Τελευταίες αναρτήσεις

10 Ιουνίου 2018

Δημιουργία Επιτροπής Αγώνα για το Σκοπιανό.

Δημιουργία Επιτροπής Αγώνα για το Σκοπιανό και την μη αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 
Επιτροπής Αγώνα για το Σκοπιανό και 
την μη αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική 

Εισηγητές: Στοφορόπουλος Θέμος, Μηλιαράκης Μανώλης, Σχοινά Κατερίνα, Κουμάκης Λεωνίδας, Αποσκίτης Λεωνίδας 

Δευτέρα 11.06.2018 , στις 6μ.μ. 

Γραφεία Παναρκαδικής Ομοσπονδίας 
Τζώρζ 9, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα 
e-mail: epitropi.agona@yahoo.com 

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η Ελλάδα μετά από χρόνια μνημονιακής υποδούλωσης και λεηλασίας, αποδομείται και σε ό,τι αφορά την ίδια την υπόστασή της. Διακυβεύεται «η συνέχεια και η συνοχή της», με την μορφή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Το μοντέλο των διεθνών σχέσεων και ο περίγυρός μας έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Σήμερα ενθαρρύνονται και νομιμοποιούνται εθνικιστικές βλέψεις σε βάρος μας στην περιοχή. ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, στην καλύτερη περίπτωση, αδιαφορούν αν το Αιγαίο ή η Θράκη θα αποτελούν στο μέλλον Ελληνική Επικράτεια. Δεν μπορούμε να προσβλέπουμε ακόμη στις παραδοσιακές «συμμαχίες» και να εξαρτάμε την ασφάλεια και την τύχη της χώρας μας από αυτές.

Σήμερα εκδηλώνονται - όσο ποτέ από το 1974 - ανοιχτές επιβουλές που αφορούν το τόξο «Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη», αλλά και την προοπτική αποσταθεροποίησης των βορείων συνόρων μας και συνολικά της Βαλκανικής. Μέσα σε αυτό το γενικότερο τοπίο τίθεται και η απαίτηση για εδώ και τώρα «επίλυση» του Σκοπιανού.

Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε καμία τύχη «ως χώρα και ως λαός», αν επαναλάβουμε και τώρα την πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα χάριν των υποτιθέμενων «συμμάχων». Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι το αποκορύφωμα της άρνησης ενός επίσημου κράτους, να προστατέψει το έθνος, που βρίσκεται εντός των συνόρων του.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την αποτελεσματική ειρηνική δύναμη, η οποία θα αποτρέψει την Αναθεώρηση των συνόρων και των διεθνών Συνθηκών στην περιοχή.

Με αυτήν την ηθική και πολιτική βάση η χώρα μας πρέπει να στραφεί στην υπεράσπιση της εθνικής και κρατικής κυριαρχίας της και σε μια «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική, ικανή να αξιοποιεί τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα, έναντι όλων και να αναπτύσσει συμμαχίες προς όφελός της στον πολυ-πολικό κόσμο, που έχει αναδυθεί.

Απορρίπτουμε τις απαράδεκτες προτάσεις του κ. Νίμιτς και της Γερμανο-κρατούμενης Ε. Ένωσης που πασχίζουν, μέσω του ονόματος, η Ελλάδα να προσυπογράψει την «αλυτρωτική» ιδεολογία του κράτους των Σκοπίων. Δεν το κάνουν τυχαία. Θέλουν να ρευστοποιήσουν τα σύνορα, να κατακερματίσουν σε αδύναμα «κρατίδια» και τελικά να πολτοποιήσουν και να αναφλέξουν την χώρα μας και την Βαλκανική.

Το γεγονός ότι το μνημονιακό κατεστημένο αγνοεί την εκπεφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και σπεύδει να παραδώσει και την υπόθεση αυτή, όπως παραδίδει με τα μνημόνια την κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας, δεν σημαίνει πως θα τα καταφέρει. Δεν σημαίνει πως και ο λαός θα παραδοθεί.

Δεν υποχωρούμε, γιατί αυτή η υποχώρηση δεν θα είναι η πρώτη. Θα είναι από τις τελευταίες πριν την οριστική κατάρρευση. 

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. 

Υπόγραψε και δήλωσε συμμετοχή:  
epitropi.agona@yahoo.com 

Πρωτοβουλία για την δημιουργία Επιτροπής ΑγώναShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.