Τελευταίες αναρτήσεις

14 Ιουλίου 2018

Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί σε νέα εθνική καταστροφή;

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Τσίπρας και Καμμένος (και τα άλλα παιδιά) καταστρέφουν βασικά και μοναδικής σπουδαιότητας εργαλεία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς και τις έμμεσες σε δεύτερο και τρίτο βαθμό κινήσεις για την περίπτωση που θα ασκηθούν από τους "φίλους" και τους "συμμάχους" υπερβολικές πιέσεις στην Ελλάδα.

Η απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών και η άρνηση εισόδου σε άλλους δύο αποτελεί εξόφθαλμη στυγνή ομολογία αλλά και κορύφωση της κυβερνητικής εξάρτησης υποταγής σε ξένες δυνάμεις και συμφέροντα που δεν δρουν απαραίτητα προς το ελληνικό συμφέρον, ενώ πάρα πολλές φορές έχουν αποδείξει έμπρακτα πως κινούνται ενάντια των ελληνικών συμφερόντων και δικαίων. 

Στην σχετικά πρόσφατη ελληνική ιστορία υπήρξε μια ακόμη τέτοια κυβέρνηση. Αυτή της στρατιωτικής χούντας, η οποία ήταν προσδεδεμένη στις επιταγές και τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Η κορύφωση αυτής της "πρόσδεσης" - υποταγής συνέβη στην τραγική κυβέρνηση του Ιωαννίδη. 

Αποτέλεσμα αυτής τότε της τυφλής κυβερνητικής υποταγής ήταν η προδοσία της Κύπρου και η εισβολή του τουρκικού στρατού, με αποτέλεσμα έως και σήμερα το βόρειο τμήμα της Κύπρου να βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή.

Ελπίδα όλων μας πρέπει να είναι πως δεν θα συμβεί - επαναληφθεί κάτι τραγικό εις βάρος της Ελλάδας, μετά την τελευταία αυτή δήλωση τυφλής υποταγής στα συμφέροντα των συμμάχων. 

Μιας υποταγής, η οποία αντίκειται όλων των ελληνικών συμφερόντων -οριζοντίως και καθέτως-, ενώ διαταράσσει στον απόλυτο βαθμό την ελληνική διπλωματία και εξωτερική πολιτική. 

Κάποιοι πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσουν πως δεν είναι δυνατόν να αναζητούν εξωτερική στήριξη για την πολιτική τους διάσωση, συνέχιση ή παράταση της κυβερνητικής τους θητείας, με ανταλλάγματα τα οποία χαρακτηρίζονται -και κρίνονται και από τους πλέον αδαείς και αδιάφορους- ως λίαν επικίνδυνα για την Ελλάδα. 

Όλοι εμείς οφείλουμε να κατανοήσουμε πως η συνέχιση της παρούσας κυβέρνησης ή η επιβίωση του παρόντος πολιτικού σκηνικού αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για την ίδια την χώρα. 

Η ευθύνη της επόμενης ημέρας ανήκει σε όλους εμάς που σωπαίνουμε ή επιτρέπουμε η ακεραιότητα και το αύριο αυτής της χώρας να ορίζεται από τυχάρπαστους πολιτικούς, αμφιβόλου ηθικής κυβερνώντες και μηδενικής προσφοράς προσωπικότητες, που έχουν αποδείξει ήδη και με απόλυτη επάρκεια τόσο την ματαιοδοξία τους, όσο και τα ελατήρια των ενεργειών τους που, τελικά, αποκαλύπτουν και την επικινδυνότητά τους. 

Στην Ελλάδα είναι γνωστό πως λειτουργούν ένα πλήθος μυστικών υπηρεσιών, από όλες τις σύμμαχες χώρες του δυτικού κόσμου, αλλά και από άλλες, που χαρακτηρίζονται ως λίαν προβληματικές για τις στοχεύσεις των ό,ποιων δράσεων εντός του ελληνικού εδάφους. 

Διερωτώμαι, λοιπόν...

Πόσοι αμερικανοί, γερμανοί, ιταλοί, άγγλοι, ολλανδοί ή και τούρκοι, ιρανοί, ιρακινοί, ιορδανοί έως και Κινέζοι διπλωμάτες ή πράκτορες έχουν απελαθεί από την Ελλάδα;
Κανένας, αρκετοί ή πολλοί;
 

Πιθανότατα κάποιοι έχουν απελαθεί για δραστηριότητες που ενόχλησαν τις ελληνικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα στα πλαίσια της "ανταποδοτικότητας" να απελαθούν και έλληνες διπλωμάτες ή πράκτορες. 

Σε πόσες περιπτώσεις διέρρευσε κάτι τέτοιο στον Τύπο;
Σε καμία... Και ξέρετε γιατί δεν διέρρευσε τίποτε; Προκειμένου να μην διαταραχθούν οι διπλωματικές και -φυσικά- οικονομικές σχέσεις των κρατών.
Το γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να διαρρεύσει τώρα -με τη γνωστή μέθοδο- κινήσεις που από τη φύση τους κατά κανόνα δημιουργούν ή κλιμακώνουν την ένταση μεταξύ χωρών, είναι ένα ερώτημα που δεν πρόκειται να απαντηθεί. Ούτε καν για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής...
 

Και δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ: 

Από μια κυβέρνηση που δρα ιδεοληπτικά και καιροσκοπικά στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως, υποτακτικά έναντι τρίτων χωρών. Από μια κυβέρνηση που δεν σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα παρά μόνο εάν εξυπηρετούνται οι σκοποί της. Από μια κυβέρνηση που μετά το δημοψήφισμα του 2015 λειτουργεί υπό καθεστώς πολιτειακής ανωμαλίας. Από μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό ως κατεχόμενο και που ταυτόχρονα φοβάται να τον αντιμετωπίσει με δημοκρατικές διαδικασίες (βλ. εκλογές). Από μια κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται την ματαιότητα της διατήρησής της στην εξουσία, αλλά κυρίως, έχει χάσει και την ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα και τον λαό που, υποτίθεται, εκπροσωπεί. Από μια κυβέρνηση που λειτουργεί επικοινωνιακά και όχι επί της ουσίας, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί. Από μια κυβέρνηση που δεν έχει όραμα, λύσεις και πολιτικές προτάσεις που θα δημιουργήσουν και δεν θα καταστρέψουν... 

Δυστυχώς, τέτοιες κυβερνήσεις τείνουν να μετατρέπονται σε στυγνά καθεστώτα, εξαρτώμενα από ξένες δυνάμεις και λειτουργούντα ως εκτελεστές εντολών που δεν αποφέρουν μηδενικά οφέλη, αλλά δημιουργούν επιπρόσθετα μείζονα προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους, νομοτελειακά, επιφέρουν την καταστροφή. 

Αυτού του είδους οι κυβερνήσεις χαρακτηρίζονται επιεικώς ως καθεστώτα... Και αυτού του είδους τα καθεστώτα φέρνουν μόνο πόνο και καταστροφή. Ενώ είναι συνδεδεμένα με εθνικές τραγωδίες και με αίμα αθώων... 

Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό αντιμετωπίζουμε σήμερα. Μια επικείμενη (ορατή δια γυμνού οφθαλμού) εθνική καταστροφή και τραγωδία. Ο σχεδιασμός αυτής της καταστροφής έγινε από "φίλους" και "συμμάχους". Όμως, την ευθύνη υλοποίησης της τραγωδίας ανέλαβαν αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα των χρόνων των μνημονίων. 

Συμπερασματικά λοιπόν, η Ελλάδα, η χώρα που δεν έχει απελάσει ούτε έναν τουρκοπράκτορα, το κάνει σε ρώσους διπλωμάτες. Άρα την εθνική μας κυριαρχία δεν απειλείται στην Θράκη και στο Αιγαίο από τα υποχείρια της ΜΙΤ στα νησιά. Σύμφωνα με την σημερινή κυβέρνηση, η εθνική μας κυριαρχία απειλείται από τους μοναχούς στο Άγιον Όρος! 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.