Τελευταίες αναρτήσεις

8 Ιουνίου 2018

ΠΟΕ προς Μπουτάρη: η κατάπτυστη δήλωσή σας, σας καθιστά υβριστή της μνήμης των προγόνων μας

Συνέχεια στην απάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δίνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με νέα της επιστολή, στην οποία αναφέρει το εξής:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την έκπληξη σας και τις δηλώσεις σας, οι οποίες αφορούν την ομοσπονδία μας και το δελτίο τύπου το οποίο εκδώσαμε στις 31-5-2018. Μάλλον κάτι δεν έχετε καταλάβει. Αν διαβάσατε ο ίδιος το δελτίο, θα έπρεπε να κατανοήσετε πως καταδικάζει για ακόμη μια φορά την εκδήλωση βίας εναντίον σας, ενώ το θέμα του είναι η απαξίωση, η οποία επιδιώκεται τελευταία απέναντι στην ομοσπονδία μας και εν γένει στον ποντιακό χώρο με την προσπάθεια σύνδεσης των ποντιακών οργανώσεων με ακραίους πολιτικούς χώρους. Τα ανωτέρω, επαναλαμβάνουμε πως είναι επικίνδυνα για την πορεία του αγώνα μας για Διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας. Στο πρόσωπό σας αναφερθήκαμε μόλις στις τελευταίες σειρές, προκειμένου να δηλώσουμε πως θα προασπίσουμε τον αγώνα μας απέναντι «σε άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις, όπως αυτές του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων». 

Επιβεβαιώνοντας την αίσθηση μας πως κάτι δεν αντιληφθήκατε σωστά, απορείτε και δηλώνεται πως δεν αντιλαμβάνεστε σε τι αναφερόμαστε. Να σας υπενθυμίσουμε επομένως, πως η επιμονή σας να αποδώσετε τιμές στον σφαγέα των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μουσταφά Κεμάλ, δίνοντας το όνομά του σε μία από τις κεντρικές οδούς της πόλης και η κατάπτυστη δήλωσή σας, η οποία αυτούσια έχει ως εξής, "I don'tgive a shit if he (MustafaKemal) killed Greeks, or not, or whatever” σας καθιστούν αν όχι αρνητή της Γενοκτονίας σίγουρα υβριστή της μνήμης των προγόνων μας. 

Βέβαια, όπως δηλώνεται στην συνέχεια της συνέντευξης σας, μπροστά στο οικονομικό όφελος της πόλης αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Όπως ακριβώς ήταν και οι ζωές των προγόνων μας για τον θύτη και τους συνεργάτες του, αφού ένα από τα βασικά κίνητρα τους ήταν το οικονομικό. Αν έχετε μετανιώσει για τα ανωτέρω και αν πιστεύετε, πως ο Μουσταφά Κεμάλ υπήρξε γενοκτόνος και διέπραξε το ειδεχθέστερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως ακριβώς ο Χίτλερ, θα μπορούσατε απλώς να ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Αντί αυτού με δικαιολογίες, δήθεν πως παραποιήθηκαν οι δηλώσεις σας, αποφεύγετε την ουσία του θέματος. Διευκρινίστε μας λοιπόν με ποιόν διαφορετικό τρόπο μπορεί κάποιος να εκλάβει τις δηλώσεις σας αυτές. 

Ο ποντιακός χώρος έχει κουραστεί να τον εμπαίζουν και να τον εκμεταλλεύονται. Η τελευταία σας τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι ενδεικτική μιας στάσης εμπαιγμού. Πότε και ποιόν τρόπο εσείς έχετε βοηθήσει στην ενότητα στον ποντιακό χώρο; Σας παρακαλούμε μην κάνετε παραπλανητικές δηλώσεις επιδιώκοντας δάφνες, οι οποίες δεν σας αξίζουν. Από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων σας υπήρξατε ο μόνος δήμαρχος πανελληνίως, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μας για την ημέρα μνήμης της 19ης Μάϊου (με την μη χορήγηση άδειας για την χρήση της πλατείας Αγ. Σοφίας) και ο μόνος, ο οποίος σύρατε την ομοσπονδία μας στα δικαστήρια. Όσο για την αναφορά σας στην διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου στον δήμο σας, να σας επισημάνουμε για ακόμη μία φορά τα προφανή. Πλήθος δήμων ανά την Ελλάδα διδάσκει την ποντιακή διάλεκτο αλλά κανένας δήμαρχος εκτός από εσάς δεν το χρησιμοποιεί ως αντεπιχείρημα στις προσβολές και στις ύβρεις των θυμάτων και των απογόνων τους. Επομένως, για το πόσο έχετε συνδράμει στους στόχους μας, επιτρέψτε μας να διατυπώνουμε τις αμφιβολίες μας.

Συνεπώς, θα σας καλούσαμε να σκέφτεστε όταν αναφέρεστε στους ποντίους και να σκέφτεστε διπλά όταν αναφέρεστε στη Γενοκτονία και στα θύματα του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ. Δηλώνουμε πως η εγκράτεια, την οποία έχουμε επιδείξει το τελευταίο διάστημα, οφείλετε στις προσπάθειές μας να μην επιταθεί περαιτέρω η ένταση στην κοινωνία και η δυσφορία απέναντι στο πρόσωπό σας, σεβόμενοι το γεγονός, πως έχετε πέσει θύμα βίαιης επίθεσης, την οποία εξακολουθούμε και καταδικάζουμε και δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Αντιλαμβανόμαστε ωστόσο, πως δεν μοιραζόμαστε την ίδια ανησυχία για τη διατήρηση της ειρήνης στην κοινωνία.

Μην αναζητείται φαντάσματα, απορώντας για ποιόν λόγο αντιδρούμε και σε τι αποσκοπούν οι ενέργειές μας. Το μόνο μέλημα μας είναι η προώθηση των στόχων μας και η προάσπιση του αγώνα μας, από αρνητές και υβριστές. Μοναδικός οδηγός στον αγώνα μας είναι η ψυχές των 353.000 χιλιάδων γενοκτονημένων προγόνων μας. Δεν έχουμε και δεν επιθυμούμε να αποκτήσουμε καμία σχέση με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο. Θα προτείναμε να σταματήσετε το κυνήγι μαγισσών και να ασχοληθείτε με τα ζητήματα του Δήμου σας.

Αν θεωρείται πως μία συνάντησή σας με μέλη της ομοσπονδίας μας, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να αντιληφθείτε τις θέσεις μας, θα ήταν ωφέλιμη, είμαστε στη διάθεσή σας.

Αναμένοντας τις δηλώσεις αποκατάστασης της μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, την οποία έχετε προσβάλει. Διευκρινίζοντας πως σκοπό μας δεν αποτελεί η δικαστική διαμάχη με εσάς, αλλά να είστε βέβαιος πως θα το πράξουμε αν δεν αρθεί η προσβολή, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.