Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιουνίου 2018

Απαιτώ Αναγνώριση της Προσφοράς μου

Του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Τελικά τούτη η υποκριτική αχάριστη πολιτεία συνεχίζει να με αδικεί (μαζί βέβαια και με κάποια εκατομμύρια άλλους συνέλληνες).

Όσο για τους ... "πολιτικούς", αυτοί δεν (πρέπει να) κρίνονται πλέον επειδή έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. 

Έκπληκτος άκουσα τον κο Πρωθυπουργό να μοιράζει - ως φιλάνθρωπος /Καραμουρτζούνης φιλοδώρημα /αντίδωρο/ "κοινωνικό μέρισμα" στους οικονομικά ασθενέστερους. Θα μου πείτε :"Κακό είναι αυτό;". Κάθε άλλο. Πράττει άριστα. Η έκπληξη οφείλεται όχι στην παροχή, αλλά στην παράλειψη και την οικειοποίηση /σφετερισμό. Περιέργως ... του διέφυγε να με αναφέρει με αποτέλεσμα να κρατήσει όλη την δόξα για την παροχή του βοηθήματος για τον ίδιο.

Πάντως δεν ειπώθηκε λέξη για την προέλευση αυτών των χρημάτων. Από που άραγε προήλθαν; Ποιός /ποιοί τα έδωσαν; Που /σε ποιούς πρέπει να οφείλουν χάριτες οι Αντιδωρολήπτες; 

Μήπως στους -ανύπαρκτους - επενδυτές; Την ανατροπή του αρνητικού μας εμπορικού ισοζυγίου, στην υπεραπόδοση της - ανακριβώς - αποκαλούμενης "βαριάς βιομηχανίας" - Τουρισμού; 

Άραγε δημιουργήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, κινήθηκε η αγορά, άνθισε το εμπόριο, κυκλοφόρησε χρήμα;

Εκτός και αν εισπράχθηκαν τεράστια ποσά από την πάταξη των μεσαζόντων των ποικιλώνυμων λαθρεμπόρων, της διακίνησης "μαύρου χρήματος" ;

Τίποτα από όλα αυτά. Απλώς ακολουθήθηκε η παραδοσιακή, πεπατημένη, σίγουρη οδός των ανίκανων πολιτικάντηδων: η υπερφορολόγηση των υποζυγίων. Κάπως έτσι δημιουργούνται τα "περισσεύματα". Η μεταφορά πόρων από τους μεν στους δε. Η ισοπεδωτική φτωχοποίηση όλων (!). Τραγικός τρόπος να τροφοδοτήσεις /ανακουφίσεις ανέξοδα κάνοντας τον "κρατικό Ρομπέν των Δασών". Βέβαια όταν το παρακάνεις - όπως τώρα -τότε εξαθλιώνεις εκείνους που τώρα ζουν κάπως υποφερτά. Όπως πχ τους συνταξιούχους οι οποίοι ήδη καταβάλλουν επιπρόσθετα, εκτός γνωστών άλλων φόρων, αρκετούς "φόρους αλληλεγγύης" . Χωρίς δυστυχώς να ανακουφίσεις τους αναξιοπαθούντες αφού δεν γίνεται να χορτάσουν με ψίχουλα.

Οι υποχρεωτικά αλληλέγγυοι πολίτες εισπράττουν ως αντίτιμο/πανωπροίκι την αχαριστία των ανάλγητων εξουσιαστών. Επειδή δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά τους, δεν αναγνωρίζεται η αναγκαστική φιλανθρωπική τους προσφορά προς τους αναξιοπαθούντες, πενόμενους συνανθρώπους τους. Γιατί;

Όλα τα ευχαριστώ, την αναγνώριση, την ευγνωμοσύνη, την επαγγελματική αποκατάσταση, τις παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις, τα απολαμβάνουν μόνον οι κρατούντες. Προφανώς επειδή συνηθίζουν να τελούν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα και να διακονούν την αχαριστία, την υποκρισία και την ψηφοθηρία.

ΥΓ Ως άδικα υπερφορολογούμενος και ως ακούσια /υποχρεωτικά φιλάνθρωπος, απαιτώ: την οφειλόμενη προς εμέ (και τους ομοιοπαθείς συμπολίτες μου) αναγνώριση. Την ηθική μου αποκατάσταση. Ένα ευχαριστώ από την πολιτεία για την προσφορά φιλανθρωπίας μου.

Μια στοιχειώδη κατανόηση για την παροιμιώδη αφέλεια μου και τον αχαλιναγώγητο μαζοχισμό μου. 

Αν οι εξουσιαστές διαθέτουν περίσσευμα καρδίας ας μου συγχωρήσουν την άνευ όρων παράδοση μου καθώς και την υποταγή μου στο Κ.Σ =Κομματικό Σύστημα!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.