21 Ιουνίου 2018

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΟΙ “ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ”, Η “ΠΥΘΙΑ” ΚΑΙ Η ΕΥΠ

Υπέκυψε στους εκβιασμούς των ΗΠΑ ο Τσίπρας… 
Συνταρακτική κι αποκαλυπτική η κατάθεση μεγαλοστελέχους της ΕΥΠ στον Ανακριτή…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Ένας άθλιος πολιτικάντης, ο οποίος υφάρπαξε την ψήφο του λαού με τα ασύστολα προεκλογικά του ψεύδη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ένας μη εκλεγμένος, αλλά διορισμένος ΥΠΕΞ, ο Νίκος Κοτζιάς, ξεπούλησαν τα ιερά και τα όσια της Πατρίδος στους γείτονες Σκοπιανούς, παρακάμπτοντας τη δεδηλωμένη θέληση του ελληνικού λαού! Παρακάμπτοντας το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και το ίδιο το υπουργικό συμβούλιο της κυβερνήσεως!

Ανέλαβαν διά της υπογραφής τους, την πλήρη ευθύνη για το χάρισμα του ονόματος της Μακεδονίας μας, της εθνικής μας ταυτότητας, της γλώσσας μας στους βάρβαρους γείτονές μας!

Ένα σκηνοθετημένο έργο από τους “συμμάχους” μας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Γερμανία, πριν αρκετές δεκαετίες, που έψαχναν τους Έλληνες καλοθελητές, οι οποίοι θα διευκόλυναν τα αμαρτωλά σχέδιά τους!

Παρακάτω, θα διαβάσετε την προσπάθεια των “φίλιων” δυνάμεων του ξεπουλήματος της Ελλάδος!

Σε αυτήν την προσπάθεια, να ρίξουμε φως στην πολύκροτη αυτή υπόθεση θα σας αποκαλύψουμε το τι κατέθεσε στον τότε ανακριτή της “Πυθίας”, σήμερα Πρόεδρο Πρωτοδικών Δημήτρη Φούκα, που πρόσφατα οι συνάδελφοί του τον τίμησαν εκλέγοντάς τον Αν. Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο προϊστάμενος στη διεύθυνση Κατασκοπίας της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Κώστας Αγγελάκης.

Η κατάθεση του μεγαλοστελέχους της ΕΥΠ, αποτυπώνει με σαφή και χαρακτηριστικό τρόπο όλα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο κατά του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του από ξένα και ντόπια συμφέροντα...

Συμφέροντα που σήμερα εξυμνούν τον Αλέξη Τσίπρα για το τιτάνιο έργο που καταβάλλει να τα εξυπηρετήσει, τα ίδια συμφέροντα που το 2009 έφεραν στην εξουσία τον ανεκδιήγητο Γιώργο Παπανδρέου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κατάθεση του εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση “Πυθία” Κώστα Αγγελάκη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

Αναφορά που ξεκίνησε από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και στο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος “πρόδωσε” τον Κώστα Καραμανλή»!

Να σημειωθεί επίσης, πως τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω, δημοσιεύονται για πρώτη φορά σε εφημερίδα, ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτών είχε δημοσιεύσει το περιοδικό Crash του Μαΐου 2014:

Η κατάθεση του Κώστα Αγγελάκη…

Με την αλλαγή της Κυβέρνησης το 2004 και κυρίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες διακρίναμε όλοι μια αλλαγή στάσης της νέας Διοίκησης της Υπηρεσίας, αλλά και της Κυβέρνησης γενικότερα. Θύμιζε εποχές 1997 – 1999 επί Διοικήσεως Χαράλαμπου. Σταυρακάκη και τα δειλά ανοίγματα που προσπάθησε να κάνει προς Ανατολάς και που σταμάτησαν αμέσως μετά τα γεγονότα “Οτσαλάν”. Θυμάμαι, έχοντας προσωπική εμπειρία, τον ενθουσιασμό του το 1997, όταν του ανέφερα ότι ανέτρεψα, ως εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, σε σύσκεψη στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Μονς, πρόταση των Αγγλοαμερικάνων Συμμάχων να αναλάβουν αυτοί κατά αποκλειστικότητα την εκπαίδευση των ειρηνευτικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

Στο αντικείμενο HUMINT έναντι $5.000,00 το άτομο, αντιπροτείνοντας ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε και εμείς στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις μας, και μάλιστα δωρεάν και σε όποια άλλη υπηρεσία επιθυμεί.

Ακολούθως με λεπτομέρειες θα αναφερθώ στις υπό διερεύνηση υποθέσεις - θέματα που θεωρώ ότι έπαιξαν τη σημασία τους στην υπονόμευση και τελικά στην ανατροπή της τότε Κυβέρνησης.

Για την μεγάλη υπόθεση των υποκλοπών γνωρίζω μόνο ότι έχω διαβάσει στον Τύπο και ότι την περίοδο εκείνη η Υπηρεσία δεν είχε την δυνατότητα τέτοιου είδους υποκλοπών… Απ΄ ότι έχω διαβάσει στον Τύπο της εποχής εκείνης ήμουν κι εγώ ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών εκείνων (επισυνάπτονται σχετικά). Αν αυτό αληθεύει εκτιμώ ότι πιθανόν να οφείλεται στη στάση μου σε θέματα που κάποιοι τα θεωρούσαν ζωτικής σημασίας για την πολιτική τους.

Το βρώμικο παιχνίδι των ΗΠΑ που μας θεωρούν φέουδο…

Το ότι πιθανότατα οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν κυβερνητικά στελέχη εκείνης της εποχής δεν μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση… Πεποίθησή μου είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το έκαναν ανέκαθεν… Άλλωστε, αυτό το ομολόγησε και ο ίδιος ο Πρέσβης τους (Ρις) όπως αποκάλυψαν και τα WikiLeaks.

Την ίδια περίοδο θεωρώ ότι οι Αμερικανοί πρέπει να ήταν πολύ δυσαρεστημένοι που η Ελληνική Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δεν στήριξε το σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος… Απ΄ ότι θυμάμαι ο μόνος που το υποστήριζε θερμά ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τον Απρίλη του 2008 ο Κώστας Καραμανλής εκφράζοντας το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού είπε το μεγάλο ΟΧΙ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Είχε βέβαια προειδοποιήσει μήνες πριν τον αμερικανικό παράγοντα για την στάση του αυτή (Νίμιτς και ΣΙΑ) οι οποίοι (Αμερικανοί) ήσαν ήδη έξαλλοι από τις αρχές του έτους (2008) όταν υπεγράφη στο προεδρικό μέγαρο της Σόφιας η συμφωνία των μετόχων και το καταστατικό της διεθνούς εταιρείας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εθεωρείτο “λίαν σημαντικό” ζήτημα για την πολιτική παρακαταθήκη του Μπους Τζούνιορ όπως άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέφερε και ο Έλληνας Πρέσβης στις ΗΠΑ κ. Αλεξ. Μαλλιάς σε τηλεγράφημά του προς το ΥΠΕΞ. Λέγεται μάλιστα ότι ο έμπειρος διπλωμάτης δέχθηκε «συμβουλές» από την τότε αναπληρώτρια σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ κ. Τζούντυ Άσλευ, ότι Ελληνική αρνησικυρία “θα σήμαινε ατυχή επιλογή με συνέπειες” και προανήγγειλε την αναβολή κάθε εξέλιξης στο πρόγραμμα Visa Waiver. Υπενθυμίζω ότι τελικά αρνήθηκαν τη χορήγηση Βίζας μόνο στους Έλληνες πολίτες από όλους τους άλλους πολίτες χωρών της Ε.Ε.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnh4FRv9q-9s6LtWDFYyAXpXXN2Z-5OkcW2-34jTujYiaiaCN4_HFmLxe9ulmENeZ60axgLTvKDifV83VJBEc7U6yVYz3WN0nXYZWVTlANYOmzhCT8iqVmbLide2DXtfVqlnjggRCBhOI/s320/3.jpg
Από την εποχή του Κώστα Καραμανλή, οι ΗΠΑ και η Γερμανία ήθελαν να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας…

Το ΟΧΙ στο Βουκουρέστι σε συνδυασμό με την επίσκεψη Καραμανλή αργότερα τον ίδιο μήνα στη Μόσχα για να συζητήσει με τον Βλαδιμίρ Πούτιν τον αγωγό “Southstream” θεωρώ ότι έκανε έξαλλους τους Αμερικανούς (που προωθούσαν τον αγωγό της “Nabucco”) και κάποιους ευρωπαίους… Δεν συγχώρησαν ποτέ την πατριωτική στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικό είναι έγγραφο, που διέρρευσε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο στις 23/4/2008 στα περίφημα WikiLeaks και που αναφέρει, πως η Γερμανία αντιλαμβάνεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το βέτο της Ελλάδος προς την ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα οι συντάκτες του εγγράφου υπογράμμισαν ότι προσωπικώς η Καγκελάριος δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν από τη Σύνοδο για να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο ότι στο έγγραφο αυτό υπάρχει και μια έμμεση αναφορά για το Σκοπιανό και την ανατροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. “Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” αναφέρει και προσθέτει “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική…”

Το ξενοκίνητο παρακράτος έδρασε για να υποταχτεί η Ελλάς…

Τώρα κατά πόσο όλα αυτά σε σχέση με την αποκάλυψη του σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή που επρόκειτο να εκτελεστεί από τις 25 ως τις 28 Απριλίου 2008 είναι συμπτώσεις, εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω. Άλλωστε, από τα Έγγραφα που Σας επισυνάπτω και από το υπηρεσιακό μου Βιογραφικό φαίνεται ότι εγώ δεν έχω υπηρετήσει ποτέ στην Αντικατασκοπεία – Αντιτρομοκρατία για να είμαι αποδέκτης ανάλογων πληροφοριών. Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι μετά ακολούθησαν πολλά γεγονότα που κλόνισαν την Κυβέρνηση όπως το θέμα της “Siemens” και η περίεργη εμπλοκή των Γερμανών τον Ιούλιο, η εμμονή κάποιων συγκεκριμένων κομματικών και δημοσιογραφικών κύκλων να βρουν σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπεδίου τον Σεπτέμβριο (αν και δικαστικά δεν διαπιστώθηκε ζημία του Δημοσίου και ενώ η υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη πολλά χρόνια πριν) και τον Δεκέμβριο παραδόθηκε η Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις σε σχέδιο ανωμαλίας που όπως έχουμε διαβάσει αλλά και όπως λένε κάποιοι παλιότεροι θύμιζε έντονα το ξενοκίνητο παρακράτος τον Μάιο του 1963… 

Φημολογείται έντονα ότι έγινε “χαμός” με χιλιάδες πακέτα καρτοκινητών μέσα σε λίγα λεπτά για την κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κυρίως μαθητών… Λέγεται ότι μόνο στα μέλη των 15μελών συμβουλίων των σχολείων είχαν σταλεί με μαζική αποστολή δεκαπέντε χιλιάδες sms γεγονός που όπως λένε αρμοδιότεροι αυτή η πρωτοβουλία ξεπερνούσε κατά πολύ τις οργανωτικές δυνατότητες οποιασδήποτε ομάδας ή κόμματος στήριξε εκείνες τις μεγάλες κινητοποιήσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι οι τότε κινητοποιήσεις είχαν σχεδιαστεί από καιρό πριν για να αναπτυχθούν με την κατάλληλη ευκαιρία και αυτό συνέβη επ΄ ευκαιρία της δολοφονίας του άτυχου παιδιού.

Τα ανοίγματα σε Ρωσία και Κίνα έφεραν την ανατροπή…

Κυριότερο όμως απ΄ όλα αυτά για την έντονη δυσαρέσκεια των Αμερικανών θεωρώ τις συμφωνίες και τα ανοίγματα Καραμανλή προς Ρωσία και Κίνα. Άλλωστε τα τηλεγραφήματα των Αμερικανών πρέσβεων της Αθήνας προς την Ουάσιγκτον που αποκάλυψαν τα WikiLeaks αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων εκείνης της εποχής είναι χαρακτηριστικά…(επισυνάπτονται σχετικά). Ιδιαίτερα τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, οι αμυντικές συμφωνίες για την προμήθεια ρωσικών οπλικών συστημάτων αλλά και το Δορυφορικό “Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών” της Ε.Υ.Π. με το ρώσικο λογισμικό θεωρώ ότι πρέπει να τους πείραξαν πάρα πολύ γιατί θεωρώ ότι αυτές οι κινήσεις Καραμανλή και της Κυβέρνησής του, που εξυπηρετούσαν κατά την ταπεινή μου άποψη άριστα τα Εθνικά μας συμφέροντα άλλαζαν δραματικά τη γεωπολιτική ισορροπία στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αποδυνάμωναν τη στρατηγική σημασία των Δαρδανελίων και της Τουρκίας, περιόριζαν την εξάρτηση της Πατρίδας μας από το πετρέλαιο, καθιστούσαν τη χώρα μας “ελεγκτή” της ροής του φυσικού αερίου προς Αλβανία και Σκόπια και το κυριότερο καθιστούσαν την Πατρίδα μας χώρα με ειδικό γεωπολιτικό βάρος στην Ε.Ε. και στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα. Αυτό όμως που φοβήθηκαν οι Αμερικανοί ήταν ότι με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία καθίστατο και πάλι ένας δυνατός παίκτης στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή. Σημειωτέον ότι ο αγωγός “South Stream” θα συνέδεε την Ρωσία με την Ιταλία παρακάμπτοντας την Τουρκία. Θα ξεκίναγε από την Ν. Ρωσία και μέσω της Μαύρης Θάλασσας, της Βουλγαρίας (Μπουργκάς) και Ελλάδας (Αλεξανδρούπολη) θα κατέληγε στην Ιταλία αφού θα τροφοδοτούσε μέσω Ελλάδας και τις Βαλκανικές χώρες.

Ανατρέψτε τον Καραμανλή γιατί θίγει τα συμφέροντά μας...

Ο ύποπτος ρόλος συγκεκριμένων αμερικανών αξιωματούχων όπως του προξένου Θεσσαλονίκης Μπράιαν Χόι Λι με την “έντονη” δραστηριότητα σε όλη τη Β. Ελλάδα, αλλά κυρίως του τότε βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα και της τουρκικής καταγωγής συζύγου του Ζεϊνό Μπαράν έπαιξαν νομίζω σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Για παράδειγμα η Μπαράν “εκπόνησε” το 2008 μια “μελέτη” υπό την αιγίδα του γνωστού Αμερικανικού “Hudson Institute” που κοινοποιήθηκε στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και ήταν ένας λίβελος κατά του Κ. Καραμανλή και της Κυβέρνησής του. 

Η “μελέτη” αυτή διοχετεύθηκε σε όλα τα Δυτικά Κέντρα λήψης αποφάσεων. Η τουρκάλα δημοσιογράφος και σύζυγος του Μπράιζα ανέφερε μεταξύ άλλων στην “μελέτη” της αυτή για τις συχνές συναντήσεις Καραμανλή – Πούτιν, χαρακτήριζε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης ως “αντιδραστικό” έργο που θα λειτουργούσε ως “γέφυρα” επιρροής της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή, ότι η Ρωσία μέσω του τερματικού σταθμού στην Αυστρία θα αποκτούσε σημαντικές πληροφορίες για τα ενεργειακά αποθέματα της Ε.Ε. και ότι η πολιτική και οικονομική της επιρροή θα αυξανόταν κατακόρυφα ενώ θα είχε και τη δυνατότητα να διαθέτει τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση των τιμών παγκοσμίως. 

Οι Αμερικάνοι που μάλλον είχαν αιφνιδιαστεί με τον γερμανορωσικό “Nord Stream” πανικοβλήθηκαν στην ιδέα και ενός αντίστοιχου, του “South Stream”. Χαρακτηριστικό του πανικού των Αμερικανών ήταν και η έκφραση της δυσφορίας τους αυτής και δημοσίως. Ο Μπράιζα από το καλοκαίρι του 2007 σε μια προσπάθειά του να υποβαθμίσει τον Νότιο αγωγό δήλωσε ότι: “περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Ε.Ε. με όρους πολιτικής ανταγωνισμού”, ενώ σε τηλεγράφημά του (17/12/2007) προς τον Έλληνα Πρέσβη κ. Μάλια ανέφερε με τον γνωστό αμερικανικό υπεροπτικό τρόπο: «Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του Πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας. Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μια προειδοποίηση; Τι συμβαίνει; Αποφάσισε η Ελλάδα να ρίξει λευκή πετσέτα ως προς τον TGI και να σφυρηλατήσει στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, με συνέπεια το μερίδιο της Gazprom στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα να συνεχίσει να είναι 100%; Βρισκόμαστε σε σύγχυση», ενώ η υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα σε τηλεγράφημά της προς την Ουάσιγκτον (22/8/2008) ανέφερε: «Μια ομάδα Ρώσων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα για να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους την προμήθεια ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Βουλή αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία για τον αγωγό “South Stream”. Έχουμε εργαστεί ώστε να ανατρέψουμε και τις δύο αυτές αρρωστημένες κινήσεις, όμως περαιτέρω συζητήσεις με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον για το θέμα θα βοηθούσαν.».

Πώς οι ΗΠΑ αποσταθεροποίησαν την Ελλάδα…

Νομίζω ότι δε χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω επί του θέματος καθότι αρμοδιότεροι από μένα, όπως κυβερνητικά στελέχη της εποχής έκαναν σχετικές αποκαλύψεις στον Τύπο πρόσφατα για τις πιέσεις και τις νουθεσίες που εδέχθησαν από Αμερικανούς αξιωματούχους της εποχής εκείνης (επισυνάπτεται). Το ότι όπως προανέφερα οι Αμερικανοί είναι συνηθισμένοι σ΄ αυτές στις πρακτικές φαίνεται και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον Τύπο για τις δημόσιες δηλώσεις τους για το θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ σε ρωσική εταιρεία (επισυνάπτονται).

Γενικά λοιπόν θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω όπως και άλλα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περίοδο 2004 – 2009 έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και της χώρας… Γεγονότα, όπως η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω και απαγωγών μεγαλοεπιχειρηματιών όπως του Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008 και του Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, όπως η κοινωνική – εκκλησιαστική αναταραχή με την κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που παραλίγο να εκθρονίσει και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μακαριστό Χριστόδουλο δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα σε Εκκλησία και Πολιτεία, ενώ μου προξενεί πλέον μετά από όλα αυτά, ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας την 11η Σεπτεμβρίου 2004 και αυτό γιατί δύο ημέρες μετά ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο του Καίρου το αυτοκίνητο δύο λογιστών του Πατριαρχείου.

Ήταν στόχος και ο Πούτιν;
Το δολοφονικό σχέδιο κατά της Ελλάδος…

Και αν όντως ήταν εγκληματική – δολοφονική ενέργεια μήπως επελέγη το Άγιο Όρος ως στόχος για να περαστεί και ένα μήνυμα προς την πλευρά Πούτιν που τότε το επισκεπτόταν συχνά;

Δεν θέλω να υιοθετήσω την άποψη που έχει αναφερθεί και στον Τύπο ότι στόχος μπορεί να ήταν και ο ίδιος ο Πούτιν, ούτε μπορώ να γνωρίζω αν μέσα στο ελικόπτερο υπήρχε και Αμερικανός πράκτορας, όπως έχει γραφτεί σχετικά, γιατί δεν μου αρέσει να συνομωσιολογώ.

Επίσης δεν μπορώ να μην λάβω υπόψη μου γεγονότα όπως οι φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουνίου και του Αυγούστου του 2007 που δεν μπορεί να έγιναν χωρίς καλά οργανωμένο σχέδιο και που όπως φημολογείται οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια μέσω των δορυφόρων τους με γελοία επιχειρήματα, όπως δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις και κτυπήματα κατά της αμερικανικής πρεσβείας με εντυπωσιακό τρόπο, όπως ο σχεδιασμός από την Τουρκία πρόκλησης “θερμού” επεισοδίου τύπου Ιμίων στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου στην προσπάθειά της δημιουργίας “γκρίζων ζωνών”, όπως η στάση της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Γ.Α.Π.) με την εμμονή της σε θέματα όπως της “υπόθεσης” Πακιστανών, προμήθειας συστημάτων υψηλής τεχνολογίας από την Ε.Υ.Π. κλπ αλλά και οι αποκαλύψεις των WikiLeaks για το ρόλο του που δήλωνε ευθαρσώς στους Αμερικανούς «Νιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας…» (επισυνάπτονται), αλλά και η στάση του ίδιου και στελεχών της Κυβέρνησής του αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους που έσπευσαν να δώσουν “αναφορά” στον Αμερικανό πρέσβη της Αθήνας (Χρυσοχοΐδης – Μπίκας) για τα συμβαίνοντα στο Υπουργείο και την Υπηρεσία (επισυνάπτονται) αλλά και η στάση, του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου. 

Στη συνάντησή του, τον Φεβρουάριο του 2010, με τον Πούτιν στην Μόσχα σύμφωνα με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιστολή του ομογενούς Βουλευτή της Ρωσικής Δούμας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιβάν Σαββίδη (επισυνάπτεται) αλλά και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και αναλύσεις έγκυρων ξένων αναλυτών όπως του Γερμανού “γκουρού” επί των Χρηματιστηριακών Ντιρκ Μιούλερ, γνωστού και ως “Mr Dax”, που στο νέο βιβλίο του, με τίτλο “Showdown” αλλά και σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, αναφέρει ότι «Ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη … Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου; Για λογαριασμό ποιου έδρασε;». 

Ενώ ισχυρίζεται ότι το θέμα με τα ελληνικά κοιτάσματα πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο είναι γνωστό και ότι το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της, εξηγεί το πώς οι ΗΠΑ έσπειραν τη διχόνοια μαζί με την κρίση στην Ευρώπη, για να θερίσουν… πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ότι ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων (επισυνάπτονται), όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι το εγκληματικό σχέδιο σε βάρος των συμφερόντων της Πατρίδας μας ήταν πολυεπίπεδο και η προσπάθεια Καραμανλή με τα ανοίγματα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής έπρεπε να σταματήσει με κάθε τρόπο. Θεωρώ λοιπόν ότι η δυσαρέσκεια των “συμμάχων” μας ήταν δεδομένη, όπως δεδομένη ήταν και η παρέμβασή τους στην αποσταθεροποίηση της τότε Κυβέρνησης και της χώρας γενικότερα και θεωρώ δεδομένη και τη συμμετοχή στο σχέδιο αυτό “πρόθυμων” ιθαγενών συνεργατών.

Αντίδραση και για το «Δορυφορικό – Γεωγραφικό Σύστημα»… 

Σε ότι αφορά τώρα τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Υπηρεσίας μου, υιοθετώ πλήρως την Αναφορά της κ. Ευγενίας Λεβογιάννη, την οποία και Σας επισυνάπτω… Όντως αμέσως σχεδόν μετά τις κρίσεις προϊσταμένων στην Υπηρεσία από τον νέο Διοικητή της Πρέσβη κ. Ιωάννη Κοραντή άρχισαν δειλά στην αρχή, πιο έντονα μετά τις αρχές του 2007, να διοχετεύονται σε συγκεκριμένα φιλικά προς την τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, διάφορα δυσμενή και ψευδή σχόλια για την Υπηρεσία, για τον κ. Κοραντή, αλλά και για μένα προσωπικά…

Υποβάλαμε σχετικές μηνύσεις τις οποίες ο κ. Κοραντής κέρδισε ενώ η δική μου κατά συγκεκριμένου περιθωριακού Μπλοκ βρίσκεται ακόμη (εδώ και 4 χρόνια σχεδόν) στο στάδιο της διερεύνησης από την Εισαγγελία…

Για το δική μου πορεία (Βιογραφικό), για περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία στην Υπόθεση διαρροής Απορρήτων Εγγράφων της Υπηρεσίας προς στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην επιστολή Γκέρτσου για το C4i που η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π. έστειλε στον Εισαγγελέα, για τις πιέσεις και τις νουθεσίες που δέχθηκα τόσο εγώ, όσο και συνάδελφοι μέλη των επιτροπών του λεγόμενου «Δορυφορικού – Γεωγραφικού Συστήματος» και τις πιέσεις τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχθηκαν στελέχη της Υπηρεσίας, για άλλα προγράμματα ανάπτυξης και συνεργασίας όπως με το ΕΑΙΤΥ αλλά και για άλλα θέματα, για το τηλεγράφημα Ρις που αναφέρεται σε δυσαρεστημένους Πασόκους υπαλλήλους επιρρεπείς στις διαρροές, για το ρόλο της Διοίκησης Μπίκα, στις διαρροές στον Τύπο και στην διάλυση Δικτύων του εξωτερικού, για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένο περιοδικό αλλά και σε ένα δύο μπλοκ του περιθωρίου, ότι δήθεν εγώ είμαι ο εμπνευστής που έστησε το …παραμύθι με τη “δολοφονία” Καραμανλή όπως αναφέρουν και για όλα τα άλλα θέματα που απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια την Υπηρεσία και που νομίζω ότι έχουν άμεση σχέση με τα όσα προανέφερα, Σας παραπέμπω στο επισυναπτόμενο Έγγραφό μου (Έγγραφες Εξηγήσεις μου προς τον κ. Εισαγγελέα μέσω της κ. 5ης Πταισματοδίκου) και Σας επισυνάπτω και διάφορα άλλα Έγγραφα προς την Υπηρεσία μου και δημοσιεύματα όπου νομίζω διαφαίνεται με ξεκάθαρο τρόπο το τι συνέβη τα τελευταία χρόνια στην Υπηρεσία αυτή.

Η ΕΥΠ επί Γιώργου Παπανδρέου…

Ωστόσο, ψάχνοντας βρήκαμε και την πολυσέλιδη Αναφορά της μακαρίτισσας πλέον υπαλλήλου της ΕΥΠ Ευγενίας Λεβογιάννη, την οποία κατέθεσε και στον ανακριτή της “Πυθίας” Δ. Φούκα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην επίμαχη συνάντηση των Πασόκων συνδικαλιστών της ΕΥΠ με τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Έγραφε λοιπόν η Ευγενία Λεβογιάννη:
 
«Σε ότι αφορά τώρα το θέμα με τον Καρχιμάκη που προανέφερα, περί τα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου 2005 (δεν θυμάμαι επακριβώς) ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε από τον πρόεδρο (Κώστα Αγγελάκη) να κανονίσει μία συνάντηση με συνδικαλιστές από την Υπηρεσία. Ο πρόεδρος κανόνισε ένα μεσημέρι, μετά τη δουλειά, για φαγητό στο “Πρυτανείο”, στο Κολωνάκι. Απ΄ ότι θυμάμαι, παρευρίσκοντο εκτός του προέδρου κι εμένα, ο Σπατιώτης και οι συνάδελφοι Μ. Σαλ., Φ. Δαλ., Γ. Πλ., Β. Γκ., Αγγελική Πατελάκη κά. Σε κάποια στιγμή ο Καρχιμάκης απευθυνόμενος προς την Αγγ. Πατελάκη της λέει “τι γίνεται, δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά”… 

Τότε ο Κώστας Αγγελάκης ρωτάει “τι χαρτιά;” και η Αγγελική Πατελάκη απαντάει “να, του πηγαίνουμε με το Θόδωρα (Σπατιώτη), το Ενημερωτικό Δελτίο προς τον Πρωθυπουργό”.

Τότε ο Κώστας Αγγελάκης, έξαλλος της λέει: “τι κάνετε λέει, είστε καλά, τέρμα, κομμένο, δεν ξαναπάτε”...

Αντιδρώντας τότε ο Καρχιμάκης του λέει: “γιατί ρε … τι έγινε;”.

Και ο Κώστας Αγγελάκης τους απαντά: «ρε … είστε τρελοί, τι το περάσατε το “μαγαζί”, ΙΚΑ; Αλλά και πέρα από αυτό αν σε ένα έλεγχο στην πύλη σας πιάσουν τότε πάτε όλοι χαμένοι… Τέρμα, εδώ σταματάει αυτό… Αγγελικούλα τ΄ ακούς, τέρμα…».

Η Αγγελική Πατελάκη λέει “εντάξει πρόεδρε”! 

Kαι ο Καρχιμάκης του λέει του Κώστα Αγγελάκη: “μα τα θέλει ο Πρόεδρος (Γιώργος Παπανδρέου)” και ο Κώστας Αγγελάκης απαντά: “να … κι εσύ κι αυτός, είπα τέρμα, τέρμα η κουβέντα γι αυτό…”! 

Μετά από αυτό ο Κώστας Αγγελάκης ζήτησε από την τότε Διοίκηση της Υπηρεσίας την άμεση μετακίνηση της Αγγελικής Πατελάκη σε άλλη Διεύθυνση και δεδομένου ότι και οι σχέσεις της Αγγελικής Πατελάκη με την τότε προϊσταμένη της συνάδελφο Φ. Παλαιολόγου δεν ευρίσκοντο και στο καλύτερο επίπεδο η Αγγελική Πατελάκη μετακινήθηκε στη Β΄ Διεύθυνση. Κατά καιρούς και παρουσία μου ο Κώστας Αγγελάκης ρώταγε την Αγγελική Πατελάκη, αν διατηρεί επαφή με Καρχιμάκηδες κλπ ενώ όταν συνέβησαν τα γνωστά γεγονότα κάλεσε την Αγγελική Πατελάκη και παρουσία μου και με τη συναίνεσή της, ζήτησε να γίνει μια καταγραφή των τότε γεγονότων, πράγμα που έγινε»!

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν με ποιους παράνομους τρόπους η τότε αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, παρακολουθούσε και υπονόμευε το έργο του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του! 

Αξίζει επίσης, να αναφερθεί για όποια αξία έχει αυτό, ότι τόσο ο Κώστας Αγγελάκης όσο και η Ευγενία Λεβογιάννη, δεν είχαν καμία σχέση με τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.

Ήταν γνωστά Πασοκικά στελέχη, με γνωστή πορεία στο χώρο που όμως, όπως κατέθεσαν στα ακροατήρια όλοι οι τότε προϊστάμενοί τους, προέταξαν το υπηρεσιακό και το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και αυτό το πλήρωσαν ακριβά και σκληρά από το Πασοκοσυριζαίικο σύστημα εξουσίας που κυβερνά τον τόπο από το 2009…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.