Τελευταίες αναρτήσεις

29 Ιουνίου 2018

Οι εσωτερικές κομματικές αναταράξεις είναι πάντα επώδυνες

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Θέμα των ημερών που – παραδόξως- έχει περιοριστεί από τα περισσότερα ΜΜΕ στη δεύτερη ή και την τρίτη σειρά επικαιρότητας: Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. «ξεσπάθωσε» στο facebook και στον προσωπικό του λογαριασμό, έγραψε:

«Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Αυτή η συμμορία των Μητσοτάκηδων, των Σαμαράδων, των Αδώνιδων και των Αυγενάκηδων δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή. Είναι σφετεριστές μιας εξουσίας που δεν τους ανήκει. Είναι όργανα εξωπολιτικών συμφερόντων. Είναι οργανωτές πολιτικής ανωμαλίας στην οποία έχουν μακρά προσωπική εμπειρία. Είναι προδότες αρχών, αξιών και διαδικασιών. Όποιος σιωπά εντός της ΝΔ είναι συνένοχος. Όποιος έχει τσίπα μιλάει ανοικτά. Τώρα είναι ή ώρα που όλοι κρίνονται. ‘Ολοι κρινόμαστε»

Δεν είμαι προσωπικός φίλος του κ. Μίχαλου, ούτε είχαμε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις, μερικές δε από τις απόψεις του, κυρίως για «πολύ θετική την συμφωνία στο Eurogroup και σημαντική και θετική την συμφωνία με τα Σκόπια» με προβληματίζουν και δυσκολεύομαι να τις ενστερνιστώ. Αλλά επ ουδενί μπορεί αυτή η εξέλιξη να θεωρηθεί ασήμαντη και να αντιμετωπιστεί από τη Νέα Δημοκρατία με μια σκέτη ανακοίνωση και κάποιες – σκληρές ομολογουμένως- δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. 

Τόσο ο κ. Μίχαλος όσο και ο κ. Αντώναρος – που «συμπλέει»- είναι άνθρωποι που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, άνθρωποι με κύρος, γνώσεις και πολλαπλές εμπειρίες και μια ενδεχόμενη αυτονόμηση, ιδίως τώρα που είναι και οι δυο διαγραμμένοι και μπορούν να αναπτύξουν ανενόχλητοι την όποια δραστηριότητα. Είτε αυτή είναι μια συστηματική επικριτική στάση απέναντι στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε, πολλώ μάλλον, εάν υλοποιηθεί η θρυλούμενη από διάφορα ΜΜΕ, ακόμη και με εμφανή διάθεση διακωμώδησης μιάς τέτοιας πιθανότητας, για τη δημιουργία νέου κεντροδεξιού κομματικού σχηματισμού. Αυτά τα πράγματα δεν αντιμετωπίζονται με απόπειρες γελοιοποίησης και αποδόμησης ανθρώπων και προσωπικοτήτων.

Εν ολίγοις: Η σημερινή δημοσκοπική προπορεία της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη δυσφορία των πολιτών απέναντι στη «δράση» της κυβέρνησης και τούς ποικίλους κυβερνητικούς χειρισμούς στο εσωτερικό μέτωπο και σε διεθνές επίπεδο είναι πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική, τόσο ώστε να δικαιολογούν, μέχρις ενός ορίου, συμπεριφορές ακόμη και αλαζονικές απέναντι σε φαινόμενα εσωτερικού «βρασμού» του τύπου Μίχαλου – Αντώναρου . Ωστόσο επ’ ουδενί δίνει τη δυνατότητα να υιοθετηθεί και να προωθηθεί αδιαφορία απέναντι στις όποιες τεκταινόμενες διαφοροποιήσεις και κινήσεις.

Όλα έχουν τη σημασία τους. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, ακόμη και όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τόση και τέτοια υπεροχή σε σύγκριση με έναν αντίπαλο που… καταρρέει. Στην οξύτατη και γεμάτη βαρύτατους χαρακτηρισμούς ανακοίνωσή του, ο Ευάγγελος Αντώναρος μιλά για «σφετεριστές της εξουσίας», για «όργανα εξωπολιτικών συμφερόντων», για «οργανωτές πολιτικής ανωμαλίας», για «προδότες» και καλεί όποιον «έχει τσίπα να μιλήσει ανοιχτά».

Αναρωτιέμαι: Αν Αντώναρος-Μίχαλος και οι συν αυτοίς αποφασίσουν να μιλήσουν αποκαλυπτικά και καταγγελτικά για πρόσωπα με όνομα και επώνυμο, τι θα γίνει; Θα απαντήσει με υποτιμητικά σχόλια η Ν.Δ.; Ή θα αναγκαστεί κι αυτή να μπει στο παιχνίδι της σύγκρουσης; Και κάτι τέτοιο, θα της κάνει καλό;

Έχω την πολυτέλεια να ανήκω στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ουδέποτε άρθρωσαν τέτοιο διχαστικό λόγο, ουδέποτε μπήκαν σε ομάδες και «ομαδούλες», πάντα προσέφερα υπηρεσίες, όσες – λίγες- φορές μού ζητήθηκε και παραμένω, για δεύτερη τετραετία, εκλεγμένος στη Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αφού προηγουμένως εκλέχτηκα και στο Κοινοβούλιο και –πρώτος σε αριθμό ψήφων- στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, πάντα με ψήφους Νεοδημοκρατών. Έχω αποκτήσει το δικαίωμα να μιλάω. Και ΚΑΤΙ ξέρω κι εγώ. 

Παρακαλώ όλους, μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, να μη φτάσουμε σε διχασμό της παράταξης. Ουδείς έχει ΣΕ ΟΛΑ δίκιο.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.