Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιουνίου 2018

Υπεύθυνοι για ΟΛΑ Μετανοείτε αδερφοί!

Αυτές τις ημέρες, διαβάσαμε ένα εκπληκτικό βιβλίο, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.Νεκτάριου, με τίτλο "Υπεύθυνοι για Ολα", εκδόσεις Επιστροφή, το οποίο μας συγκλόνισε, μας συγκίνησε, μας έφερε προ των ευθυνών μας.

Ως νέοι, έχουμε ανάγκη από Ιεράρχες, σαν τον Αργολίδος, οι οποίοι, δεν προσπαθούν να μας καθησυχάσουν, δεν θέλουν να μας χαϊδέψουν τα αυτιά, αλλά μας ομιλούν ντόμπρα, γνήσια, καρδιακά, αγαπητικά, με απώτερο στόχο, την πνευματική μας ωφέλεια και προκοπή.

Δόξα τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό μας, διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, κατανοήσαμε ότι ο Χριστός μας αγαπάει απέραντα και θέλει να είμαστε γνήσιοι, ειλικρινείς, υπεύθυνοι, απέναντι του. Να μην ψάχνουμε να βρούμε απεγνωσμένα δικαιολογίες για να αιτιολογήσουμε τα σφάλματα και τις αμαρτίες μας, αλλά να αναγνωρίσουμε ότι εμείς φταίμε, εμείς χρειάζεται να μετανοήσουμε, εμείς χρειάζεται να αλλάξουμε. Άς σταματήσουμε, επιτέλους, να ασχολούμαστε με τους άλλους και ας κοιτάξουμε τα δικά μας χάλια. Αν διορθώσουμε εμείς τον εαυτό μας, με την χάρη του Θεού και τότε αυτομάτως θα διορθωθεί ένα κομμάτι της κοινωνίας και της εκκλησίας.

Όλους τους συναθρώπους μας, να τους περιβάλλουμε με απέραντη αγάπη, να τους δικαιολογούμε, να τους σκεπάζουμε, να μην πιστεύουμε ότι ακούμε εναντίον τους. Ο Χριστός είναι Αγάπη, η αγάπη είναι το Α και το Ω, ο τρόπος ζωής του Χριστιανού. Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα, γεγονός, από την θυσιαστική αγάπη.

Το βιβλίο, ολοκληρώνεται, με μία εκπληκτική προσευχή Μετανοίας. Μετάνοια αδέρφια μας, η μετάνοια αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο, πηγαίνει καταστροφές πίσω, ομορφαίνει την ζωή μας, μας ενώνει με τον Ιησού Χριστό, μεταβάλλει την λύπη σε χαρά, το κακό σε καλό. Αξίζει εν Χριστώ αδερφοί μας, όλοι να την εγκολπωθούμε, μικροί και μεγάλοι. Τότε πραγματικά μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον! Αμήν. 

Με εν Χριστώ υπευθυνότητα

Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης
Τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.