Τελευταίες αναρτήσεις

13 Ιουλίου 2018

ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΕΞΟΥΣΙΑΣ ΛΕΜΕ: ΑΕΡΑ - ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ…

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Ιουλίου 2018 στην εφημερίδα “Μακελειό” δημοσιευόταν μια ακριβής, εμπεριστατωμένη επιστημονική έρευνα του καθηγητή Στατιστικής κ. Επαμεινώντα Πανά! Και γνωρίζουμε από το παρελθόν την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεως που έχει διενεργήσει ο καθηγητής Πανάς! 

Σε αυτήν την δημοσκόπηση – από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων – βγαίνει το τραγικό συμπέρασμα, πως η Δημοκρατία είναι στο απόσπασμα! 

Αφού όπως αναφέρει ο κ. Πανάς:

«Προκειμένου να αξιολογήσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας της χώρας μας, από την οπτική πλευρά των πολιτών, πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι δικές τους στάσεις – απόψεις ως προς την ποιότητα της Δημοκρατίας που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται. Αξιολόγηση της ποιότητας της Δημοκρατίας σημαίνει ότι δεν γίνεται αναφορά στην έννοια της Δημοκρατίας ως μιας “ιδεώδους κατάστασης”, αλλά αξιολογείται η Δημοκρατία στην πράξη, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από τους πολίτες. Αυτή η μορφή αξιολόγησης της Δημοκρατίας επικεντρώνεται στις δημοκρατικές πρακτικές των θεσμών.

Τονίζεται εδώ ότι η αξιολόγηση της ποιότητας της Δημοκρατίας είναι διαφορετική από την αξιολόγηση της ποιότητας της κυβέρνησης. Η αξιολόγηση της κυβέρνησης σχετίζεται με τη βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση του πολίτη από τις κυβερνητικές πολιτικές και το αντίστοιχα αποτελέσματα.

Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε το ακόλουθο ερώτημα: “Πιστεύεται ότι τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή, γρήγορα χάνουν την επαφή τους με τα προβλήματα των πολιτών;”!
Οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα δίνουν μια εκτίμηση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας!

Το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι πιστεύουν πολύ, ότι τα κόμματα όταν μπουν στη Βουλή χάνουν την επαφή τους με τα προβλήματα του λαού μας και το 34,99% ότι το πιστεύουν! 
Δηλαδή, ένα ποσοστό της τάξεως του 91,99% του λαού μας, “εκτελούν” την Δημοκρατία μας με τη σημερινή μορφή της! 

Η Δημοκρατία “κάτω από τη βάση”…

Έτσι, παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι πολίτες - σχεδόν 9 στους 10 – έχουν τη γνώμη ότι τα κόμματα χάνουν την επαφή τους με τα προβλήματα των πολιτών, όταν βρεθούν στη Βουλή. 
Αυτό είναι μια εικόνα, απορρόφησης των κομμάτων από το Σύστημα.

Ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μανωλεδάκης είχε επισημάνει, ότι:

“Η θεσμική λειτουργία στη σύγχρονη Ελλάδα έχει φτάσει στο έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης. Υπάρχει μια ανεξέλεγκτη εξουσία – κομματική - που χωρίς φραγμούς προχωρεί στην άπληστη επιβολή της στο δημόσιο βίο της χώρας”

Αυτή καταλύει στην ουσία την επαφή των κομμάτων με τα προβλήματα των πολιτών. Δεν υπάρχει αξιοπιστία λόγου μεταξύ βουλευτών και πολίτου. Επομένως, δεν είναι περίεργο που οι υπαίτιοι της σημερινής καταστροφής και παρακμής της χώρας, αντί να δεχτούν κάποιας μορφής απαξίωσης και τιμωρίας γίνονται οι ίδιοι τιμωροί των Ελλήνων πολιτών – οι περισσότεροι των οποίων δεν ευθύνονται - μέσω της αυθαίρετης επιβολής των Μνημονίων!

Συνεπώς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολίτες, σε υψηλό ποσοστό (αθροιστικά “το πιστεύω πολύ” και “το πιστεύω”) δείχνουν ότι η ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, θα πάρει βαθμό “κάτω από τη βάση”.

Το υψηλό επίπεδο αποχής που παρατηρήθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ενδέχεται να ερμηνευτεί ως αποτέλεσμα απαξίωσης των πολιτικών από τους πολίτες, αφού αυτοί δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν τα προβλήματά τους.

Όμως εδώ εμφανίζεται ένας κίνδυνος για τη Δημοκρατία: Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη και αναπτύσσεται ο κυνισμός, μοιραία υποβαθμίζεται η βασική αρχή της Δημοκρατίας: Η αντιπροσωπευτικότητα»! 

Δεν έχουμε Δημοκρατία, αλλά στυγνή κομματοκρατία… 

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε, ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά δυστυχώς, στυγνή κομματοκρατία και έτσι η Δημοκρατία βρίσκεται στο απόσπασμα.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όχι μόνο, αντί να είναι όργανα ασκήσεως πολιτικής στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, μετατράπηκαν σε συντεχνίες συμφερόντων, πεδία διαπλοκής με τους οικονομικά ισχυρούς παράγοντες.

Αυτά τα κόμματα έχουν διαμορφώσει το Σύνταγμα προς εξυπηρέτηση των συντεχνιακών τους συμφερόντων. Π.χ. “ασυλία βουλευτών”, “νόμος περί ευθύνης υπουργών” κλπ. 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον εκλέγουν τα κόμματα, απογυμνωμένο από κάθε αρμοδιότητα. Απλώς τον χρειάζονται ώστε να διακοσμεί την κομματική τους αυθαιρεσία, που πηγάζει από την Εξουσία, και όχι να είναι ο θεματοφύλακας του πολιτεύματος και ο φρουρός του Συντάγματος.

Κάθε κυβέρνηση εκλέγει, δικό της Πρόεδρο της Βουλής, δικούς της Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αλλά και την ηγετική εξουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος. Τοποθετούν σε όλες τις Δημόσιες και Κρατικές θέσεις κομματικούς εγκάθετους, εξουσιάζοντας το Κράτος προς δικό τους όφελος. Χειραγωγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων. Αλώνουν και καθιστούν όμηρους της πολιτικής τους τις Ανεξάρτητες Αρχές Εξουσίας! Ελέγχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και φοιτητικές παρατάξεις!

Έτσι, όλες οι μορφές συλλογικότητας είναι υπό τον έλεγχό τους, αφού συγκροτούνται από τους κομματικούς εκπροσώπους και αποβλέπουν στο παραταξιακό, αλλά και το δικό τους προσωπικό συμφέρον! 

Αλλά, το χειρότερο όλων είναι ότι όλοι αυτοί εξυπηρετούν, υπακούοντας τυφλά τους στόχους της Διεθνούς Εξωπολιτικής Εξουσίας, πουλώντας χωρίς ίχνος συνείδησης, ακόμη και τα εθνικά μας θέματα, εις βάρος της Πατρίδος και του Έθνους των Ελλήνων!

Αυτά τα κόμματα Εξουσίας, δεν είναι κομματικοί μηχανισμοί, είναι καρκινώματα στο κοινωνικό Σώμα, εστίες θανατηφόρας μόλυνσης στο κορμί της Ελλάδος! 

Προϋπόθεση της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας είναι – βέβαια - η ύπαρξη των κομμάτων. Ποιος όμως θέτει τους όρους για να λειτουργήσει η Δημοκρατία;
Τους θέτει το Σύνταγμα της χώρας! Άρα, το Σύνταγμα ως πρωτογενές θεσμικό δεδομένο είναι υπέρτατο των κομμάτων! 
Το Σύνταγμα το συντάσσει συνταγματική εθνοσυνέλευση με εντολοδόχους εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό, γι΄ αυτόν τον ειδικό σκοπό; 
Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει, είναι πως δεν έχουμε πραγματική Δημοκρατία, αλλά στυγνή κομματοκρατία.

Επομένως το συμφέρον, η πρόοδος και το καλό της Πατρίδος απαιτούν τη γέννηση της πραγματικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μορφή των σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων και το ελλιπέστατο Σύνταγμά μας! 

Η συνεχής ίδρυση νέων κομμάτων, έχει σκοπό την αποστροφή των πολιτών στην πολιτική…

Στην δημοσκόπηση του καθηγητή της Στατιστικής κ. Επαμεινώντα Πανά, γίνεται λόγος και για τη μη συνεργασία των πατριωτικών κομμάτων, των ευρισκομένων στα δεξιά της ΝΔ!

Ποιοι είναι λοιπόν εκείνοι οι λόγοι που δεν κάθονται σε ένα τραπέζι για να βρουν μια ενωτική λύση, όταν τα προβλήματα της χώρας απαιτούν πατριωτισμό και όχι εθνομηδενισμό!

«Ενδιαφέρονται για το κόμμα τους περισσότερο παρά για τους Έλληνες: τάχτηκε το 27,84%. Ενδιαφέρονται για τις φιλοδοξίες τους: τάχτηκε το 25,22%. Κίνητρό τους τα βουλευτικά προνόμια: τάχτηκε το 23,03%. Οι μεταξύ τους φιλονικίες: τάχτηκε το 16,03%.

Βέβαια, ο κ. Πανάς αναφέρει: «Υπάρχει μία κόπωση στον πατριωτικό χώρο. Συνεχώς ιδρύονται νέα κόμματα. Τι μήνυμα άραγε δίνουν τα κόμματα αυτά στους Έλληνες πατριώτες; Μπορούν από μόνα τους αυτά τα κόμματα να βοηθήσουν την ελληνική κοινωνία να βρει τις αξίες της και να βγει από την κρίση;

Φυσικά, μέσα στο κλίμα της συνεχούς ιδρύσεως νέων κομμάτων, χωρίς αυτά να έχουν νέες προοπτικές, οδηγούνται σε αδιέξοδο, οι οποίες προσπάθειες σωτηρίας από τα ουκ ολίγα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας! 

Υπό διάλυση ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ που υπηρέτησαν το Σύστημα…

Μια εν μέρει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, δίνει ο ίδιος ο κ. Πανάς:

«Το πιο απίστευτο είναι και τούτο το γεγονός. Δυο κόμματα, ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου ήσαν καθαρά πατριωτικά και αντιμνημονιακά κόμματα. Κι όμως και τα δυο κόμματα συνεργάστηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο στην άσκηση Μνημονιακών πολιτικών. Αυτό ασφαλώς έχει φθείρει και έχει πλήξει την εκλογική τους δύναμη, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τους ΑΝΕΛ (σ.σ. θεωρώ ότι και ο ΛΑΟΣ έχει πληγεί απεριόριστα αφού η ύπαρξη του κόμματος τείνει στον αφανισμό)!

Τα όσα συνέβησαν με τις πολιτικές των δυο αυτών κομμάτων, ασφαλώς επηρεάζουν τις προθέσεις του πατριωτικού χώρου. Κάνοντας τη Μνημονιακή τους στροφή – τα δυο αυτά κόμματα – προσέθεσαν το στοιχείο της αμφιβολίας στον ψηφοφόρο, αφού ήταν πρωτίστως πατριωτικά και αντιμνημονιακά…»!

Η υπόλοιπη αλήθεια, ώστε να μην συνενώνονται τα δεξιά πατριωτικά κόμματα – έχω αναφερθεί εκτενώς και λεπτομερειακώς σε προηγούμενα άρθρα μου – είναι το ίδιο το Σύστημα (σ.σ. πολιτικό, οικονομικό, ΜΜΕ)!

Αφού πολλά εξ αυτών είναι “Δούρειοι Ίπποι” του Συστήματος! Που από πίσω από πολλά από αυτά κρύβονται κόμματα κοινοβουλευτικά, που σκοπό έχουν τη χειραγώγηση αυτών των μικρών κομμάτων! Για να τα χρησιμοποιήσουν, όπως χρησιμοποίησε τον ΛΑΟΣ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ! 

Που τα ΜΜΕ “αποκρύπτουν” τις πραγματικές υγιείς φωνές τους!

Μια ματιά στην βραδινή τηλεοπτική εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Contra Channel, θα σας κάνει να διακρίνετε ορισμένα από όσα καταγγέλλω παραπάνω.
Όπως κατά το παρελθόν τον ίδιο ρόλο έπαιζαν ο Πρετεντέρης και οι λοιποί προπαγανδιστές του Συστήματος από το Mega! 
Μαθαίνετε ακόμη περισσότερα στα άρθρα μου του Σαββάτου και της Κυριακής στην Ελεύθερη Ώρα!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.