Τελευταίες αναρτήσεις

8 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΙΣΕΟΣ ΑΙΩΝΟΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Ούτε εκατό μέτρα δεν χωρίζουν ένα σύμβολο της ελληνικής αρχαιότητας από τα θλιβερά «οικόσημα» της νεοελλαδίτικης σήψης 

Του Παναγιώτη Λιάκου

Στη μεγάλη φωτογραφία βλέπουμε ένα από τα έξοχα γλυπτά του Ζαππείου, το άγαλμα του «Σατύρου» [έργο που φιλοτέχνησε ο Γ. Δημητριάδης (1880-1941), ο αποκαλούμενος και «Αθηναίος»], ο οποίος μορφικά παραπέμπει σε Ερωτα, και μάλιστα δαδούχο. Στην κατεχόμενη Αθήνα, που έχει παραδοθεί στους βαρβάρους, αποϊεροποιήθηκε, βεβηλώθηκε, πυρπολήθηκε το 2008 και λεηλατείται καθημερινά από τα εμέσματα του Ταρτάρου. Το άγαλμα του «Σατύρου» διαλύεται. Σαν το έθνος των Ελλήνων κι αυτό, υποκύπτει στον πανδαμάτορα χρόνο. 

Η φρικτή κατάρα της παρακμής το έχει χτυπήσει και το υλικό της κατασκευής του πολιορκείται από τις μπογιές που του έχουν πετάξει αφιονισμένοι μισέλληνες, από την οξείδωση και από τα περιττώματα των περιστεριών που κουρνιάζουν πάνω του. Ο δήμος να φροντίσει το άγαλμα; Ποιος δήμος; Αν υπήρχε δημοτική Αρχή, η πρωτεύουσα της Ελλάδος, η θεοβάδιστη Αθήνα, δεν θα έζεχνε, δεν θα σκυλοβρομούσε σαν αποχωρητήριο. Η εικόνα της πόλης είναι φωτογραφία της ψυχής των αρχόντων της.

Στην πιο μικρή φωτό διακρίνεται η νικηφόρος παντιέρα της Μεταπολίτευσης. Ο καραγκιόζ μπερντές, το θριαμβεύον αντίσκηνο! Αυτό είναι το τυπικό ενδιαίτημα όσων κατώκησαν σε σοσιαλίζουσες ιδεολογικές φαβέλες. Εντός του Καλλιμαρμάρου στήθηκε ο μπερντές, καθώς κι ένα πάλκο, για να βομβαρδιστούν τα μάρμαρα με τις ινδοανατολίτικες συχνότητες της αφόρητης «μουσικής» του Τσιτσάνη (προσωπική άποψη τούτο. Πάντα ισχύει το «περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα»). Για πολλοστή φορά τιμώνται τα κατσαρωμένα φάλτσα του αείμνηστου Τσιτσάνη και ο μουσικός τρόπος του, ο οποίος επιβλήθηκε δι' αγράφου νόμου από τα αλλεπάλληλα καθεστώτα του κανονικού ΠΑΣΟΚ ή και των υπογάλαζων απομιμήσεών του.

Ο «Σάτυρος», σχεδόν μόνος, έχοντας εγγύς του έναν άστεγο που κοιμάται στο παγκάκι, οξειδώνεται και είναι έτοιμος να γυρίσει τη δάδα προς το έδαφος (σύμβολο θανάτου για την αρχαιότητα), και τα τσιτσάνεια αντίσκηνα τιτάνια σκεπάζουν το στερέωμα και επιβάλλονται από μια πνευματική τυραννία, η οποία στέριωσε κραυγάζοντας συνθήματα περί δημοκρατίας.

Μακάρι να μπορούσαμε να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο στην αρχαία Αθήνα... 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.