29 Ιουνίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία μας.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Κομματικές απογοητεύσεις και εθνικός αγώνας

Κάθε νέα πληροφορία που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αντικρούει κάθε κομματική προσέγγιση επί του Σκοπιανού και στην ουσία αυτή η ακολουθία κινήσεων αδειάζει εντελώς το Υπουργείο Εξωτερικών. Η εκπλήρωση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, ο έλεγχος της πορείας συμμόρφωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ολοκλήρωση των διαδικασιών σε εθνικά κοινοβούλια, η υιοθέτηση της απόφασης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και βέβαια η πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη που θα γίνει στο τέλος του 2019 ανάλογα με την πρόοδο που θα έχει σημειωθεί, είναι τεράστια εμπόδια για την ένταξη των Σκοπίων που μάλλον δεν είχε υπολογίσει σωστά και ορθολογικά η όλη κομματική προσέγγιση του θέματος. Έτσι όχι μόνο δεν βλέπουμε πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχουμε και αναβολές για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Δεν μπορεί λοιπόν κανένας να μας πείσει πια ότι έχει λυθεί το θέμα και ότι είναι άχρηστος ο αγώνας που δίνει ο ελληνικός λαός μέσω των συλλαλητηρίων. Συνεχίζουμε λοιπόν όλοι μαζί χωρίς να γονατίζουμε, χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω διότι είναι θέμα αξιοπρέπειας και φόρος τιμής προς όλους αυτούς τους Έλληνες για ν’ απελευθερωθεί η Μακεδονία. Δεν είμαστε ο λαός που θα παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας επειδή η κομματική προσέγγιση που δεν πιστεύει καν στην έννοια του Έθνους, θέλει να εκδικηθεί για όσα έχουν γίνει από το 1949.

πηγή

Η ομορφιά του αγώνα για την Μακεδονία

Όσο πιο πολλοί αγωνίζονται για την Μακεδονία τόσο πιο πολύ κατανοούμε την ομορφιά του. Διότι τώρα που διαβάσαμε τα είκοσι άρθρα της απαράδεκτης Συμφωνίας, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει μόνο το θέμα της νέας ονομασίας αλλά εμπλέκονται και άλλα που και πάλι μειώνουν έντεχνα την Ελλάδα για να παρουσιάσουν τα Σκόπια ως ένα ισοδύναμο κράτος. Όλος ο αγώνας που γίνεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, είναι ο αγώνας του Ελληνισμού που δεν φοβάται τη βαρβαρότητα του κομματισμού. Είναι ο αγώνας ενός Έθνους ενάντια σε μια ιδεολογία της λήθης που θέλει να αφανίσει οποιαδήποτε αντίσταση, επικαλούμενη τεχνητά επιχειρήματα που δεν στέκουν και καταρρέουν όταν αναλύονται από ειδικούς. 

Δεν πρόκειται να πέσουμε στις παγίδες της προπαγάνδας. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, δεν αποδεχόμαστε τη Συμφωνία επειδή ξέρουμε ότι η λήθη είναι χειρότερη από τον θάνατο κι ότι τα λάθη δεν διορθώνονται όταν καταπατούν λαούς. Έτσι η αντίστασή μας μεγαλώνει όλο και περισσότερο, διότι όλο και περισσότεροι Έλληνες έρχονται μαζί μας διότι τώρα βλέπουν φανερά τα επακόλουθα των διπλωματικών δηλώσεων του ΥπΕξ. Με τις γνώσεις μας και με την αγάπη μας παλεύουμε για τη δικαίωση της ιστορίας. Δικοί μας άνθρωποι αγωνίστηκαν για να τη γράψουν και δεν πρόκειται εμείς να την ξεγράψουμε. Αυτή η συνέχεια του Ελληνισμού δημιουργεί την ομορφιά του αγώνα για τη Μακεδονία μας.

πηγή 

Το νέο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Το νέο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι το τρίτο που γίνεται σε αυτή την πόλη, δείχνει με χειροπιαστό τρόπο ότι ο ελληνικός λαός δεν παλεύει μόνος του πια αφού και οι επίσημοι φορείς έρχονται μαζί του και μάλιστα ανοιχτά για να δώσουν ένα κοινό αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας. Πολλοί θεωρούσαν ότι οι επίσημοι δεν θα τολμήσουν ν’ αντισταθούν στις ενέργειες του ΥπΕξ κι όμως τώρα πρέπει να παραδεχτούν ότι ο αγώνας έχει εξαπλωθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, διότι και οι επίσημοι φορείς και πολιτικοί όλων των βαθμίδων της Μακεδονίας δεν μπορούν να μείνουν άπρακτοι, ενώ κινδυνεύουν τα συμφέροντα της Μακεδονίας σε όλα τα επίπεδα. Διότι το θέμα της ονομασίας είναι μόνο και μόνο η αρχή και θα έχει επιπτώσεις σε πολλά πεδία και πολλούς τομείς. 

Μπορεί λοιπόν μερικοί που βρίσκονται μακριά από τα σύνορα με τα Σκόπια να ξέχασαν ήδη ότι η βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους λέγεται Μακεδονία, αλλά όχι οι Μακεδόνες. Έτσι όλοι μαζί θα βρεθούμε στο νέο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενωμένοι για να στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό για να ξέρουν όλοι ότι αυτοί που βρίσκονται στη Μακεδονία δεν έχουν ξεχάσει τίποτα από τον αγώνα των Μακεδονομάχων για την απελευθέρωσή της. Επίσης οι Μακεδόνες δεν είναι απλώς κάτοικοι μιας περιοχής, ο καθένας κουβαλά μια ιστορία που δεν μπορεί να σβήσει μια ιδεολογία της βαρβαρότητας.

πηγή 

ΥπΕξ Προπαγάνδας

Αν υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν κατάλαβαν ότι ο ΥπΕξ ξέρει μόνο από προπαγάνδα, κάθε νέα δήλωσή του έρχεται να προβληματίζει και το ίδιο το ΥπΕξ, το οποίο πρέπει να διαφυλάττει τα εθνικά μας συμφέροντα και να εξηγήσει πόσο μεγάλο είναι το ιδεολογικό χάσμα. Ο ΥπΕξ ζει μέσα σ’ ένα καθαρά ιδεολογικό πλαίσιο του παρελθόντος και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εθνικές πραγματικότητες. Η νοημοσύνη του έχει φτάσει στα όριά της και δεν μπορεί να ξεπεράσει τα πολιτικάντικα κολλήματά του. Δυσκολεύεται να μιλήσει επί της ουσίας και οι αναφορές του επικεντρώνονται πάντα στο πολιτικό επίπεδο.

Με άλλα λόγια συνεχίζει να μιλά ως εκπρόσωπος κόμματος κι όχι ως πραγματικός ΥπΕξ. Σιγά σιγά όμως τον βάζουν όλοι στη θέση του και βλέπουμε όλοι πια τη θλιβερή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει με τον τυχοδιωκτισμό του και με το εκδικητικό του ύφος. Ανήκει σε μια κατηγορία ατόμων που δεν μπορούν να εξελιχθούν πια, διότι πιστεύουν αποκλειστικά σε μια ιδεολογία βαρβαρότητας που ξέρει να παράγει μόνο γενοκτονίες. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιασθεί ως θύμα σε μια αντιπαράθεση με τον λαό και καταντά να είναι πιο σκοπιανός και από τους Σκοπιανούς. Η ξύλινη γλώσσα του δεν έχει αλλάξει και δυστυχώς θυμίζει σοβιετικές εποχές. Αυτό είναι το πρόβλημα με τους νοσταλγούς του κομμουνισμού, προσπαθούν μόλις πάρουν την εξουσία να υλοποιήσουν ξεπερασμένες ιδέες που έχει καταδικάσει η ίδια η Ανθρωπότητα. Έτσι για να σώσει μια απαράδεκτη συμφωνία, συνεχίζει να χρησιμοποιεί τεχνικές που έχουν ξεπεραστεί επειδή ήταν καθυστερημένες.

πηγή 

Η Μακεδονία δεν έχει ανάγκη από πολιτικάντηδες

Όλο και περισσότερο σε πρώτη μοίρα ο Πρωθυπουργός και ο ΥπΕξ, βλέπουμε πολιτικάντηδες να προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την Μακεδονία μας, προς όφελος μιας παράλογης ιδεολογίας που υποστηρίζει πράξεις βαρβαρότητας. Δεν μπορούν όμως να μας πείσουν ότι ένας ολόκληρος λαός λειτουργεί φασιστικά, επειδή προστατεύει την πατρίδα του. 

Ο ελληνικός λαός δεν δέχτηκε ποτέ την επιρροή σταλινικών προσεγγίσεων περί καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν μπορούσαν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο ΥπΕξ θα μας έβαζαν σε γκουλάγκ για να μάθουμε την ιστορία με τον δικό τους ιδεολογικό τρόπο. Μόνο που στην Ελλάδα δεν έχουν μια τέτοια εξουσία. Η ειρωνεία των δηλώσεων τους έχει καταντήσει γελοία αλλά πώς θα γινόταν αλλιώς από άτομα που θαυμάζουν τις δικτατορικές πράξεις της Κούβας. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ένας ολόκληρος λαός δεν καταλαβαίνει τη σκέψη τους, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν την αποδέχεται επειδή είναι βάρβαρη και καταπατά την έννοια του Έθνους. Δεν είμαστε ένας λαός που γονατίζει ή σκύβει εύκολα, γιατί αυτό δεν είναι γραμμένο στην ιστορία μας. 

Μπορεί λοιπόν να εκφράζονται με σιγουριά, όπως κάθε δικτάτορας έως το τέλος, αλλά αυτό έχει αρχίσει για αυτούς, διότι τώρα υπάρχει η αντίστροφη μέτρηση. Κανείς δεν θέλει την κυριαρχία αυτής της ιδεολογίας που δεν θέλει την ιστορία. Διότι αυτή ζει και καταγράφει τις πράξεις του Ελληνισμού κάθε φορά που ένα σύστημα προσπάθησε να τον κατασπαράξει αλλά πάντα μάταια.

πηγή 

Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα άρθρα της Συμφωνίας

Ό,τι και να λέγεται σε πολιτικό και πολιτικάντικο επίπεδο, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα απαράδεκτα άρθρα της Συμφωνίας, κανείς δεν μπορεί να κρύψει τους ύπουλους συνδυασμούς που έχουν γίνει για να μειωθεί η αξία της Ελλάδας και να παρουσιασθεί ως ένα ισοδύναμο κράτος με τα Σκόπια. Κι ενώ βλέπουμε ότι στα άρθρα η Ελλάδα δεσμεύεται να υποστηρίξει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιλαμβανόμαστε με τα νέα δεδομένα ότι η τελευταία είναι ήδη εμπόδιο για την προπαγάνδα και τα επιχειρήματα της Συμφωνίας. Αυτή η Συμφωνία έχει νομικά προβλήματα, διότι τα άτομα που την έγραψαν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μετατρέψουν το παράλογο σε πραγματικότητα. 

Η διατύπωση των είκοσι άρθρων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας περί ιδεολογικής προσέγγισης, διότι κάθε εθνικό στοιχείο έχει υποβαθμιστεί και παραμεριστεί για να υπάρχει μια τεχνητή ισοδυναμία μεταξύ των δύο χωρών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος από μέρους της Ελλάδας να αποδεχτεί τέτοιους συμβιβασμούς, ενώ έχει κυρίαρχη στρατηγική μέσω των υπερδομών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια και της ΑΟΖ της. Ακόμα και τα Συλλαλητήρια του ελληνικού λαού που γίνονται τώρα, θα απαγορεύονται αν η Συμφωνία κυρωθεί από τις δύο χώρες. Κατά συνέπεια πρέπει να παλέψουμε έως το τέλος της διαδικασίας για να ακυρωθεί εξ ολοκλήρου αυτή η Συμφωνία που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προσύμφωνο μεταξύ δύο Υπουργών Εξωτερικών.

πηγή 

Η απουσία των Ελλήνων στο Σύνταγμα της FYROM

Όταν εξετάζουμε το Προοίμιο του Συντάγματος της FYROM αντιλαμβανόμαστε ότι απουσιάζουν οι Έλληνες, ενώ βέβαια υπάρχουν αναφορές στους Σέρβους, στους Αλβανούς, στους Τούρκους, στους Βλάχους, στους Ρομά και στους Βόσνιους. Αυτό μάλιστα ισχύει και στο άρθρο 78. Αυτή η απουσία εξηγείται αποκλειστικά με πολιτικό τρόπο, αφού η ύπαρξη των Ελλήνων στα Σκόπια είναι δεδομένη βέβαια η εξήγηση είναι απλή, αφού αυτοί είναι σλαβόφωνοι ή βλαχόφωνοι και κατά συνέπεια ενσωματώνονται σε άλλες κατηγορίες. Όμως θα έπρεπε να υπάρχουν ως εθνότητα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα Σκόπια αποφεύγουν αυτή την αναφορά για λόγους πολιτικούς και ιδεολογικούς. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι θέλει προσοχή μια απλή ανάγνωση του Συντάγματος. 

Αυτό σημαίνει ότι ο αλυτρωτισμός δεν εμφανίζεται απαραίτητα άμεσα αλλά μπορεί να λειτουργεί και έμμεσα με τον αφανισμό των στοιχείων σαν να ήταν μια πετυχημένη γενοκτονία που δεν έχει αφήσει ίχνη της ύπαρξής της. Όμως ακόμα και οι μαίανδροι του θυρεού του Μοναστηριού είναι μια απόδειξη της ύπαρξής μας στην περιοχή. Είναι λοιπόν απαραίτητο να είμαστε πολύ προσεχτικοί για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της προπαγάνδας και τα τεχνάσματα της νομικής όταν τις εκμεταλλεύεται η διπλωματία. Για όσους πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι λεπτομέρειες να σκεφτούν πως η Ελλάδα το 1981 με την ένταξή της δήλωσε τα τουρκικά ως μειονοτική γλώσσα και δεν το έκανε για τα αρμενικά που δηλώθηκαν από την Ουγγαρία το 2004. Διότι αυτή η δήλωση εξασφαλίζει ευρωπαϊκά κονδύλια για τη συντήρησή τους.

πηγή 

Η αξιοπρέπεια της Ελλάδας

Η αξιοπρέπεια της Ελλάδας δεν χαρακτηρίζεται πια από τις πράξεις και τα λόγια του Πρωθυπουργού και του ΥπΕξ διότι αυτοί εκπροσωπούν μόνο και μόνο τα συμφέροντα του κόμματος τους και τίποτα άλλο. Κατά συνέπεια ότι και να γίνεται με το εξωτερικό, πρέπει να το εξετάζουμε προσεχτικά επειδή με όσα κάνουν, είμαστε πάντα στο πλαίσιο του συμβιβασμού. Ο κομμουνισμός μας εξηγεί ότι δεν υπάρχει η έννοια του Έθνους και ο συμβιβασμός φαίνεται να αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ιδεολογικών στόχων που υποσκάπτουν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας. Έτσι είναι καλύτερο να ασχοληθούμε με τη θέληση του ελληνικού λαού που συνεχίζει ν’ αγωνίζεται για το όνομα της Μακεδονίας με όλες του τις δυνάμεις. 

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργούν καταλυτικά στην αντιμετώπιση του Σκοπιανού ζητήματος. Έτσι τα νέα αποτελέσματα είναι πολύ θετικές εξελίξεις αφού τώρα χωρίς να δοθεί πράσινο φως, μιλάμε μόνο και μόνο για ημερομηνία για την ημερομηνία και τίποτα πριν τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή μετά της Ευρωεκλογές. Αυτό απελευθερώνει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα της Ελλάδας να εκφραστεί ελεύθερα δίχως δεσμά. Τα Σκόπια είναι προβληματισμένα τόσο σε Προεδρικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο του Πρωθυπουργού και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί για το μέλλον της Ελλάδας.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης:

Video II - Κ. Δολαψής Κρασανάκης - Νίκος Λυγερός: "Έκθεση μέσα στην Έκθεση". Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Μαλεβιζίου Μπότης Θαλασσινός, Τύλισος Ηρακλείου-Κρήτη. Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 ΕΔΩ 

Video III - Κ. Δολαψής Κρασανάκης - Νίκος Λυγερός: "Έκθεση μέσα στην Έκθεση". Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Μαλεβιζίου Μπότης Θαλασσινός, Τύλισος Ηρακλείου-Κρήτη. Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.