Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιουνίου 2018

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κόλμερ
Ώστε λοιπόν, κατά τις εφημερίδες της 8ης Ιουνίου ε.έ. η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ συζητεί ‘μεταρρυθμίσεις’ (με την Γαλλία) «στο πρόβλημα της Ευρωζώνης» ( ΣΣ: κι όχι με τις άλλες 15 χώρες-μέλη του ευρώ) και είναι έτοιμη να δεχθή «τη χορήγηση δανείων από το νέο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (ΣΣ: Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δεν έχει συσταθή ακόμη και χρειάζεται τροποποίηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ) εις περίπτωσιν που μεμονωμένες χώρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες (ΣΣ: δανεισμού στις αγορές κεφαλαίου). 
Τέτοια ήταν η περίπτωση της Ελλάδος το 2010 που εξ αιτίας των κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) κατεσπατάλησαν περί τα 70 δισ. ευρώ, που εξίσου αφρόνως χορήγησαν γαλλικές και γερμανικές κυρίως τράπεζες στο κόμμα του Σημίτη για τα «Ολυμπιακά παίγνια της Γιάννας», εις εξοπλισμούς-μίζες που παρήγγειλαν ο Τζοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου από γερμανικές βιομηχανίες και μεταξύ άλλων, για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων αντιγριπικών εμβολίων, που αγόρασε ο Αβραμόπουλος για τις ανάγκες 9 εκατομμυρίων Ελλήνων το 2014.

Όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ξεπέρασε το ύψος του εθνικού προϊόντος, οι αγορές κεφαλαίου «τράβηξαν χειρόφρενο» ως γράφουν οι αυτοκινητοδημοσιογράφοι. Και μόλις η αδιάβαστη ηγεσία της ΝΔ (Αλογοσκούφης, Ντόρα, Προβόπουλος κλπ) πήγε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εν Φραγκφούρτη, να ζητήσει ταμειακή διευκόλυνση για το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών που είχε φθάσει εν τω μεταξύ στο αξιοζήλευτο ποσοστό του 14% του ΑΕΠ, ο αλήστου μνήμης διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Τρισσέ, εν συνεννοήσει με τον τότε Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, ηρνήθησαν «κάθετα» πάσα διαπραγμάτευση. Συνέστησαν δε την έκδοση ομολόγων στις ελληνικές τράπεζες εις πίστωσιν του ελληνικού δημοσίου και έτσι εμολύνθησαν κι αυτές από το υπέρογκο δημόσιον χρέος και οσονούπω χρεοκόπησαν αφού η διατραπεζική αγορά κεφαλαίων έπαυσε ουσιαστικώς να υπάρχει.

Εάν η φράου Μέρκελ είχε τότε την σημερινή «σοφία» θα έδιδε εντολή αμέσου τροποποιήσεως του καταστατικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ή την χορήγηση «επειγούσης ρευστότητος» (έγινε πολύ αργότερον). Το 2010, οι αγορές πανικοβλήθησαν ότι η Ελλάς αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της και έτσι η χώρα οδηγήθη στις Κάννες με πρωθυπουργό τον ανεπαρκή Γιωργάκη, όπου Μέρκελ και Σαρκοζί ζήτησαν «σκληρό παραδειγματισμό των τεμπέληδων Ελλήνων».

Προτιμωτέρα η εισβολή της Τρόικας

Θα πείτε βεβαίως για την Γερμανίδα καγκελάριο, πάλι καλά που απέκτησε την «στερνή της γνώση που δεν είχε πρώτα». Έλα όμως, που και τώρα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις»: Εάν δεν φτάνουν τα λεφτά του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, θα τα πάρουν από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό (ΣΣ που δεν έχει ψηφισθή ακόμη λόγω αντιρρήσεων της νέας ιταλικής κυβέρνησης). Μπορεί να τα πάρουν από συσταθησόμενον «ταμείο μεταρρυθμίσεων» που θα εξαρτά την χορήγηση κονδυλίων από την εφαρμογή ευρωπαϊκών κανονισμών ως πχ. η κοινή πολιτική ασύλου που απέτυχε στην προ ημερών σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών στο Λουξεμβούργο ή οι ενιαίες διαστάσεις των κοτετσιών στην ΕΕ (!) κλπ. κλπ.

Μέχρις ότου οι προτάσεις Μέρκερλ καρποφορήσουν όχι μόνον οι μηχανισμοί σταθεροποίησης πάσης χώρας θα έχουν καταρρεύσει, αλλά και η «ιερά αγελάδα», το ευρώ, θα έχει κλονισθή στις αγορές συναλλάγματος, όπως εφέτος το πρώτο εξάμηνο. Προτιμωτέρα θα ήταν, κατά τον βουλευτή της γερμανικής Χρηστιανοδημοκρατικής Ενώσεως χέρ Φέμπερ, «η εισβολή της Τρόικας στην (…) Ρώμη για να συμμορφώσει», κατά το περιοδικό Σπήγκελ, «τους Ιταλούς χαραμοφάηδες».

Όλα αυτά ηχούν κάπως οικεία εν Αθήναις, δέκα χρόνια μετά την οικονομική κρίση, την εισβολή του γερμανικού κεφαλαίου (τηλεπικοινωνίες, αεροδρόμια, μπακάλικα κλπ) και την εξαθλίωση των Ελλήνων καταθετών, μετόχων και συνταξιούχων. Ετοιμασθείτε! Οι Γερμανοί ξανάρχονται χωρίς «πάντζερ» την φορά αυτήν, αλλά δια των «μεταρρυθμίσεων» της φράου Μέρκελ. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.