Τελευταίες αναρτήσεις

7 Ιουλίου 2018

Το αίμα του Μελά

Σπάνια φωτογραφία του Παύλου Μελά με τον γιό του.
Η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. και η πρόφαση του ονόματος

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Aπό όσα διαβάζω και μαθαίνω, αντιλαμβάνομαι ότι ο Καμμένος δεν επιδιώκει την πτώση της κυβέρνησης. Τη φθείρει, αλλά αντικειμενικός σκοπός του δεν είναι να τη ρίξει. Το πρόβλημα που έχει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είναι η ποιότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του. Είναι προφανές ότι δεν την ελέγχει.

Χθες, αν ο πρωθυπουργός, οιοσδήποτε πρωθυπουργός, δεν ήταν όμηρος της ασθενικής δεδηλωμένης των 152, θα έπρεπε να είχε απολύσει τον υφυπουργό Μεταφορών. Στέκεται ποτέ πρωθυπουργός -και αν ναι, με ποιο ηθικό κύρος;-, αν ο τελευταίος υφυπουργίσκος που διόρισε στο υπουργικό συμβούλιο πάει στα κανάλια, του κουνά το δάχτυλο και του λέει «είναι ανίσχυρη η υπογραφή σου»; Ο πρωθυπουργός που δεν θα πετάξει με τις κλοτσιές από το παράθυρο έναν τέτοιον υφυπουργό προφανώς δεν στέκεται. Αλλά, επειδή ο Τσίπρας σήμερα είναι όμηρος μιας ασθενικής δεδηλωμένης, έκανε ότι δεν άκουσε.

Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος υφυπουργός ήχθη προς ανάκριση στα γνωστά τηλεοπτικά ανάκτορα αναλόγως με το 1965, όταν Νιάρχος - Πάππας (σύμφωνα με τη μαρτυρία Μητσοτάκη) ενεπλάκησαν στην ανατροπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου. Τότε, βεβαίως, τους πήγαιναν σε άλλα ανάκτορα, τώρα τους πάνε στα τηλεοπτικά.Αλλο παράδειγμα ποιότητας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., εις μέχρι πρότινος βουλευτής τους. Τον άκουγα χθες στο ραδιόφωνο. Τι κάνει, άραγε, ένας ανεξάρτητος βουλευτής, τον οποίο ο αρχηγός του κατηγορεί δημοσίως ότι χρηματίστηκε;

Κοιτά αμέριμνος προς τον ουρανό; Αν έχει προσωπική τιμή, κάνει το αυτονόητο: Υποβάλλει μήνυση. Τι απάντησε χθες ο «ανεξάρτητος»; «Δεν θα πέσω στη λούμπα»! Και τι άλλο επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς: Οτι συναντήθηκε με παλαιό συνεργάτη διάσημου πολιτικού προσώπου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για να ιδρύσουν νέο δεξιό κόμμα και με άλλους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Και τι άλλο είπε; Οτι «την προσεχή εβδομάδα θα έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις». Κάλχας! Ποια ποιότητα Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., λοιπόν! Υπάρχουν δυο τρεις σοβαροί άνθρωποι και, από εκεί και πέρα, το χάος.

Λοιπόν, για να μιλάμε ανοιχτά: Καμιά έγνοια δεν έχουν για τη Μακεδονία όσοι ανεξαρτητοποιούνται. Αλλα πράγματα παίζονται στο παρασκήνιο. Καμιά σχέση δεν έχει η οργή εκατομμυρίων Ελλήνων για το ξεπούλημα που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα στο ζήτημα της Μακεδονίας με τα κίνητρα εκείνων που ανεξαρτητοποιούνται στο όνομα της Μακεδονίας. Αν την αγαπούσαν τόσο πολύ, θα είχαν ήδη παραιτηθεί από τις έδρες τους.

Εμείς, που νιώσαμε ασύλληπτη οργή ακούγοντας τον Ζάεφ να ισχυρίζεται ότι είναι «Μακεδών» πατώντας στα ιερά χώματα της Φλώρινας, ναι, θέλουμε να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως και άλλοι, που χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας για να γλιτώσουν τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης. Με αυτούς κανείς δεν μπορεί να έχει σχέση. Ο Παύλος Μελάς δεν έχυσε το αίμα του για να γλιτώσουν τις διώξεις επίορκοι.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.