Τελευταίες αναρτήσεις

23 Ιουλίου 2018

Όταν η πολιτική εξουσία εργαλειοποιεί την Εκκλησία

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες μιας έντασης στην γεωπολιτική διαμάχη περί την Βαλκανική και την Ουκρανία μεταξύ Ρωσίας και της, υπό τις ΗΠΑ, Δύσης. Στη διαμάχη αυτή επιχειρείται και εν πολλοίς επιτυγχάνεται η εκ μέρους της πολιτικής εξουσίας εργαλειοποίηση επί μέρους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Απόρροια της είναι η χειραγώγηση τους σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Πιο συγκεκριμένα η Σκοπιανή πολιτική ηγεσία έχει εργαλειοποιήσει τη σχισματική ηγεσία της εκεί Ορθόδοξης Εκκλησίας και η αντίστοιχη ηγεσία της Ουκρανίας την ηγεσία των Ορθοδόξων σχισματικών της χώρας και των Ουνιτών, που εξυπηρετούν τη γεωπολιτική του Βατικανού. Ανάλογη εργαλειοποίηση παρατηρείται στην κυβέρνηση της Βουλγαρίας στο Πατριαρχείο της Σόφιας. Εξάλλου το Πατριαρχείο της Μόσχας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πολιτικής της ρωσικής κυβέρνησης και το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης τα αντίστοιχα της Δύσης….

Στην περί την εδαφική επιρροή στα Βαλκάνια και στην Ουκρανία διαμάχη των ισχυρών της Γης αναμίχθηκαν και οι μυστικές υπηρεσίες τους. Αυτές, με τις ενέργειές τους στην Ελλάδα διαμορφώνουν «πληροφορίες», που εξυπηρετούν τους σκοπούς τους. Κύριος στόχος τους η κάλυψη στην ελληνική κοινή γνώμη της συμφωνίας των Πρεσπών, με την πρόκληση επικοινωνιακού αντιπερισπασμού δια της αποπληροφόρησης και των χονδροειδών σχολίων.

Η προπαγάνδα των μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης προωθεί το ψέμα, πως όσοι πατριώτες υποστηρίζουν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, είναι «φασίστες». Σε αυτήν προσετέθη η «πληροφορία» ότι ελληνικοί εκκλησιαστικοί παράγοντες υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, «επειδή χρηματοδοτούνται ή έχουν σχέση με ρώσους» που, κατά την προπαγάνδα, «απεργάζονται την ρωσοποίηση της Ελλάδας (!!!), του Φαναρίου και της Ιερουσαλήμ»… Οι βαρύγδουπες αναφορές σε άσχετες, με το Μακεδονικό, πληροφορίες, διευκολύνουν το σκοπό της προπαγάνδας….

Το Φανάρι εμφανίζεται στις ΗΠΑ και στην ελληνική κυβέρνηση ότι τις βοηθάει, επιλύοντας την εκκλησιαστική πτυχή του Μακεδονικού. Επιδεικνύοντας «Παπική ισχύ», που δεν έχει, αγνοεί το Πατριαρχείο της Σερβίας, στο οποίο ανήκει εκκλησιαστικά η γειτονική, σήμερα σχισματική, Εκκλησία και τον κανονικό Αρχιεπίσκοπο των Σκοπίων και προωθεί την αναγνώριση στο γειτονικό κράτος αυτοκέφαλης Εκκλησίας, με το όνομα «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος», στο οποίο ουδείς μπορεί να αποκλείσει να προστεθεί «και πάσης Μακεδονίας», έστω «και πάσης Βόρειας Μακεδονίας»…. Προφανώς δεν υπολογίζεται στο Φανάρι ότι η τυχόν ενέργειά του θα προκαλέσει σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις του με το Πατριαρχείο της Σερβίας και με την Εκκλησία της Ελλάδος….

Η ξύλινη γλώσσα των τελευταίων ημερών προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Εμφανίζει τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να προωθούν τα ελληνικά συμφέροντα και την ελληνική κυριαρχία, ικανοποιώντας τις αλυτρωτικές επιδιώξεις των γειτόνων!… Και, από την άλλη, θέλουν να μας πείσουν ότι η σλαβική Ρωσία άλλαξε στάση στο όνομα «Μακεδονία», που το είχε αναγνωρίσει, όταν ήταν ήδη από καιρό γνωστή η πρόθεση των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ!….-

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.