ψέλλισαν οι γνωστοί "κύκλοι" ) για το ζήτημα και τις δικές του διαπραγματεύσεις; 

Το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Για αυτονόητους λόγους, αλλά και γιατί επιτρέπει στους νυν κυβερνώντες να επικαλούνται πως και αυτός διαπραγματεύονταν για σύνθετη ονομασία.

Η) Ευκαιρία είναι - μετά τις προτάσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης- να δεχτεί η Κυβέρνηση να συμφωνήσουν όλοι στην μη περικοπή των συντάξεων. Αν μάλιστα καταργήσουν και τον ΕΝΦΙΑ, θα προσφέρουν μέγιστη κοινωνική υπηρεσία στον ταλαίπωρο λαό. 

ΥΓ Όπως βλέπετε απ' όλα έχει ο μπαξές. Ενδεχομένως και ....μπαξίσια!...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.