Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιουνίου 2018

Ποιος απ΄ όλους μάς δουλεύει περισσότερο με το όνομα;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Υπάρχουν πράγματα που μ ‘ αρέσουν. Στην πολιτική, στους πολιτικούς, στην τηλεόραση, στις εκπομπές, στο ραδιόφωνο, στη μουσική, στους τραγουδιστές, στα βιβλία. Κι όταν κάτι μ αρέσει, δεν διστάζω να το πω, ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές, αισθητικές, επαγγελματικές «διαστροφές». Το λέω και ξενοιάζω.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μ αρέσουν. Στους ίδιους τομείς της ζωής μας, της κοινωνίας μας, του πολιτισμού μας. Κι αυτά τα λέω και πολλές φορές γίνομαι κακός και αντιμετωπίζω σχολιασμούς, επικρίσεις και προσβλητικές συμπεριφορές από ανθρώπους που διαφωνούν μ εμένα αλλά δεν δέχονται να διαφωνώ εγώ μ αυτούς.

Υπάρχουν πράγματα που με αφήνουν αδιάφορο. Ανούσια βιβλία και περιοδικά που διαβάζω 5-6 σελίδες και μετά τα αφήνω στην άκρη. Ανέμπνευστοι πολιτικοί που βγαίνουν στην τηλεόραση και λένε σαχλαμάρες μόνο και μόνο επειδή έχουν κάποιο «δόντι» ώστε να τους καλούν αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι μόνο κακό στον εαυτό τους κάνουν.

Τραγούδια-αντιγραφές, αδιάφοροι στίχοι, ανώριμοι και απαίδευτοι παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών, κακόφωνοι εκφωνητές που δολοφονούν την ελληνική γλώσσα. Περνούν από μπροστά μου σαν φαντάσματα.

Αλλά υπάρχουν και πράγματα που με κουράζουν. Αφόρητα. Άγονες και ύποπτες πολιτικές θέσεις από «πονηρούς πολιτευτές» που επανέρχονται και επανέρχονται και επανέρχονται ασταμάτητα λές και απευθύνονται σε ανόητους .Τηλεοπτικές εκπομπές που επαναλαμβάνονται και επαναλαμβάνονται με ελάχιστές διαφορές, κλέβοντας η μία απ΄ την άλλη λες και δεν το καταλαβαίνουμε. Η «δραστηριότητα» κάποιων «προσωπικοτήτων» που κανέναν δεν αφορούν αλλά παρά ταύτα, όλο και στην επικαιρότητα ξαναβρίσκονται.

Αυτό το τελευταίο, τα πράγματα δηλαδή που χωρίς λόγο με κουράζουν, είναι και το χειρότερο. Διότι τις περισσότερες φορές, η επανάληψη προώθησης σκέψεων, ιδεών, προτάσεων, πολιτικών θέσεων, δραστηριοτήτων ή «προσωπικοτήτων» δεν έχουν κανέναν άλλο στόχο παρά μόνο για να αποσπάσουν τη σκέψη μας από τα πραγματικά ζητούμενα, να τη στρέψουν αλλού, να μας δημιουργήσουν ένα αίσθημα ανυπομονησίας, ένα αίσθημα που με την πάροδο του χρόνου μεταμορφώνεται σε αδιαφορία και κόπωση. Και όλη αυτή η διαδικασία οδηγεί τους ανθρώπους στη στάση του «ρε δεν με παρατάτε…. κάντε ό,τι θέλετε».

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το ζήτημα που με έχει αφάνταστα κουράσει αλλά ΔΕΝ θα με κάνει να αδιαφορήσω, παρά την κούραση που η επανάληψη μου έχει δημιουργήσει, είναι οι «διπλωματικές προσπάθειες για να βρεθεί η καλύτερη λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων». Γυρίστε λίγο πίσω – όσοι είστε νέοι ή έχετε «κοντή» μνήμη- ή πολύ πίσω όσοι είστε μεγαλύτεροι και θυμάστε επί πόσα χρόνια, πόσες κυβερνήσεις, πόσοι πολιτικοί μας ταλαιπωρούν για την ονομασία των Σκοπίων. Πόσες φορές «βρισκόμαστε κοντά» σε λύση. Πόσες φορές «προκύπτουν εμπόδια». Πόσες φορές….. πόσες φορές….

Και όλο αυτό – σε συνδυασμό με το ζήτημα που από τότε που ήμουνα παιδάκι «λύνεται», το Κυπριακό, που ποτέ δεν λύθηκε- με οδηγεί αναπότρεπτα στο ρητό: «Η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως».

Ποιος απ΄ όλους μας δουλεύει τώρα; Ο Αλέξης Τσίπρας; Ο Ζόραν Ζάεφ; Οι Αμερικάνοι; Οι Ρώσοι; Οι Ευρωπαίοι; Έχουν αποφασίσει και απλώς μας ταλαιπωρούν; Δεν έχουν αποφασίσει; Θα αποφασίσουν;

Εμένα δεν με απασχολεί καθόλου ποιο θα είναι το όνομα των Σκοπίων. Αρκεί να μην υπάρχει στο όνομα η λέξη «Μακεδονία». Κουράστηκα πια.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.