Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.

Πήγα στις 5/6, ώρα 20.30 το βράδυ να κάνω μια αξονική στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο Ιατρόπολις Χαλανδρίου, με παραπεμπτικό του ΕΔΟΕΑΠ (δημοσιογραφικού ταμείου). Για να πληρώσω τη συμμετοχή μου και να κάνω στη συνέχεια την εξέταση, περίμενα μισή ώρα σε ουρά… 

Κόσμος, χαμός, εκνευρισμός… Φτάνει η σειρά μου και η νεαρή υπάλληλος πίσω από το γκισέ, μου λέει με επιτακτικό ύφος «Υπογράψτε την δήλωση για τα
προσωπικά δεδομένα». Βλέπω ένα κατεβατό με ψιλά γραμματάκια… Ρωτάω «τι είναι αυτό;» Με βλέπει που πάω να διαβάσω… «Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και υπογράψτε να τελειώνουμε… περιμένει κόσμος… Όλοι το υπογράφουν.» «Θέλω να το διαβάσω…» λέω. «Θα σας δώσω ένα άλλο, να το μελετήσετε, ελάτε να τελειώνουμε…». 


- Συμπληρώνω τα στοιχεία μου, αν και παράλληλα με ρωτάει άλλα στοιχεία, για να βγάλει απόδειξη και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ να διαβάσω έστω «διαγώνια» κάτι… «Δεν λέει ότι θα δώσετε τα στοιχεία μου πουθενά;» επιμένω, εγώ. «Μα τι λέτε, είναι δυνατόν να δώσουμε τα στοιχεία σας αλλού, είναι απολύτως εμπιστευτικά…» απαντάει πάλι με ύφος. 

Πέφτει το μάτι μου, στο σημείο Γ του εγγράφου, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, αναφέρει ότι συμφωνώ και αποδέχομαι να διαβιβαστούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και άλλους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, όχι μόνο τα προσωπικά μου στοιχεία, αλλά και ιατρικές μου εξετάσεις… καθώς και σε ασφαλιστικές εταιρείες… «Μα τι λέτε, εδώ γράφει ότι μπορείτε να τα δώσετε τα στοιχεία μου και ότι το αποδέχομαι…» «Δεν θα το κάνουμεεεεε» αγανακτισμένη και με ύφος ότι την ταλαιπωρώ . «Τότε γιατί ζητάτε να το υπογράψω…

Δεν το υπογράφω… Γράφω πάνω ότι δεν συναινώ με την διαβίβαση των στοιχείων μου σε οποιονδήποτε, και επιτρέπω μόνο διαχείριση και επεξεργασία σε εσάς…» 
«Τότε δεν μπορείτε να κάνετε την εξέταση». «Με εκβιάζετε;» «Σας παρακαλώ πηγαίνετε στον Διευθυντή» (λες και με έστελνε στον Γυμνασιάρχη να μου ρίξει αποβολή ημέρας).

Πάω στον Διευθυντή (κ. Παπαχρήστου) ο οποίος ανένδοτος μου έδωσε τελεσίγραφο ότι αν δεν υπογράψω και δεν συναινέσω, δεν μπορώ να κάνω την αξονική. Επίσης ότι αυτός δεν μπορεί να με ενημερώσει γιατί ζητάνε αυτή τη συναίνεση, είναι κείμενο που συνέταξε η νομικός κ. Μανούσου και να την πάρω μια άλλη μέρα τηλέφωνο. Η κ. Μανούσου πάλι μπορεί να με ενημερώσει και για το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα ιστορικό μου (όλες μου τις εξετάσεις εκεί τις έκανα). «Μα καλά, ποιος διευθύνει, η νομική υπηρεσία; Ιατρικό κέντρο δεν είστε; » «Τι θέλετε να σας απαντήσω;» «Μα είστε άνθρωπος με νοημοσύνη, δεν καταλαβαίνετε ότι αύριο μεθαύριο, δεν θα ασφαλίζουν το παιδί μου γιατί π.χ. θα έχει ιστορικό κληρονομικότητας καρκίνου; Ή κάποιον που θα δουν π.χ. ότι στο παρελθόν ήταν υπέρβαρος και με προδιάθεση για διαβήτη;» Καμία απάντηση. Σιωπή και κατεβασμένα κεφάλια, από τον Διευθυντή και το υπόλοιπο προσωπικό. Ο κόσμος στην άλλη αίθουσα υπέγραφε… Να τελειώσουν… με πατεράδες με καρκίνο στα αναπηρικά καροτσάκια, με πατερίτσες οι ίδιοι, με γύψους… Όπως τους είχαν στην ουρά, σαν τα πρόβατα, βάζαν την υπογραφή να τελειώνουν.

Μα όταν πλέον υπάρχει η πολιτική βούληση να παταχθεί αυτό το φαινόμενο, πρέπει και εμείς οι πολίτες να είμαστε εκπαιδευμένοι στα δικαιώματά μας. Ειδάλλως –όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- ο νέος κανονισμός που δημιουργήθηκε για την προστασία μας, καταντά το αντίθετο… Γίνεται όπλο τους. Τους δίνει και την υπογραφή μας. Γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια μεγάλες εταιρείες ερευνών, προωθούν ερωτηματολόγια που ούτε λίγο, ούτε πολύ σε ρωτούν: «Θα σας ενοχλούσε αν οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν πρόσβαση στις πιστωτικές σας κάρτες, για να δουν αν ψωνίζετε ανθυγιεινά τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ;» «Δεν σας ενοχλεί να πληρώνετε τα ίδια ασφάλιστρα με κάποιον που δεν σέβεται την υγεία του και καταναλώνει τσιπς, αναψυκτικά και ανθυγιεινά τρόφιμα;»

«Πρέπει ένας υπέρβαρος με ιστορικό κληρονομικών ασθενειών να πληρώνει τα ίδια ασφάλιστρα με εσάς;» «Πρέπει κάποιος που αποδεδειγμένα κάνει επικίνδυνα σπορ ή ταξίδια σε επικίνδυνους προορισμούς, να πληρώνει τα ίδια ασφάλιστρα με κάποιον που διάγει μια λογική ζωή;» «Θα δίνατε τους λογαριασμούς του σούπερ μάρκετ σας, στην ασφαλιστική σας εταιρεία;» Και πολλά άλλα… Πριν το πλαστικό χρήμα, καταντήσει σχεδόν «υποχρεωτικό». 

Καταλαβαίνετε λοιπόν, με το να μην υπάρχουν διευκρινήσεις και ασφαλιστικές δικλείδες για το που και μέχρι ποιο σημείο μπορούν να χρησιμοποιήσουν προσωπικά δεδομένα και ιατρικούς φακέλους, που μπορεί να φτάσει το πράγμα. Όπως μου έγραψε φίλος δικηγόρος και μόνο ο συσχετισμός της άρνησης παροχής ιατρικών υπηρεσιών με δήλωση συγκατάθεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (…και την μεταβίβαση σε τρίτους συμπληρώνω) είναι άκρως προβληματική. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ. Δεν έκανα την εξέταση, αν και είναι πολύ σημαντική για μένα και πρέπει να γίνει άμεσα. Σκέφτομαι να τους στείλω εξώδικο για να με ενημερώσουν ποια στοιχεία μου έχουν και σε ποιους έχουν διαβιβάσει και τι … Να απαιτήσω αφού μου δώσουν αντίγραφα όλου του ιατρικού μου ιστορικού να το διαγράψουν… Και με δικά τους έξοδα να επιληφθούν την διαγραφή των στοιχείων μου σε όποιον έχουν εκχωρηθεί με δική τους υπαιτιότητα.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ.

ΥΓ: Και βέβαια όταν τους κάλεσα την προηγούμενη εβδομάδα για να κλείσω ραντεβού στο κέντρο τους, δεν με προειδοποίησαν, ούτε μου γνωστοποίησαν τηλεφωνικά ότι για την πραγματοποίηση της εξέτασης θα πρέπει να συνεναίσω για την εκχώρηση των προσωπικών δεδομένων και του ιατρικού φακέλου μου σε τρίτους. 
 
Nora Molyviati

πηγή
το είδαμε ΕΔΩ(Σημείωση επειδή η καταγγελία αναφέρεται σε συγκεκριμένο Βιοδιαγνωστικο Κέντρο ενημερώνουμε πως αν υπάρξει απάντηση στην εν λόγω καταγγελία και μας αποσταλλεί θα την αναρτήσουμε)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.