Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιουνίου 2018

Ένα κράτος ανίκανο να υπερασπιστεί τους ήρωες του

Γράφει ο Σταύρος Καλεντερίδης 

Αφορμή του άρθρου αποτέλεσαν δύο συγκεκριμένα γεγονότα.
Το πρώτο είναι η φρασεολογία και το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, απευθυνόμενος σε πολίτες. 


Το δεύτερο είναι η πρόσφατη κυκλοφορία Αλβανικού ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ο τόπος των αετών”.

Στην πρώτη περίπτωση, ο σύμβουλος – και προσωπική επιλογή – του πρωθυπουργού, αποκάλεσε «αμόρφωτα εθνίκια» τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που επιθυμεί να υπερασπιστεί τον Μ. Αλέξανδρο και την ελληνικότητα του.

Στη δεύτερη, η Αλβανική προπαγάνδα ξεπέρασε κάθε φαντασία υποστηρίζοντας πως «οι Αλβανοί είναι ο αρχαιότερος λαός των Βαλκανίων», και πως «αν και μικρή φυλή, έχουν δώσει στον πλανήτη μερικούς σπουδαίους ανθρώπους όπως τον Μ. Αλέξανδρο».

Ταυτόχρονα, ακούμε όλο και περισσότερους κατάπτυστους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, προερχόμενοι από ολόκληρο το πολιτικοιδεολογικό φάσμα, να διολισθαίνουν στο θανάσιμο αμάρτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας (και εν δυνάμει εδάφους) σε Σκοπιανούς, Αλβανούς, Τούρκους και όποιον άλλον ορέγεται διαχρονικά, ή τώρα του ανοίγει πρώτη φορά η όρεξη κατά της χώρας μας, βλέποντας την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα «Μεγάλο Παζάρι», δίχως ταυτότητα και δίχως μέλλον. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή το εμφανώς εξαγορασμένο και ξενοκίνητο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, και κατ’ επέκταση το κράτος.

Πόσο θλιβερό λοιπόν είναι ένα κράτος όταν είναι ανίκανο να υπερασπιστεί τους ήρωες του; Όχι τη γλώσσα του, όχι τον πολιτισμό και τους μύθος του, ούτε καν την ιστορία του, αλλά τους ίδιους του ήρωες του. Πόσο χρεοκοπημένη μπορεί να είναι μια πολιτεία, πόσο τελειωμένο ένα πολιτικό σύστημα, όταν αφήνει τους ήρωες του έρμαια και βορά των αρπακτικών που μας επιβουλεύονται; Πόσο ξεπεσμένοι μπορεί να είναι πολιτικοί και αξιωματούχοι, όταν καταστρέφουν τις ιδεολογικές μας πυξίδες, τα πρότυπα που εμπνέουν την νέα γενιά, τις ιστορίες που μας ενώνουν, και την υπερηφάνεια που μας κάνει να ονειρευόμαστε και να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο; Πόσο ορκισμένοι εχθροί του Ελληνισμού πρέπει να είναι οι δήθεν «αντιπρόσωποι» μας για να θέλουν να μας κομματιάσουν και να μας σκορπίσουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα;

Αν το κράτος είναι ανίκανο να υπερασπιστεί τους ήρωες μας, τότε θα αναλάβουμε εμείς την ιστορική ευθύνη.

Πόσο οργισμένοι μπορεί να νιώθουν οι πολίτες όταν υφίστανται τέτοιου είδους πολιτιστικά εγκλήματα; Όταν μας επιβάλλεται η ιστορική ορφάνια. Όταν οι ήρωες μας δεν χλευάζονται απλώς όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά τους αλλάζουν ταμπέλα και τους πετάνε σαν άλλες Καρυάτιδες στους άρπαγες και τους πλειοδότες. Πόσο διαχρονικά ακυβέρνητη είναι τελικά αυτή η χώρα και ποια πρέπει να είναι η μοίρα των σφετεριστών και των πολιτικών παρασίτων;

Αν το κράτος είναι ανίκανο να υπερασπιστεί τους ήρωες μας τότε κηρύσσεται αυτομάτως έκπτωτο. Αν τους απαρνείται, και τους παραδίδει αμαχητί, τότε είναι και αντίπαλος του κάθε ελεύθερου και ακόμα ζωντανού πολίτη. Η μοίρα σας περιλαμβάνει ό,τι πιο δεινό και αυστηρό προβλέπει ο νόμος για την εθνική μειοδοσία. Όταν σας ανατρέψουμε θα φροντίσουμε γι’ αυτό.

Η παράδοση της Μακεδονίας και το θράσος με το οποίο ο κάθε προσκυνημένος την υποστηρίζει, ντυμένος το νυχτικό της προοδευτικότητας, θέτει νέα εξευτελιστικά χαμηλά στην όζουσα πολιτική της χώρας και δημιουργεί τρομακτικά προηγούμενα τα οποία ενθαρρύνουν τους εγχώριους Εφιάλτες να πρεσβεύουν άφοβα τον αφανισμό μας. Όσο και αν επαναλαμβάνετε τις αθλιότητες σας, το μίσος σας για αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της ποτέ δεν θα επικρατήσει. Η μειοδοτική πολιτική σας κουλτούρα δεν πρόκειται να περάσει. Δυστυχώς για εσάς, απέναντι σας έχετε την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες.

Για να τελειώνουμε με κάθε αφελή, σαλταρισμένο, παρασυρμένο οπαδό, ιδεολογικό φερέφωνο, κομματικό παραπαίδι, αργυρώνητο και ανθέλληνα. Δεν επιθυμούμε κάτι Σλαβικό στην ιστορία μας. Δεν θέλουμε να την νερώσουμε, να την αραιώσουμε, να την πουλήσουμε και να την προδώσουμε. Δεν το κάνει κανείς στον πλανήτη, δεν πρόκειται να πρωτοστατήσουμε στην τρέλα επειδή σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό έχει πουλήσει το σαρκίο του για την άθλια επιβίωση του. Δεν ξεπουλάμε την Μακεδονία και το όνομα μας, το Αιγαίο και τα νησιά μας, την Θράκη και την επικράτεια μας, την Κύπρο και τα όνειρα μας.

Στη σύγχρονη Ελλάδα, με τους εθνοκτόνους εθνάρχες, τους επαγγελματίες κηφήνες και τους ιδεοληπτικούς καταληψίες, πολιτικός σημαίνει απογοήτευση, σημαίνει παράδοση, σημαίνει γονυκλισία. Πολιτικός σημαίνει προσκυνημένος. Ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης σας απάντησε διαχρονικώς και καταλλήλως.

Ό,τι και να πράξετε, έχετε ήδη χάσει.

Πηγή: Μαύρο Κουτί
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.