Τελευταίες αναρτήσεις

7 Ιουλίου 2018

Ποιοι προσπαθούν να διχάσουν την Κεντροδεξιά για τις εκλογές στην Αθήνα;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Διάβασα ένα πολύ «περίεργο» πολιτικό κείμενο για τα τεκταινόμενα στο Δήμο της Αθήνας εν όψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών που θα γίνουν σ΄ ένα χρόνο , ένα οπωσδήποτε καλογραμμένο κείμενο με τίτλο «Το στρατηγικό “σάστισμα” Μπακογιάννη, έδωσε πάτημα στην Όλγα να κερδίσει ζωτικό χώρο στη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων», ανηρτημένο στο http://ysterografa.gr με την υπογραφή της Ψυχολόγου ( που συστήνεται και ως Ιστοριοδίφης) Μαρίκας Λυσιάνθη.

Μεγάλο θέμα η Αθήνα και ο Δήμος της. Ανέκαθεν. Και για να γράψεις γι αυτόν, δεν αρκεί να γράφεις καλά και να έχεις κάποιες ιδέες και κάποιες γνωριμίες. Και φυσικά δεν αρκεί να είσαι «Ψυχολόγος – Ιστοριοδίφης», παρ΄ όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφω για τις ειδικότητες αυτές. Χρειάζεται - ακόμα κι αν δεν είσαι Αθηναίος- να ξέρεις πρόσωπα και πράγματα μέσα στο Δήμο και να έχεις διανύσει χιλιόμετρα μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδρομές του, να μένεις χρόνια στην Αθήνα, να κυκλοφορείς μέρα και νύχτα στο Κέντρο, να ξέρεις τις γειτονιές του. Μόνον έτσι μπορείς να πεις ότι έχεις τη δυνατότητα να κρίνεις τι θα πει «ζωτικός χώρος στη μάχη της Αθήνας», τι είναι και τι σκέπτεται ο Αθηναίος ψηφοφόρος, τι τον απασχολεί, τι τον πονάει, τι τον εξοργίζει και τι αναζητεί.

Και τα λέω αυτά επειδή το – είπαμε… «καλογραμμένο»- κείμενο της κυρίας Λυσιάνθη για την οποία διάβασα πολλές αναρτήσεις της αλλά ούτε ένα βιογραφικό της, αντιμετωπίζει τις εξελίξεις στο Δήμο της Αθήνας με τη λογική των «εσωτερικών διεργασιών» στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ή το «Κίνημα Αλλαγής». Όλοι οι έξυπνοι, διαβασμένοι και προικισμένοι άνθρωποι μπορούν να γράψουν μια πολιτική ανάλυση που να «στέκεται». Όχι όμως για το Δήμο της Αθήνας και ιδίως σήμερα.

Έτσι λοιπόν, ο απροκάλυπτος τρόπος με τον οποίο η κυρία Λυσιάνθη ευνοεί την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της αγαπητής μου Όλγας Κεφαλογιάννη σε σχέση με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του επίσης αγαπητού μου Κώστα Μπακογιάννη (Κώστα Μπακογιάννη και όχι «γυιού του Παύλου Μπακογιάννη») όπως και η ευκολία με την οποία η συγγραφεύς μιλά για «στρατηγικό σάστισμα Μπακογιάννη» και επίσης για «βανδαλισμό της υστεροφημίας της Αθήνας, στα χέρια του ελάχιστου Γιώργου Καμίνη», μιλώντας ακόμα και για «χαριτωμένες υποψηφιότητες τύπου Πατούλη, που μετά από έναν… ωκεανό αξιωμάτων, αποφάσισε να κάνει… μεταγραφή δήμου, προδίδει προθέσεις.

Κυρίως γιατί η συγγραφέας αποπειράται να εξευτελίσει το σημερινό Δήμαρχο, προσπαθεί να γελοιοποιήσει τον Γιώργο Πατούλη και αποκαλεί «γυιό του Παύλου Μπακογιάννη» τον Κώστα Μπακογιάννη αλλά όχι «κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη» την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κάπου βέβαια αναφέρει ότι «Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι, καμία μάχη δεν κερδίζεται προτού καν δοθεί.» Αλλά μόνο αυτό, δεν σώζει το περίεργα αστήρικτο κείμενο.

Έχω παρακολουθήσει «από μέσα» την πορεία στο Δήμο Αθηναίων του Αντώνη Τρίτση, του Μιλτιάδη Έβερτ, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Νικήτα Κακλαμάνη και τώρα, ως δις εκλεγμένος με την «απέναντί του παράταξη», του Γιώργου Καμίνη. Και δεν ξέρω τίποτε παρά μόνο «παραπολιτικές» πληροφορίες.

Συνιστώ στην κυρία Λυσιάνθη, απ΄ όπου κι αν κατάγεται, όπου κι αν ζει, ό,τι κι αν επιδιώκει, αν θέλει – που μπορεί- να ξεχωρίσει ως συγγραφέας, αναλυτής, αρθρογράφος, να μη βιάζεται. Διότι μπορεί και να πρόκειται για «στρατηγικό σάστισμα» η συμπεριφορά του Μπακογιάννη, αυτή όμως δεν είναι και η ουσία της πολιτικής στρατηγικής;

Και κυρίως, ας μην επιχειρεί να διχάσει την Κεντροδεξιά Παράταξη αφού και η ίδια ομολογεί ότι ο Δήμος Αθηναίων «μετά βεβαιότητας θα επιστρέψει στην πολιτική στέγη της Κεντροδεξιάς το 2019».Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.